自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意, 仲後生的話,攞經驗緊要d

侯爵府

回覆:$11000-12000管哂2間鋪運作

From the post and replies, 係幫手打點間店,不是管理間店。
以樓主backgroup, 可以及值得試。機會(但要預了辛苦),萬一衰了opportunity cost唔高,而且重後生。

水晶宮

其實我覺得而家人工好低,做左6年文職出嚟開萬三都搵唔到,朋友得知

大宅

畀面勳章

其實真係兩睇啦...
不過我覺得其他朋友講既都岩呀, 初初出黎一定要賺經驗, 肯博肯捱...兩年後就搶手喇...
咁當然, 如果你唔想捱, 厭倦返呢份工就變左另一回事喇...如果你唔討厭呢份工, 的確係到儲下經驗會幾好!!

大宅

引用:Quote:原帖由 shirleyshirrrr 於 14-09-23

原帖由 木土土 於 14-09-24 發表
你只係HD 畢業,又唔係 degree,之前pt reception 經驗無乜人會計,新工作亦無經驗,過萬人工一d都唔算低啦 ...
同一間公司

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

攞夠經驗過塘,當交學費都要。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

引用:Quote:原帖由 shirleyshirrrr 於 14-09-23

原帖由 msyukilau 於 14-09-24 發表
我從事左美容行業都有10多年時間,只可以話,想搵錢既,就做顧問/美容師,想穩穩定定,事業上唔需要太博既 ...
咁你覺得依家美容點

大宅

多謝大家先
我知去其他forum問一定冇咁多真心既意見

大宅

引用:Quote:原帖由+shirleyshirrrr+於+14-09-23+

原帖由 msyukilau 於 14-09-24 發表
我從事左美容行業都有10多年時間,只可以話,想搵錢既,就做顧問/美容師,想穩穩定定,事業上唔需要太博既 ...
跑到數就可以好好!

首頁

尾頁

跳至