美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上月尾我去 中環個間美容院 做完試做價海藻矽針療程,做完出左事我味上返黎論壇分享同求救囉
我冇故意抹黑 都係講返事實,點知依間美容院竟然出律師信俾論壇黎block左我個post
真係極度無良,擺明係好有問題
大家千祈唔好好似我咁蠢 睇左人地 置頂 個d廣告就去幫襯
到時塊面出左事人地仲要放狗咬人扮無辜!

依d 咁嘅美容院真係最好搵 生果動報同佢大肆宣傳!

別墅

引用:上月尾我去 中環個間美容院 做完試做價海藻

原帖由 k29541230 於 14-09-20 發表
上月尾我去 中環個間美容院 做完試做價海藻矽針療程,做完出左事我味上返黎論壇分享同求救囉
我冇故意抹黑 ...
你講果間係吾係之前都有post置頂做胸果間?

複式洋房

ms_buki 發表於 14-9-20 09:55
你講果間係吾係之前都有post置頂做胸果間?
可能係掛?佢有搵d 唔係咁出名ge明星做下宣傳
經過今次真係怕怕,完全體現到咩叫 貼錢買難受

大宅

我冇故意抹黑 ...
樓主真係慘

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:中環試做海藻矽針 做完出事

咁黑暗

大家好,我是子悠~~

大宅

回覆:k29541230 的帖子

咁黑暗....
其實係發生什麼事?我沒有看到之前的post

別墅

我是中環置頂的員工,最近好多奇奇怪怪的情況出現了:

1) 有說試做敏感但又不願求助美容師,完全不願聯絡美容院,卻在網上開PO「求救」的「客戶」
2) 有說「希望中環快點執笠」,游說網友去另一間美容院的新帳戶
3) 有聲稱看網上廣告而來,未入門口已開始鬼祟影相的「神秘客戶」,影夠相就走
4) 所有宣傳平台也受過各式投訴而曾被逼下架,理由幾無厘頭都有,包括「療程步驟過多」

孰真孰假,已經分不清了,公司知道被攻擊,她們不出律師信可以做什麼?經過BK的認真審核,只刪除了一些可疑留言,包括:從沒有留過言的新帳戶、數年間完全無在BK發過任何文,卻突然極留意敝公司、只為敝公司發文的網友留言

我個人不認為,這就是「放狗咬人」

我們是全港第一間不願抬價又做網上宣傳的公司,由那時開始,已在同行/供應商等樹立了一些「敵人」,說來話長,在此不赘,然而我們只想做好自己的事,守護客戶的利益,同時亦受759阿信屋的故事啟發,我們深深明白,賣平價,總會引來有人不滿意,但也總會有一些捧場客

的而且確,矽針是具刺激性療程,和微針近似,總有少數客戶會不良有效果,但時至今天,我們也盡量努力照料客人,我自己也親身試過,如果客戶真有需要,我就半夜三點電話教客戶降紅,又或是,朝早七點搭的士開門去跟進客戶皮膚乾燥的問題

建議樓主如果塊面「出事」,應該大為緊張吧?可以找公司商討,有否購買療程也好,我們定當盡力跟進,須知道網友不是讀美容的,只求助網友沒法子幫你

不能說我們的服務值得滿分,滿不滿意,是客戶個人的觀感,有些客戶會感謝我們的努力而為我們送上掛畫、送上蛋糕,亦有些客戶亦會覺得聽你講多兩句都是討厭的

但從BK來的網友,已過百位,由BK網友再介紹朋友來的人數亦相當多,整體而言,我們與BK客戶的關係算建立得不錯,如果各位對本公司服務有什麼問題,可以很直接的跟我們溝通,我們是有理念、有上進心的公司,一定會聆聽客戶的意見一路改進的

複式洋房

其實我有打過去,美容院公司員工亦有wtsapp 跟進過 但係都係講個d
"係你塊面太乾" "full 多d mask 過2日就冇事"之如此類

我成塊面生粒粒又紅又腫 粒粒上面仲有少少白色油脂 好核突...
我等左2日睇塊面情況有沒好轉 期間上論壇問下其他人有冇過我依d情況經驗都唔得?(順便搵jm傾下抒發下d 情緒,我都唔敢出街)
唔通仲再打去問d 咁業餘嘅美客院/師?再唔好轉,係都走去睇醫生喇

我唔係咁低裝過去攞著數架,加錢到最貴380做埋淋巴按摩 加精華
不過我入到去床都未訓低已經開始sell,都唔係有心機做。
個美容師生手都算,按都冇按,求其搽哂d 嘢就算
full 緊mask 都係咁sell + 問
"點吖?買20次好冇?" ..... 起碼問左幾十次!

美容院可以唔道歉 我亦都唔係想追究吖嗌退錢吖賠醫療費等!
本來依件事已經過去
但係再上論壇 版主通知有人特登出律師信block post!
只覺有人想掩蓋劣評 令人非常反感!!

