跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係39.幾+有梗房果個單位.......

咩原來4個人都會比30.幾果個單位架? 即mrs mo 你果種呢?

咁我咪好好彩囉,佢都冇加我bb,我都係4 個人,佢都比到大單位我,

嘩....其實都執返身彩喎.......

複式洋房

原文章由 ivanwong19 於 08-5-16 12:21 發表
你pm你的單位資料俾我呢!
我想問你的單位係39平方米個種?有梗房個種?
定係30平方米,無梗房個種呢?
你個bb出生後當然可以加戶,但你媽媽就應該唔可以加戶的,除非你媽媽的超過60歲或有長期病患要照顧,咁都可以酌情去傾下,如非的 ...

下...咩而家唔可以加媽咪名架? 咁係咪排隊果時就可以加呀?

咁如果我揀同亞媽一齊再排過,係咪真係可以繼續住呢度呀?
咁咪又要一齊取消晒d 名先可以排隊囉?

禁止訪問

大宅

已在另一個topic 覆了你
原文章由 堯堯豬媽 於 08-6-6 21:39 發表
我想問下你地係咪葵涌村兩幢新樓既間格一樣架??
如果係,有無人住4-5人單位架???
4-5人既單位間格係點架???
有幾多間房??係梗房定點??
同埋其實係幾多尺黎架??
因為我月尾可以揀樓(改善空間計劃),
所以想問下你地,
麻 ...

為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

ivanwong19:

我想請問我申請咗改善空間計劃調遷,我共有6人,但來緊兩年可能有人會結婚及刪除戶籍,咁我係呢次調遷中係咪唔可以choose 6人以上單位呢?若可以的話,第時會唔會要搬去細單位呢?謝謝

朋友想要合葵和百葵既圖則,煩請email 給他~thx

[email protected]

[ 本文章最後由 fanlee 於 08-6-11 16:27 編輯 ]

大宅

已send 了百葵合葵圖則資料,請參考!六個人的單位一般減到四個人,都仲可以繼續住原有的單位,
但係現在新樓好少6個人的單位呢!葵涌的百合葵樓最大只係4-5人單位!
原文章由 fanlee 於 08-6-11 16:06 發表
ivanwong19:

我想請問我申請咗改善空間計劃調遷,我共有6人,但來緊兩年可能有人會結婚及刪除戶籍,咁我係呢次調遷中係咪唔可以choose 6人以上單位呢?若可以的話,第時會唔會要搬去細單位呢?謝謝

朋友想要合葵和百葵既 ...
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

民房

Hi~
達哥~
我想問合葵樓電視天線接收好差好差,個個台都有重疊陰影...我以為自已條插座問題,所以我有問過左右隔離電視接收得好唔好,佢地都話接收好差有鬼影,咁我地應該同邊度反映呢??
仲有係秋葵樓個巴士站(你有條歡迎百合葵樓入伙橫額既呢)..可唔可以加建有"蓋"遮下呢,比人等巴士~~~,果度真係好天就曬死!!落如就淋死呀~

大宅

天線問題我可以同房屋署傾有關的情況,請你PM 你個單位給我呢!謝謝!
至於巴士站個度我已同民政署反映左加建避雨亭,
現在研究是否可行,因為要諮詢房署及運輸署的!

原文章由 fsl 於 08-6-12 15:36 發表
Hi~
達哥~
我想問合葵樓電視天線接收好差好差,個個台都有重疊陰影...我以為自已條插座問題,所以我有問過左右隔離電視接收得好唔好,佢地都話接收好差有鬼影,咁我地應該同邊度反映呢??
仲有係秋葵樓個巴士站(你有條歡 ...

洋房

原文章由 fanlee 於 08-6-11 16:06 發表
ivanwong19:

朋友想要合葵和百葵既 ...

ivan:
我都想要合葵和百葵既圖則,煩請email 給我,thanks

民房

原文章由 ivanwong19 於 08-6-12 16:45 發表
天線問題我可以同房屋署傾有關的情況,請你PM 你個單位給我呢!謝謝!
至於巴士站個度我已同民政署反映左加建避雨亭,
現在研究是否可行,因為要諮詢房署及運輸署的!

...

ivan~
謝謝你啦~我已send了我單位給你^-^

大宅

已send 了給你!
原文章由 pigmother 於 08-6-13 11:39 發表

ivan:
我都想要合葵和百葵既圖則,煩請email 給我,thanks

大宅

上次果期"改善空間計劃調遷"我申請唔到,想問下....下一期幾時再出架?

複式洋房

原文章由 wlovebb 於 08-6-14 00:47 發表
上次果期"改善空間計劃調遷"我申請唔到,想問下....下一期幾時再出架?

可能要等明年啦!多留意樓下佈告版

民房

dear wongivan:

我想要百葵及合葵樓的平面圖可以嗎?(我係新手,謝謝)

大宅

請你PM or post 你的E-MAIL 俾我!
原文章由 drwai 於 08-6-25 23:32 發表
dear wongivan:

我想要百葵及合葵樓的平面圖可以嗎?(我係新手,謝謝)

公爵府

牛年勳章

我岩岩係12月頭用呢間公屋換左張綠表, 買左間2手居屋!
因為有了小朋友, 本身住2-3人單位根本唔夠住, 無可奈何下唯有買樓, 點知...

早知有機會可以調到個大d單位, 我真係唔想買樓住, 等遲d個樓價跌返d先買

民房

Dear ivanwong:

另外,我想問吓邢家百葵及合葵樓我2-3人單位餘下多少呢?(包括高中底層....謝謝

男爵府

好媽媽勳章

Ivan:

我想要合葵既樓39.7平方米2房單位的平面圖圖則,可以email 給我嗎? 謝謝你~

My email is: [email protected]

Novel07

[ 本文章最後由 novel07 於 08-6-27 22:59 編輯 ]

大宅

我不在office, 我都係明天才能reply 你呢!
原文章由 novel07 於 08-6-27 22:57 發表
Ivan:

我想要合葵既樓39.7平方米2房單位的平面圖圖則,可以email 給我嗎? 謝謝你~

My email is: [email protected]

Novel07

複式洋房

Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀!

首頁

尾頁

跳至