跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 cwol888 於 08-1-25 11:13 發表

其實chun ba又冇教 chun chun, mama都要錫嫁。
honey b之前都有d覺得honey ba 搶左我嫁, 佢咩都唔比
baba搞, 我之後成日教佢 mama 要錫僖僖,又要錫baba bor...你都要錫baba bor...教左1week 到, 佢又ok bor    ...

chun ba一日教到黑,一見chunchun打我,佢就講一定唔可以打mama,要錫mama,mama同baba都好錫chunchun,所以chunchun都要好錫babamama,佢就會鍚一啖baba,不過叫極都唔肯錫我,我有時hurt到真係想喊架,我成日問我老公,我係咪唔應該生佢?

http://kawaii-kids.com/

公爵府

原文章由 cwol888 於 08-1-25 11:09 發表
今日食鹿茸應該會好吸收

我都想呀, 但咳唔食得呀~

你要食得多 d 啦~

子爵府

ZZZLAM,
咪玩啦!邊關樹喎!你真係唸多左LU!
不如試3月叫EE返大陸先,等你可以單對單,CHUNCHUN無的揀嘛!
原文章由 zzzlam 於 25/101/2008 11:14 發表

我變態到係度唸,會唔會係我99成日拜神,佢品神時叫chunchun 唔好理我呢
我係咪唸到傻左呀

伯爵府

車,禽日人地ah mo個工人係toilet,你都話佢係toilet數毛都得la,我地都無頂你唔順 :mrgreen:
原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:12 發表

頂佢唔順

子爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:19 發表
車,禽日人地ah mo個工人係toilet,你都話佢係toilet數毛都得la,我地都無頂你唔順 :mrgreen:

公爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:10 發表

冇得choose,佢就會同我合作,但冇可能長期只有我同佢既世界嘛,一有第2個出現,連我個妹/婆婆呀果d,佢都可能會成日拖住佢地玩,就係咁先顯得佢有幾咁唔like我,到時我唔做野湊佢,可能都係冇咩分別,因為ee都係度 ...

又會咁既 ?-(

咁唯有keep 住繼續咁樣 lor, 就扁有 ee 起求, ee 只負責家頭細務野, 其他照顧 chunchun 既, 你起度時一定指定要你負責, 咁日子有功+上佢會知你有幾緊幾 case 佢, 一定得架~

男爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:14 發表

我變態到係度唸,會唔會係我99成日拜神,佢品神時叫chunchun 唔好理我呢
我係咪唸到傻左呀

小朋友要由玩開始埋手,你試下起chun ba同chun chun玩時一齊玩,玩d野係你先做到,zip zip下玩多左對多左,點都有d分掛!搵多d新野同佢玩,佢會覺得你係多啦a夢!at least好like搵你玩先law!

公爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:14 發表

我係咪唸到傻左呀

咁我估拜神既人, 都唔會咁毒呱~

就算係既, 神都唔保佑佢啦~

子爵府

呢個方法我覺得唔WORK喎!
因為CHUNCHUN一見到EE就要EE陪OR做啦!又點到ZZZLAM做喎!要EE&CHUN BA唔係度先WORK喎!
原文章由 貓貓媽咪 於 25/101/2008 11:23 發表

又會咁既 ?-(

咁唯有keep 住繼續咁樣 lor, 就扁有 ee 起求, ee 只負責家頭細務野, 其他照顧 chunchun 既, 你起度時一定指定要你負責, 咁日子有功+上佢會知你有幾緊幾 case 佢, 一定得架~ ...

公爵府

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:17 發表
唔係佢記性好ar,呢d叫"投其所好"ar,kk like do card,咁我就攪到only k ba抱佢先do到 card, mama係唔得既,仲有佢like玩tomas 車&lego,咁事實我真係唔識拼同唔叻,而k ba真係識拼&拼得又靚,咁每次佢玩tomas 車&lego就識 ...

yes, agreed~

記住係獨一無二, 係得你先做到既, 同埋記住要同ee & chun ba 講, 呢樣野only 你先要可以做既~

男爵府

原文章由 garfield123 於 08-1-25 11:19 發表
ZZZLAM,
咪玩啦!邊關樹喎!你真係唸多左LU!
不如試3月叫EE返大陸先,等你可以單對單,CHUNCHUN無的揀嘛!