我講事實 無故意抹黑
有單有據!(都唔知有冇註冊公司嘅,咭機都冇申請到?要用paypal 碌咭過數)

唔想再嘈落去 我唔係咩打手冇咁多時間反駁人地
不過有人要求我可以post 張receipt 出黎

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:其實我有打過去,美容院公司員工亦有wtsapp

其實我有打過去,美容院公司員工亦有wtsapp 跟進過 但係都 ...
樓主你而家好d未? 我信你唔係打手,祝你快d好番。

大家好,我是子悠~~

男爵府

熱血勳章

比我出左事都唔會再揾返美容院啦,仲上去求助美容師,傻架?

大宅

我係路過既,如果一間公司正常做生意,我相信唔會不只一位JM上嚟聲討,除非個美容院老闆得罪人又或者有行家要整你。

別墅

請樓主不要顛倒時序, 在閣下PO文前, 敝公司並沒有收過任何相關查詢, 倒是在我們驚見文章後, 擔心有客人遇到問題, 才主動致電數日內的客戶, 逐一了解客戶狀況, 如閣下認為有主動聯絡過敝公司, 請出示「撥出」的電話記錄, 定必查明

敝公司最短年資的美容師, 也有四、五年經驗, 抹黑「生手」不要緊, 但當皮膚有問題, 心急如焚之際, 過往所有客人也會主動致電查詢美容師, 有問題不找當事人, 卻只查詢網友, 更不願意被跟進, 這是很匪夷所思的...

BK是一個公正持平的論壇, 即使收律師信也好, 為維護BK的公信力, 也不一定會刪除言論的, 然而, BK在召開會議及查證伺服器記錄後, 發現帳戶有可疑之處, 才最終決定刪除言論的

380可以買到一張receipt, 但收據不等同指控屬實, 或指控有什麼目的, 請閣下注意失實言論, 敝公司亦將保留採取法律行動追究之權利. 如果大約45分鐘療程, 起碼問幾十次同一句說話, 即是起碼每1.5分鐘問一次, 這是真實情況還是誇大了的數字? 如果情況誇張至此, 相信我們不會有過百名來自BK的會員及朋友介紹了... 當中, 也有很多積分很高的BK資深會員, 跟我們成為了老朋友, 也有對我們讚賞過...

「佢有搵d唔係咁出名ge明星做下宣傳」
「都唔知有冇註冊公司?,咭機都冇申請到?要用paypal碌咭過數」

如果客人遇上問題, 我們定當盡力幫忙的, 就如現在, 凌晨三時半, 我們還是可以跟進客人問題的, 絕對義不容辭, 但面對這帶有仇恨色彩、無的放矢的言論, 我們實在無能為力...

我明白, 美容院行業是有「原罪」的, 即使多麼努力苦讀苦幹, 什麼缺點也可以被放大, 只要是「負評」, 都會讓人感覺句句真實, 罵得痛快... 行內鬥爭亦極其可怕, 我不願意在此繼續回覆了, 只會讓仇者更快...
事實上, BK版規極嚴, 審查極度謹慎, 連我這個帳戶也很可能因為這番和商業機構扯上關係的言論而一下子消失, 甚麼也好, 交由BK和律師處理吧

複式洋房

yubiwa310 發表於 14-9-21 00:42
樓主你而家好d未? 我信你唔係打手,祝你快d好番。
依家好返喇 ~多謝你嘅關心 :)

大宅

引用:我係路過既,如果一間公司正常做生意,我相

原帖由 aybaby 於 14-09-21 發表
我係路過既,如果一間公司正常做生意,我相信唔會不只一位JM上嚟聲討,除非個美容院老闆得罪人又或者有行家 ...
我信呢句

牛奶蕉  支持  發表於 14-9-30 20:33

大宅

BK Milk勳章

路過⋯好反感成日律師前律師後

子爵府

希望樓主快d好返。

複式洋房

我梗係有打電話喇 冇我就唔會話有 !我做後一日有打 係19:05分!當時那個staff可能只係隨便答我 直至我post 左留言就無端有人打俾我follow
有哂電話紀錄 有塊面當時狀況的相
加上我係信用咭過數 証明是我本人 唔係買的收據

我講每句說話都中中肯肯 只係講返我嘅 情況 同 做後感 出黎
點解一看到唔啱心水嘅意見留言 就話係 仇家 行家惡意中傷 ?

點解唔真係聽下意見 認真審視下公司旗下美容師質素?諗下方法點樣做更好?(除非係完美架喇)

只想問依個世界有冇咁多仇家? 我身邊就冇喇
不過睇人地動輒出律師信 又凌晨時份都咁有空 想咁多嘢隔空駡人 就知其作風麻辣

Anyway 多謝有心的jm 關愛我和此事件

大宅

本來問左價個啲都想上去做,但睇回應嘅態度,出律師信,仲要唔止一個jm share 不愉快經歷,連代理都話無供貨都唔知啲貨咩來歷,我諗我唔會去。

大宅

我冇故意抹黑 ...
係咪即bk 置頂中環procxxx 那間呀?

大宅

這間公司真的有問題喔~~~~

首頁

尾頁

跳至