跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 ckljames 於 08-7-14 12:15 發表
Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀! ...

同埋幾時先肯洗樓呀真係勁dirty呀

複式洋房

Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户,而且滿地烟頭;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾桶呀!

大宅

收到!明天協助你跟進!儘快給你回覆!
另外明天晚上會係百合葵樓球場有居民會,請到房署、教統局、民政署及社署的官員出席,如有時間,歡迎親自到來反映意見!
街工 阿達
原文章由 ckljames 於 08-7-16 18:29 發表
Ivan:
幾時有垃圾分類箱?
另現有很多人在村內吸煙,管理員好像愛理不理;有些是裝修工人、有些人是住户,而且滿地烟頭;唔係要扣分嗎?請反映加强管理。
現在在每層只放幾個垃圾籮,夏天很臭;幾時會有像其他屋邨噉有有蓋的大膠垃圾 ...
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

複式洋房

Ivan:
請看看此http://www21.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=7135614&extra=page%3D2&page=1
看看是否需要ICAC跟進

james

大宅

好媽媽勳章

ivan,

我以家住係葵涌村,當初搬入黎時係得我一個人,所以係一人單位。以家我已經結左婚&生埋仔,一家3人,屋企以家真係非常之迫。我miss左百合葵調遷,我想問下幾時先再有調遷???我想快d換個間大d ge屋,因為bb再大d,我地真係冇辦法俾張bb床以外ge床佢訓啦。

大宅

三人住緊一人單位,一定可以參加改善住屋空間計劃,但要下年三月才有機會參與,一般就5月就會有單位揀樓。

你住的單住幾大呢?你唔知可以pm 你的單位號碼俾我!我幫你check 下!但估計應該大過16.5平方米,咁就唔可以參加擠迫戶調遷計劃。(預計今年9月至10月會推出計劃)

另外,如有年老父母(60歲以上)獨居或兩老的話,有機會係年尾再次推出天倫樂計劃,調去近d 他們居住的地區!

如有問題,歡迎直接搵我傾,97110906!
謝謝!
街工 阿達

原文章由 南瓜車公主 於 08-7-31 21:42 發表
ivan,

我以家住係葵涌村,當初搬入黎時係得我一個人,所以係一人單位。以家我已經結左婚&生埋仔,一家3人,屋企以家真係非常之迫。我miss左百合葵調遷,我想問下幾時先再有調遷???我想快d換個間大d ge屋,因為bb再大d,我地真係冇 ...
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

民房

謝謝街工

我是一個求助街工服務的人我是一個病者,居於梨木樹村,我早兩星期前到曉葵樓辦事處要求幫助申請到幫助調遷葵涌村,認識一位黃小姐,他給我感覺好友善和藹,今天,我再到服務中心將醫生推薦信給她,但她不在,有別個男工友聽我說我的苦水,很有耐性,雖然我不知可否幫到我,但是我都多謝他們幫助!

首頁

尾頁

跳至