我都有咁唸過,不過,我唔識cooking
同埋我cook親飯仔比chunchun,佢都食1啖就唔食,唔知係咪太難食
所以我唔可以冇左ee係度

男爵府

原文章由 Kanko 於 08-1-25 11:25 發表

小朋友要由玩開始埋手,你試下起chun ba同chun chun玩時一齊玩,玩d野係你先做到,zip zip下玩多左對多左,點都有d分掛!搵多d新野同佢玩,佢會覺得你係多啦a夢!at least好like搵你玩先law! ...

都有道理,過2招黎,我都想做多啦a夢

男爵府

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:28 發表

yes, agreed~

記住係獨一無二, 係得你先做到既, 同埋記住要同ee & chun ba 講, 呢樣野only 你先要可以做既~

唔,我唸黎唸去,淨係識畫畫,你地仲會玩d咩有趣既games架?

公爵府

原文章由 garfield123 於 08-1-25 11:27 發表
呢個方法我覺得唔WORK喎!
因為CHUNCHUN一見到EE就要EE陪OR做啦!又點到ZZZLAM做喎!要EE&CHUN BA唔係度先WORK喎!

索爆咪講左冇其他人時, chunchun 肯跟佢 lor, 但一見其他人就即打回原形 lor~

所以咪叫索爆同 ee & chun ba 溝通好, 佢起樹時, 要爭番哂所以照顧佢既起居飲食, 都要由索爆負責番 lor~

因為有一排糯米 b 都係咁, 唔要我, 爭係要工人, 我都係同工人溝通左, 佢都好醒咁同糯米仔講, t 唔得架, 要媽咪先得架, 咁欠而欠之, 佢就知要搵邊個架啦~

公爵府

:lol :lol :lol :lol :lol

原文章由 Secure 於 08-1-25 11:19 發表

子爵府

ZZZLAM,
FYR
維維都係咁樣,佢一見到我就要一要我去沖奶&餵奶,其他人做發脾氣&趕走D人唔俾入房,咁有時好似早上我夠晒時間就返工,我就會同維維講"媽媽要返工,等公公OR婆婆俾BB啦!"有時佢都仲會扭,扭多幾次佢知道扭都無用,就會接受!
另外,呢排佢唔鐘意婆婆同佢訓,真係趕婆婆走,咁婆婆唔理佢照訓間離,佢扭一排就收聲,有時佢唔鐘意某個人做某D野,其他人都唔好理佢,又佢發脾氣!要忍心D嫁!

男爵府

原文章由 貓貓媽咪 於 08-1-25 11:35 發表

索爆咪講左冇其他人時, chunchun 肯跟佢 lor, 但一見其他人就即打回原形 lor~

所以咪叫索爆同 ee & chun ba 溝通好, 佢起樹時, 要爭番哂所以照顧佢既起居飲食, 都要由索爆負責番 lor~

因為有一排糯米 b ...

你都試過咁呀?要幾耐先挽回地位呀?

伯爵府

zzz,
e.g. 去買d 得意既toys同佢玩lor,chunchun有無thomas 車車ar,if not,就買一set la, 話比佢知only你先識拼條路軌,咁每次佢一想玩就會搵你lor

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:33 發表

唔,我唸黎唸去,淨係識畫畫,你地仲會玩d咩有趣既games架?

公爵府

原文章由 zzzlam 於 08-1-25 11:33 發表

:lol :lol :lol 晝晝都得架, 佢地而家都好 like drawing 既, 好搞笑, 你都可以好似我咁, 得我晝得叫做似樣 d, 工人同糯米爸晝野嚇c 人架, 晝左都唔知佢晝乜~ 所以去飲茶時, 佢至like 叫我同佢晝晝呀~

子爵府

ZZZLAM,
咁叫EE趁CHUNCHUN返學時整好晒D野,跟住去你媽咪度過晚(當然問左CHUN婆俾先啦!),咁咪有飯食囉!
總之唔好俾CHUNCHUN見到EE咪得囉!
原文章由 zzzlam 於 25/101/2008 11:30 發表

我都有咁唸過,不過,我唔識cooking
同埋我cook親飯仔比chunchun,佢都食1啖就唔食,唔知係咪太難食
所以我唔可以冇左ee係度 ...

首頁

尾頁

跳至