6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:有可能厭奶,呢D嘢都係階段性噶,食一段時

原帖由 dinosaurmum 於 14-10-12 發表
有可能厭奶,呢D嘢都係階段性噶,食一段時間粥水肉湯,跟住喂返奶就會食架啦 ...
我仔厭左好耐。。。。無停過呀個厭奶期。。。3個幾月到依家啦

大宅

回覆:8個月有可能仲厭奶嗎?

我仔仔都系8個月 又系食好小奶 擔心
固體依排都食小左😭😭下面出兩隻牙仔 吾知係咪因為咁所以吾想食嘢飲咁小奶

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我囡都系,唔會叫肚餓,4 個鐘餵一次,2奶3固,
由三個月至宜家九個月都係食4-5安奶,
米糊要氹吓佢, 加少少方包先食,
粥仔都係痳痳地食

大宅

引用:我囡都系,唔會叫肚餓,4 個鐘餵一次,2奶3

原帖由 ANNA5 於 14-10-13 發表
米糊要氹吓佢, 加少少 ...
同我仔好似呀。。。但食得面包啦?

大宅

引用:我囡都系,唔會叫肚餓,4 個鐘餵一次,2奶3

原帖由 ANNA5 於 14-10-13 發表
米糊要氹吓佢, 加少少 ...
我都係4個鐘一餐,3奶2固,或2奶3固,都係飲3至5安。。。但唔肯自己飲,我要用spoon鋒針筒,搞到成日都好似逼佢食咁。。。一餐餵好耐,逼到佢真係喊,就停手,唔餵。。。成日都好似唔肚餓咁

大宅

回覆 yiyi0401 的帖子

肯食固體已經好好 唯有固體加多d唔同營養類別補充番啦 我都想我個仔肯食 不過佢就係唔食 連奶都唔飲

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 Nicabi1010 的帖子

可試吓加BABYFRUIT, 我個女好鍾意, 由其係APPLE + APRICOT

公爵府

叻叻勳章

要開始飲開奶茶果D架喇.

複式洋房

我個女由3個月開始一直厭奶到依架8個幾月,依架生長線未達標,
咩都試過曬,又係唔識肚餓架,每餐奶最多3-4安,每日都係3-4餐,有時唔飲,有時飲1-2安,又餵得耐,成個幾鐘,我真係超大壓力,出親街都俾人話,係咪3-4個月,,
真係人都.

複式洋房

回覆:chilingbaby2012 的帖子

瞓住餵應該可以食多少少,但一定要掃到風,因為好易嘔

水晶宮

回覆:8個月有可能仲厭奶嗎?

我十個幾月,越厭越離譜

大宅

引用:我十個幾月,越厭越離譜

原帖由 luckybaby2011 於 14-10-18 發表
我十個幾月,越厭越離譜
Oh咁你點捱過哩段時間呀?我仔由3個月開始已經係咁。。。。

水晶宮

yiyi0401 發表於 14-10-13 00:49
我仔厭左好耐。。。。無停過呀個厭奶期。。。3個幾月到依家啦

慢慢嚟啦,厭奶期嘅話要少食多餐,試下係食材方面落多D心思

珍珠宮

可以丫,可以餓下BB再喂奶既。

大宅

引用:可以丫,可以餓下BB再喂奶既。

原帖由 sammiso 於 14-10-21 發表
餓無用架。。。間唔中都試過。。。

如果佢第1餐飲1安,第2餐都飲1安,第3餐都飲1安,你仲點餓佢呢。。。

大宅

引用:可以丫,可以餓下BB再喂奶既。

原帖由 sammiso 於 14-10-21 發表
我仔唔係唔肚餓。。。係佢根本就唔想飲奶。。。佢一唔飲奶,我開糊俾佢,佢肯食架,但我又唔想一日5餐都食糊咩

大宅

引用:Quote:yiyi0401 發表於 14-10-13 00:49 我

原帖由 dinosaurmum 於 14-10-21 發表
慢慢嚟啦,厭奶期嘅話要少食多餐,試下係食材方面落多D心思
少食多餐無用。。。佢根本唔肯飲。。。佢飲兩啖知係奶,佢只會咬下,或含住。。唔會啜。。。

首頁

尾頁

跳至