想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:tt007 的帖子

有時真係唔係話有就有,少D毅力都唔得!各位JM不要放棄,努力加油!

子爵府

我婦科醫生教月經來第一天開始數,十四,十六,十八日行房.(大家試下)

但我沒有跟,因為好多憂慮,年紀大怕老左小朋友未出身,社會教育質數差,現今小朋友比較難教,在考慮中.

大宅

引用:我婦科醫生教月經來第一天開始數,十四,十六

原帖由 cat_hellobb 於 14-11-01 發表
我婦科醫生教月經來第一天開始數,十四,十六,十八日行房.(大家試下)

但我沒有跟,因為好多憂慮,年紀大怕老左 ...
我e生都話這些時間是排egg日,之後冇乜機會

別墅

我今年39,2月小產過,一路睇中醫調理,叫我抖半年先再試。
試左兩個月 bingo,中醫教如果月經周期30日就來經第一日的15日開始為排卵日,28日就14日計,即係周期日數除二計,有十日排卵期期就隔日or隔兩日開工。
再加埋我計好個幾日去旅行輕鬆d,因為我老公如果一早同佢講反要交功課,反而冇心情。
不過我本身身體弱一bingo就訓床訓到依家8w。中左以後仲有好多關要過,大家加油呀!

子爵府

floss 發表於 14-11-1 12:41
試左兩個月 bingo,中醫教如果月經周期30日就來 ...

小心身體,唔好舉高手令野.

男爵府

引用:我今年39,2月小產過,一路睇中醫調理,叫

原帖由 floss 於 14-11-01 發表
試左兩個月 bingo,中醫教如果月經周期30日就來 ...
除2的計法係錯的,排卵係周期減14日左右。我周期35日,在day21排。如果周期長又除2計,就唔洗旨意有bb...希望你中醫係因應你個case叫你除二啦,否則害死人

大宅

回覆 pcshan 的帖子

hi~ 我都36..岩岩先開始睇中e

大宅

其實好多網頁,app 都可以計排卵, 我會睇幾個,唔想只睇一個,怕佢條方式計唔啱就大件事

而且可以輸入不同的日子幫自己計,好方便

大宅

引用:我今年39,2月小產過,一路睇中醫調理,叫

原帖由 floss 於 14-11-01 發表
恭喜晒你!我都努力睇緊中醫,而家又心思思好唔好食天喜丸﹑滴雞精之類,有無人知道效果?

大宅

我今年41,現10wks,有個囡7歲,其實本來無諗過追多個,於2年前發現阿囡好寂寞,亦唔想佢大個之後無照應,所以才決定追多個,點知一擊即中,以為自己好好運,點知最後驗到唐氏做人流,情緒底落左幾個月,之後再試,結果今年年頭再中,可惜空心胎,流產,現在10wks,已照到心跳,亦安排左12wks抽絨毛,希望一切順利,可以過到關,送個細佬妹俾阿囡!

本身無任何戒囗,凍嘢,生冷嘢,奶茶,垃圾食物樣樣都齊!
各位JM加油,年紀大唔代表無可能自然懷孕,大家繼續努力!

大宅

引用:我今年41,現10wks,有個囡7歲,其實本來無

原帖由 heiheishum 於 14-11-03 發表
我今年41,現10wks,有個囡7歲,其實本來無諗過追多個,於2年前發現阿囡好寂寞,亦唔想佢大個之後無照應, ...
想問你咁易中,本身cycle正常嗎?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bkbkchan 發表於 14-11-3 09:28
想問你咁易中,本身cycle正常嗎?

我今年43,由12年到14年都自然中,但唔好彩三次都空心,有啲灰,希望下次順利渡過

大宅

引用:Quote:bkbkchan 發表於 14-11-3 09:28 想問

原帖由 PorkChopPC 於 14-11-03 發表
我今年43,由12年到14年都自然中,但唔好彩三次都空心,有啲灰,希望下次順利渡過 ...
有無問醫生點解會咁?你本身有無睇下中醫調理?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bkbkchan 發表於 14-11-3 11:26
有無問醫生點解會咁?你本身有無睇下中醫調理?
可能係唔好彩,又可能係卵子老化
卦,有睇中醫

大宅

回覆 heiheishum 的帖子

你同我情況有D似, 我指你想有第二胎的歲數, 咁你囡囡開心嗎?

你幾次都係自然懷孕? 你都好厲害, 好羨慕你身體咁好....

大宅

回覆 bkbkchan 的帖子

本身都正常,但間中都會有遲有早,試過遲一星期,又試過早3,4日

大宅

我今年41,現10wks,有個囡7歲,其實本來無諗過追多個,於2年前發現阿囡好寂寞,亦唔想佢大個之後無照應, ...
謝謝你鼓勵同支持,會唔會你生過一次所以會好些祝福你一齊順利!

大宅

回覆 pcshan 的帖子

今次唔敢同阿囡講,想過左唐氏呢關先講,因為上次佢都識唔開心,唔想佢又空歡喜!其實有時中唔中都要講彩數,最緊要把握每月排卵期,祝大家快啲Bingo!

大宅

回覆 ellensaumen 的帖子

多謝你!你都要加油, BB好快嚟揾你!

子爵府

恭喜你,萬事小心

首頁

尾頁

跳至