夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

跟老婆結婚2年半了,BB 6個月大,昨晚跟老婆吵架,原因如下:

我是很喜歡打機的,玩一個手機既遊戲都有2年了,在line 會認識一堆一起玩遊戲的人。其中一個女生,比我細10年吧,我們從無見面,亦無電話聯絡,只是在line會chat, 老婆近來不斷問我有否在遊戲認識女生,我答有, 昨天問我同一個問題,我說還有一個女生,我從來無打算騙她,只是我覺得只是和一個女生chat, 我們無任何曖昧話題,所以上次無告訴給她聽有這個女生,只是有次我在line上跟她提過我同老婆既問題(因為老婆話我掛住打機,無睇下一些關於BB成長的資料,所以又吵了),老婆已不斷追問為何不找朋友傾,要找一個素未見面,細過你的女生傾,我無語(因朋友不多,結左婚的也少)

今早她一早就抱走了BB去了娘家,老婆意思是我從無用她的角度出發,她晚晚餵人奶,bump奶,要返工又要照顧小朋友。重點是她說結婚2年,老婆說你忍我的脾氣忍得你咁辛苦,你遲早都會搵過第二個。我說我們結了婚,唔會因為你脾氣不好,惡,我就要去搵第二個,只是我找錯人呻就搞到而家咁。

hakbb  抵鬧  發表於 14-10-8 02:32

大宅

回覆:跪求大家意見!(抱歉太長)

講真個句呀,打機識咁多人,點解要搵個女仔傾唔搵男仔傾呢?我諗樓住今日冇事發生都唔代表咁樣落去會冇事!你老婆十月懷胎生個女,你就日日打機,換著我都嬲啦,仲要有事搵個女仔we chat 你都可以話冇問題呢d先係問題,你好好反醒下啦

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 鯊魚BB 的帖子

抵鬧,你知唔知照顧一個BB有幾辛苦,又要返工,換個角度諗當你又煩又忙的時候你老婆去咗shopping得唔得?你現在只有唔再同個女仔wechat,再戒埋打機,希望你老婆原諒你,要知道做得老豆就要有所希辛;你老婆湊仔何嘗唔係有希辛。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

或者坐抵傾下,我都有小朋友,頭三個月完全係發瘋狀態,三至九個月都叫半瘋狂狀態,一歲左右先叫有得休息下,丫仔出世到而家我只單獨出過兩次街去shopping, 所以老公幫手好緊要,不然真係有產後xx症。

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

別墅

其實我唔係完全唔照顧BB果隻,有同BB玩,換片,餵奶,傾計,只是要埋身就真的幫不上忙。現在已告訴老婆晚上回家後不打機。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

其實而家手機的game想幾時停都得。你玩到停唔到手咩?

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

男爵府

回覆:鯊魚BB 的帖子

咁點解你有野唔同老婆傾,要同個3唔識7既女仔傾呢?

大宅

我老公都會打機,都有開群組,只限傾遊戲。絕不傾私事!你有無主動關心過老婆,我覺得你老婆嬲得岩,換著你老婆揾過素未謀面,男人傾私事。你可以接受!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

你問心,你真係對個靚妹無野?你有煩惱係都同有經驗人傾,佢細你10年俾到d咩意見你?好難吾激嬲你老婆!你有心想氹番老婆就快認錯,吾好再網上同人chat, 要整散頭家係易過重建。要珍惜老婆。

別墅

我發誓對該女生從無非份之想。只是閒時傾下打機既野,有時講下自己既野,無其他。

已向老婆認錯,是我找了不合適的對象傾訴,我會檢討的......遊戲也剛剛delete了

bbhappy68  做得好,好男人   發表於 14-10-6 23:18
chingyee8875  做得好.  發表於 14-10-6 11:26

複式洋房

多啲關心老婆感受,同佢傾吓計,佢需要你支持,安全感&認同

大宅

係你唔岩喎,你有你鐘意打機嘅興趣,唔通你老婆就除左湊仔之外無其他興趣咩?你就可以打機,你老婆呢?仲要上line 同女仔傾計,寧願花時間去其他人度(男又好女又好),都唔花時間去自己老婆同仔女度,你老婆返外家無話同你離婚,即係你仲有機會去反省!你自己檢討下啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

鯊魚BB 發表於 14-10-5 18:41
我發誓對該女生從無非份之想。只是閒時傾下打機既野,有時講下自己既野,無其他。

已向老婆認錯,是我找了 ...
打機無問題,相信你老婆都接受,
如果唔係你可以打足兩年?
但BB出世,你老婆需要你多D支持,
你可以幫手買下家庭用品丶晾下衫,
而不是一邊打機,一邊同機友chat。

你最大問題係揾個後生你十年的女仔傾,
傾打機還可以,
但你透露兩公婆的私事俾人知,
和異性傾心事,搏乜,絶對是死罪。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好簡單,將心比己,你老婆因興趣識咗個異性而同你有不快時同佢傾心事,你覺得點?你認錯係一件事,真正明白點解錯而唔好再犯先係重點

別墅

謝謝各位寶貴既意見

大宅

你太太嬲到要抱bb返外家,真係嬲得好梗要,你平時掛住打機都算了,你竟然仲可以將心思放係一個網友身上,有心思都唔放係自己老婆同bb身上,你知不知道,一個女人生左bb之後,好在意個老公關心,又希望你對bb一樣著緊,你唔好氹完個老婆返黎之後,又打回原形吖,要加油當個好老公及爸爸吖。

伯爵府

我老公打機都會chat,但我見佢唔會同on9 game嘅fd傾家事囉~都係傾game攻略
女人至憎男人打機,你仲要同個女仔fd傾家事

大宅

其實都明白樓主,佢老婆嘅嘢,好難會同男人傾到,因為男人係唔會同男人講自己女人(我身邊好多男性朋友,都係找我申),但我同意不要將心思放在一啲外人身上,真係要確及你老婆的需要,我作為有二個小朋友嘅媽媽講,老公真係在家中好重要,要工作,回家又要照顧囝囡,真的好辛苦,所以你嘅幫忙真的好重要,加油!

男爵府

關心下太太,幫手湊下女,我諗你老婆會心軟番。傾心事找女仔,敏感的太太會不生氣嗎?

別墅

回覆:CCelia 的帖子

謝謝你,希望老婆會明啦。男人老狗真係唔知點開口,最慘大多未結婚

Faimuijai  加油!當個好老公& daddy   發表於 14-10-6 00:33

首頁

尾頁

跳至