夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝關心已解決了

大宅

回覆:求助,c6同我講吾要個BB(長編的)

第一,一定要離婚,動手的老公永遠不會比幸福你,只有痛苦。第二,有能力就生,沒有能力就落。不要生個小朋友來世界受苦,這樣更殘忍。 你要明白這樣的男人只是活在其世界內,只會愛自己。

Bonbonho  Agree  發表於 14-10-13 01:41

大宅

雖然成件事睇落去係佢唔岩,但亦感覺到你比左好大壓力你老公

男爵府

首先,暴力真係要不得!如果你仍想維持呢段婚姻,一定要明確講明不能接受暴力甚至什麼性奴都不應該!你要鋪定後路(政府有D比家暴受害人暫住既地方,你最好先聯絡社工搵定資料),set條底線萬一佢又發癲你一定要走--要明白今日打你他日你的仔/女都可以係受害者。
你老公要求的氹和讚⋯跟他説愛是雙方的,你也很想得到他的「氹和讚」,如果佢認為你做的不是他認為的氹和讚,請他示範對你氹和讚吧。
另外,如果唔靠佢你有能力照顧自己丶仔加埋肚裏嗰個嗎?老實講,如果雙方關係咁惡劣⋯湊一個已經唔易仲加個初生⋯你要衡量一下自己經濟同身心有冇能力應付,如果冇能力仲勉強生佢出黎只會大家受苦。
由今日開始,好好裝備自己,keep起D$,亦計劃一下萬一分開,要離婚有冇膳養費你都應該諗下如何靠自己養大個仔。

珍珠宮

又要我自打嘴巴跪地認錯仲要做性奴,佢仲要試過掟穿你個頭?
小姐,你要有尊嚴呀!香港有幾何會餓得死人架,佢搵錢唔係大晒架,你係佢老婆,佢當你係乜呀!
佢又有幾想要多個小朋友呀!屋企有小朋友都唔應該吸煙啦!同埋戒煙冇得慢慢戒架,我以前都吸煙,要戒係立即一支都唔食先會成功,到上年開始,我c6都為左我戒啦,都係要即刻唔食架,佢自己戒唔掂就打去戒煙熱線啦!有心戒就唔好多多藉口。

恩庭寶貝  Agree  發表於 14-10-13 02:00
kalonice    發表於 14-10-13 01:48
yayukicheung  贊成  發表於 14-10-13 00:26
lovebabe111  X 4  發表於 14-10-12 16:49
小可愛11  x 4  發表於 14-10-12 16:24
jzzz1102  X3  發表於 14-10-12 04:07
Kayiuvov  X2  發表於 14-10-12 03:21

大宅

首先,你係愛佢唔離婚,定為個小朋友?
佢係唔係成日粗暴對你?
你依家有12星期,家計會係唔會接受架!
你有獨立經濟嗎?

大宅

將好多假設的問題要細心諗一諗,首先解決係你到底要唔要呢個bb問題先!

之後先再考慮要唔要同老公分開,你要冷靜自己,出去行下,諗下自己想要咩生活先!

網上既jm唔會知道你的全部,你要問多d你朋友,你親人!

希望你有幸福生活

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

佢打你仲忍?仲要做性奴?咩人嚟?
樓主真係要認真諗吓之後點做,我一定會選擇離開

禁止訪問

男爵府

引用:事源我已經有左12周了,未有之前幾個月佢同

原帖由 kit418 於 14-10-12 發表
事源
我已經有左12周了,未有之前幾個月佢同我講想生多個,但我吾想我同佢講不如戒左煙先再生,我吾想D細路 ...
其實為包煙。由得佢食啦。day 1 你識佢已經食煙咖啦。佢d暴力行為當然唔啱,不能包容。但要養起成頭家,d$仲要俾你keep, 食煙要扣$,要問你拎$。諗起自己係佢都炆。仲將d秘密爆俾99知。又係難頂。
你俾返小小專嚴佢,我相信其他問題會無咖啦,例如發脾氣打你

岚月亮  同意  發表於 14-10-13 14:49

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

你老公行為大男人,心智卻又小男人,似乎只想人人以佢為中心,其實佢只想搵人認同佢的存在(感到佢好自卑)。
佢如果用得一次暴力就令你就範,佢會選擇一直用呢種方法,你地應該去搵一d專業輔導,如果唔係只會越來越差。

男爵府

引用:事源我已經有左12周了,未有之前幾個月佢同

原帖由 kit418 於 14-10-12 發表
事源
我已經有左12周了,未有之前幾個月佢同我講想生多個,但我吾想我同佢講不如戒左煙先再生,我吾想D細路 ...
http://eazon.com/p/11812

翡翠宮

咁真係家暴咼,你真係要離開佢先得,唔係以後小朋友會有陰影

複式洋房

我係你老公都頂你唔順。樣樣講到為佢好,但行為上不停比壓力佢,男人就最怕女人煩,你中哂,此其一。

第二,男人最怕無面,你竟然可以「唔覺意」話比佢阿媽知炒燶股票,比著我係佢,我都會發癲!

第三,你叫佢搬返99到住,其實你覺唔覺得呢句說話比人感覺你暗示緊想分居呢?比我係你c6, 聽埋呢句,唔嬲都變嬲!食煙啫,唔駛搞到搬走呀?最多響佢面前扮下聞到煙味嘔,扮暈,加兩錢可憐同嗲功,多數男人都屈服,下下硬踫硬,蝕底只會係你自己囉!同埋戒煙唔係話戒就戒,煙癮耐既,一個月點戒到?食少左已經好好啦!你又有無為佢諗下呢?

其實你想佢做既野,或者你想佢表達既野,只要換一個溫和方法,成件事個效果會好唔同。呢個moment我覺得你真係需要改變自己囉,你c6郁手係佢唔岩,但你自己都有好大責任,唔好講到自己岩哂對方錯哂囉~

鯊魚BB  完全不能應同,對方怎   發表於 14-10-13 15:48
blythe0824  無法認同你,奇怪想法   發表於 14-10-12 22:43
Lacelace  JM無法同意更多agree~   發表於 14-10-12 17:38

複式洋房

回覆:kit418 的帖子

無辦法,您結婚前已經知道他的習慣!

侯爵府

引用:如果係我,明知老公好難戒煙,我唔會一次一

原帖由 Jocelyn河馬 於 14-10-12 發表
如果係我,明知老公好難戒煙,我唔會一次一次咁步步緊逼
煙又點會戒唔到?唔食又唔會死,但迫人吸二手煙係好自私嘅行為。我以前最少一日一包,咪一樣戒到。我爸爸食咗最少30年,我叫佢戒,咪一樣戒到。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

我係你,我會選擇唔要,因為我會離開呢個男人。

blythe0824  我都係咁話  發表於 14-10-12 22:43
愈嚟愈冇記性

男爵府

我見到性奴兩隻字 覺得好恐怖
我係你一定唔會肯做! 希望只係誇張手法

首頁

尾頁

跳至