意見反饋
義工

媽媽會所 今日: 0|主題: 569

跳至
油塘媽媽

別墅

國民生產總值:847

油塘媽媽

AMY,
我都有問過人邊間幼稚園好, D媽媽有兩間比我
1)康盈-籃田康盈苑
2)佛教金麗-藍田康雅苑
你自己考慮
我叫曉琳豬豬 :oops: 16OCT2003係聯合出世.

大宅

國民生產總值:3821

Re: 油塘媽媽

我係上環返工, 我想係油塘選間學校唔想去得太遠, 有無好心水呀

大宅

cocomami:
我8:00左右出門口,有時上唔到車都等到8:20
你小朋友03年1月出世, 可以05年1月足2歲讀幼兒園 :-P

洋房

國民生產總值:95

AMY

我亦有此打算。你會返中西區嗎?

我有個住廣田邨的朋友,話金麗都幾好,派表時排好長龍。另外,你會否考慮天主教聖雅各伯幼稚園?都幾近呀!

samrley
你BB有幾大?住在附近嗎?

cocomami

別墅

Hi cocomami
我囡囡剛5個月, 你呢?

我而家同我個女排觀塘-趣樂幼兒園暨育嬰園. 因為我每日都要帶我個女到黃大仙到我奶奶, 收工又要我帶返油塘, 好辛苦, 所以同佢報育嬰園, d人話呢間都ok所以我都放心. 到佢兩歲後我會同佢報返呢間or康盈or金麗.

呀! 你地有無去過: bb玩具倉-觀 塘 駿 業 里 8 號 世 貿 大 廈 7 樓, 多唔多野買?

洋房

samrley
你囡囡是03年10月出世嗎?我囡囡是03年1月出生的,所以現在已14個多月大了,並懂得行。你住那個屋苑呢?

我沒有到過你所說那個玩具廠,有朋友介紹你去嗎?

cocomami

別墅

cocomami,
我住油塘

洋房

samrley

你住在油塘邨,那麽是新搬來的街坊吧!我住在高俊苑巳好多年,在灣仔返工。自從有鯉魚門廣場之後方便咗好多,最起碼唔使放工在灣仔買餸,然後抬返油塘!你在那區上班呢?

你就好啦,有奶奶幫手,最多辛苦D,好過請賓妹吖。

cocomami

大宅

cocomami :
如果幼稚園唔會考慮中西區返學, 因為太遠la, 金麗係邊到?未聽過, 其實我唔熟油塘我搬過黎2年, 之前係香港住, 日頭邊個揍bb?

samrley
你都好辛苦o我,要揍bb去黃大仙再返工, 點解唔放底俾奶奶揍假期先揍返屋企(係唔係唔舍得呢! :-P ), 或者係附近有無保母好介紹, 唔係你自己會捱病。

我明天要上大陸深圳出差, 因為我做a/c 總公司派人到深圳check數, 講下你地做邊行

洋房

AMY,samrley

金麗在藍田,即上面,每朝8.30左右會有大校車接小朋友返學。我都係結婚後才搬過九龍,從前唔會過海,現在則每天都要潛水!

我做個秘書仔,不用(無資格)出差。明天放假(被迫嗰隻),下星期再傾啦!

別墅

AMY,
係好辛苦架, 所以同佢報觀塘-趣樂幼兒園暨育嬰園. 因為現在未有位, 等到有位先可以入讀.

AMY, cocomami :
你地好勁呀, 一個係秘書, 一個係會計, 我係一個小小文員仔咋. 不過我而家都好想轉工, 我工司好細架咋連老闆, 老闆娘, 老闆細佬, 我同另外一個同事合共5個, 但係我同事做到今個月就走啦, 我都好轉下環境.

大宅

有幾勁呀? 我係打雜公司合共得4人, 以前有10人, 2001年炒剩3個好彩當時大肚唔炒得到現在, 如果老闆唔係公司我就好feel,可以上bk做自己野, 所以佢唔炒我都唔會走, 我回到屋企做唔到自己野呀, 俾亞囡霸佔左想去沖涼都話唔準, 又話要抱抱, 又話要睇"得得b", 不過真係好開心!

4月你們會同小朋友去邊處玩呀? 我想去潘禺夜間動物園, 我最近一次係上年10月同亞囡去台灣玩

別墅

AMY,
咁你公司同我公司都好似差唔多.

我囡囡咁細, 點去旅行呀? 我都想出去玩

洋房

AMY, samrley

咪係,我哋D女咁細,點帶好威呀?都係等佢大個D先啦,唔係啲話,個喼全部都係奶粉同尿片囉!

我仲考慮緊俾囡囡在中西區讀書,可能有歸屬感呱。

別墅

cocomami,

你要個女係香港讀書,好似遠左小小,佢放學時間同你唔同,咁點呀.
你比你個女食邊只奶粉?我個女食s26,但2號我想轉第2只,唔知邊只好??

大宅

我個囡食雪印3號日日有ngng, 以前食美贊臣太熱氣3日ng一次

洋房

我由始至終都係食雅培,幾好,曰曰有大大,現在食1號1餐,2號2餐,再加2餐粥仔,4安士鮮橙汁,半個蘋果。

別墅

cocomami & Amy,
你們近來好忙嗎?

洋房

○K啦,天氣唔好,帶唔到囡囡落街玩,佢成日想“街街“

大宅

剛剛又去完大陸, 返黎有野要做, 所以小左上BK

係呀最近天氣好潮濕, 公園仔o的滑梯都濕濕無得玩, 我都好耐無去公園

cocomami : 上星期四放工坐603好塞車, 成8:00pm先返到屋企, 平時訓完一覺就剛好下車, 個日7:00pm仲係金鍾

samrley & cocomami:
你地bb好嗎? bb叫咩名? 我囡囡叫"思思", 佢對奶有敏感,有次我地食cheese cake, 佢食完手同腳o的o拿位就出事 , 最近想同佢打水痘針, 不過未睇好邊日, 入學前一定要同佢打:-P

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.