想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好DOWN....雖然試左都有6年...睇董E生都唔知睇左幾多次........一直以為自己放得好開...可以順其自然..無得強求...暫時ENJOY住二人世界...但眼見住個個遲過自己結婚..都好快就有左...個心好唔開心呀...

大宅

認識瑞士牛牛第一回

唔好唔開心啦, 我個FRIEND個表組, 試左十年都無, 二公婆打算離婚冒時間,點知就有左,生埋第二個之後又意外有埋第三個, 依家最大個個4 歲,最細個個歲零, 有的野真係好得意, 唔好俾甘大壓力自己

我個朋友都試左好幾年, 打算放棄二人世界,點知岩岩有左,佢都話無諗過有, 我都登佢好開心呀

有時放手,反而有意外驚喜呀

大宅

sionmisa 發表於 14-10-10 16:00
唔好唔開心啦, 我個FRIEND個表組, 試左十年都無, 二公婆打算離婚冒時間,點知就有左,生埋第二個之後又意外有 ...
多謝你呀。我都同自己講要順其自然。點知每次聽到好消息。登人開心之餘自己個心就唔開心。。

複式洋房

引用:Quote:sionmisa 發表於 14-10-10 16:00 唔

原帖由 corgibb 於 14-10-11 發表
多謝你呀。我都同自己講要順其自然。點知每次聽到好消息。登人開心之餘自己個心就唔開心。。 ...
完全明白!!!!!!! 就會不停諗點解人地有我冇

複式洋房

回覆:好唔開心

係囉。我都係。見到啲朋友同事個個都生。話生就生。自己未到三十,但試左一年有多都未有。登人地高興,但內心又會諗點解自己咁難生。每次紅d check 到排卵,又令到自己緊張,其實都放松唔到。
同老公講,他又話順其自然。
唉,叫自己唔好諗,放松啲,但好自然又會諗。
每次來m, 我都想正面啲諗,唔好咁多負能量。

大宅

Karenwhm 發表於 14-10-12 00:08
完全明白!!!!!!! 就會不停諗點解人地有我冇
仲要係咩方法都試過都無個隻。。所以心情好差

大宅

你並唔孤單,有我陪你,我都6年喇
啲人話放鬆就有,兩年期間我真係完全無諗,結果咪又係唔得,唉…
身邊朋友遲我幾年結婚,已經係兩個小朋友媽咪,仲會成日問,點解你仲唔生,唉…

洋房

非常明白你心情,我都未夠 30,試左2年都唔成功 同期或遲過我結婚的朋友既都有啦。。Facebook日日有曬B既相 令人好氣餒。不過我地唔好放棄,繼續努力呀!大家一齊加油! 好快到我地。

大宅

詩嵐 發表於 14-10-12 01:30
你並唔孤單,有我陪你,我都6年喇
啲人話放鬆就有,兩年期間我真係完全無諗,結果咪又係唔得,唉 ...
exactly. 個個都問。個個都叫。快d生啦。。。我已經30+。。。日子越耐機會越少。。。

大宅

引用:Quote:詩嵐 發表於 14-10-12 01:30 你並唔

原帖由 corgibb 於 14-10-12 發表
exactly. 個個都問。個個都叫。快d生啦。。。我已經30+。。。日子越耐機會越少。。。 ...
我都30+了,我成日諗可能個天覺得未係時候,到適當時候,佢一定會比我嘅!

你都唔好唔開心喇,個天適當時候都一定會帶個健康baby比你架,唔好氣餒,齊齊加油

大宅

咁你睇董醫院生有無做ivf ar?我都睇董的,三次iui fail, may try ivf lu

大宅

唔好灰心,要繼續努力,雖然我有時都灰心,覺得自己唔知會唔會有BB,但只要堅持,應該有機會既!

大宅

gigi12345 發表於 14-10-12 10:54
咁你睇董醫院生有無做ivf ar?我都睇董的,三次iui fail, may try ivf lu
我都fail 左3次iui. 有次係pcos唔做得。。。諗緊做唔做。ivf....下年年尾就到期政府。。。考慮緊去唔去仁安ivf...因為好貴。但政府唔知等幾耐。。。

大宅

我都係一時泄氣。大家一齊加油啦。

禁止訪問

男爵府

回覆:corgibb 的帖子

使唔使轉吓醫生

男爵府

你地試左一段時間都未有真係要正正式式看下醫生檢查清楚,有時如果真係身體本身機能有問題,就算點放鬆都解決唔到,唔會無那那放鬆左就有呀麻!
好似我咁,我由29 歲開始有計劃垛試,試左半年唔得就已經去看不育科,點知真係有問題要去做,IVF ,我地已經把握時間即刻排私家症看,最後攪左 3 年攪到32 歲先生到個女,期間已經做左3次IVF 先成功,所以有問題就盡早搵出黎,因為就算ivf 你想做都唔一定一次得!

大家加油呀!

大宅

corgibb 發表於 14-10-12 12:10
我都fail 左3次iui. 有次係pcos唔做得。。。諗緊做唔做。ivf....下年年尾就到期政府。。。考慮緊去唔去仁 ...
我會自已私家做ivf 先,因政府我排到2016年6月,所以唔想浪费時間呀!

大宅

完全明白。 我未夠30, total用左5年。 3 次iui. 2次ivf(一共放左4次胎) 上年先至生到個囡。 今年我竟然可以自然懷孕。 時間唔等人。 加油

大宅

引用:你地試左一段時間都未有真係要正正式式看下

原帖由 LuckyBBB 於 14-10-12 發表
你地試左一段時間都未有真係要正正式式看下醫生檢查清楚,有時如果真係身體本身機能有問題,就算點放鬆都解 ...
請問你做左3次ivf係邊個醫生?好燒錢呀

首頁

尾頁

跳至