美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:仲有我係8 hour cream die hard fans。臨瞓

原帖由 肥Kate 於 14-10-10 發表
仲有我係8 hour cream die hard fans。
臨瞓厚搽嘴唇可以滋潤,同埋第二朝抺走時順便去死皮;
因為我本身唇 ...
呢個牌子啱咩年紀用架

大宅

引用:Quote:原帖由 alexia924 於 15-12-23 發表

原帖由 mymarigold 於 15-12-24 發表
我剛剛買咗金色粒粒,e+買面精華+眼精華,原價$1,130 現 on sales set 裝價$678, 仲送多7粒面精華

...
面同眼嘅粒粒精華係咪日夜都用呀?夏天都用得嗎?

公爵府

引用:Quote:原帖由 mymarigold 於 15-12-24 發表

原帖由 跑步機 於 15-12-24 發表
面同眼嘅粒粒精華係咪日夜都用呀?夏天都用得嗎?
說明書話一年四季日夜用都得,但我只係秋冬晚上用,如果冬天日頭好乾都會用。

大宅

引用:Quote:原帖由 跑步機 於 15-12-24 發表面同

說明書話一年四季日夜用都得,但我只係秋冬晚上用,如果冬天日頭好乾都會用。

...
有冇話啱咩年紀用架? 我外油內乾唔知啱唔啱用...驚出油脂粒

公爵府

引用:Quote:原帖由 mymarigold 於 15-12-24 發表

原帖由 跑步機 於 15-12-24 發表
有冇話啱咩年紀用架? 我外油內乾唔知啱唔啱用...驚出油脂粒
無話啱咩年紀,護膚油喺日本興咗十年,台灣都七、八年,香港近幾年先興用

Elizabeth Arden 金色粒粒有 retinal 成份,retinal 醫學上用來治療青春痘、更新角質(防毛孔閉塞)及抗老化,按理唔會出粒粒。我混合肌用咗3年無出過粒粒。

水晶宮

回覆:elizabeth arden 好用嗎

EA Ceramide Capsules成份組合真係最正,之前分享過,佢零防腐零香料零酒精,所有成份都係有效antioxidant或cell communicating agents, 冇多餘野

公爵府

引用:EA Ceramide Capsules成份組合真係最正,之

原帖由 Elenalan 於 15-12-24 發表
EA Ceramide Capsules成份組合真係最正,之前分享過,佢零防腐零香料零酒精,所有成份都係有效antioxidant ...
agree, 有分子酊,超强保濕,retinal 抗氧化,用一粒可以唔洗用其他 serum

水晶宮

我好鍾意睇skincare成份,之前我po過,真心欣賞EA呢隻產品成份和capsule packaging:

Elizabeth Arden capsules係真正抗氧化serum:
Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Squalene, Cyclohexasiloxane, Isostearic Acid, Ceramide 1, Ceramide 6 II, Borage Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Retinyl Linoleate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Phytosphingosine, Oleic Acid, Hexadecanolide

成份表好簡單但全是有效冇多餘野: Retinyl Linoleate, Retinyl Palmitate (Vitamin A/ Retinol成份), Tocopherol (Vitamin E)都係有效抗氧化成份, Ceramide 1, Ceramide 6 II (係人體細胞主要脂肪成份), 其他成份主要係潤滑和滋潤, 獨立包裝冇防腐劑香料!

水晶宮

我話好用果隻係ceramide capsules youth restoring serum, 搽全面頸連眼都得,另外一隻聲稱for eye serum,主要成份和面果隻幾乎一樣,仲多左witch hazel, 有witch hazel搽眼仲易致敏。eye serum份量又少咁多唔抵,買面果隻已經好夠。但留意有retinol, 孕婦慎用。

公爵府

我都覺眼同面成份差唔多,所以今次買 set 裝,眼粒粒會當埋面精華用,即係$678 有120粒,抵!(平時面 serum $635/60粒)

水晶宮

引用:我都覺眼同面成份差唔多,所以今次買 set

我都覺眼同面成份差唔多,所以今次買 set 裝,眼粒粒會當埋面精華用,即係$678 有120粒,抵!(平時面 serum ...
$635/60粒咁貴???上年sasa仲賣緊$238/60粒!!!

公爵府

原帖由 Elenalan 於 15-12-24 發表
$635/60粒咁貴???上年sasa仲賣緊$238/60粒!!!
上年年尾買都要3百幾,今年加得好快,平時有折,5百幾,再用會買95折都接近$500

男爵府

回覆:mymarigold 的帖子

係邊度買呀?

公爵府

引用:係邊度買呀?

原帖由 MayWongtaf 於 15-12-25 發表
係邊度買呀?
Sasa 係 Elizabeth Arden agent

男爵府

知道係sasa,不過想知邊間分店啫,
頭先係九龍灣得番1 sent, 4 樣嘢,$619

有面霜50 ml、眼霜7ml、洗面50ml 再30 粒精華,全部都係金色嗰隻,

所以都抵

公爵府

引用:知道係sasa,不過想知邊間分店啫,頭先係九

原帖由 MayWongtaf 於 15-12-25 發表
知道係sasa,不過想知邊間分店啫,
頭先係九龍灣得番1 sent, 4 樣嘢,$619
CWB 黄金廣場,希慎隔離。

男爵府

唔該晒,去睇吓先

大宅

我通常用粉紅色個隻, 請問同金色有什麼分別?

子爵府

ok ar

首頁

尾頁

跳至