意見反饋
義工

家事百科 今日: 4|主題: 36817

洗衣機放置問題

大宅

國民生產總值:4834

洗衣機放置問題

請問有無人把洗衣機放在廁所裏?因為廁所比較大,可容納放上揭式洗衣機。廁所濕氣0甘大,唔知會唔會好快壞呢?謝謝。

大宅

國民生產總值:1168

Re: 洗衣機放置問題

我都係放係廁所內的, 用左7年都無事
DEL

子爵府

國民生產總值:11320

我都係放在洗手間, 6年, ok!!
TKOP,  求你拜你,唔好再死纒住我、咬住我、回覆我!!!!!

大宅

國民生產總值:4834

唔該晒你地。0甘我放心照原定計劃啦!

大宅

國民生產總值:4046

畀面勳章

你放心啦, 我果部放左十年啦都未壞.

複式洋房

國民生產總值:357

唔係部部機都可以放入toilet.

我都係放洗衣機在toilet. 前一部用日立頂open.
用了一年就有問題, 剛好是在保養期內, 所以維修唔駛錢(~$2000). 第二年發覺部機搖得很利害, 又有水流出, 維修師父話因為外hok 生銹, 雖然在保養期內, 但外hok不包, 所以冇得整, 但我當時買時showroom sales話this model係可以放在toilet的. 但現在生銹又話唔包.

now 我換了部洗衣機, 我訪問了很多唔同電器鋪的sales後, 有下列心得.
1. 我換了部外hok及底板有永久保用的牌子.
2. 我選了洗衣機sales 自己家中, 最多選用的牌子.
3. d sales 話10年8年前d 洗衣機的確很耐用, now d 洗衣機(or 電器), 要降低成本, 部份0件在國內or 東南亞生產, 唔好希望用到10年.
4. 同我talk talk d sales 中, 冇一個會用$5000-$6000 買 洗衣機, 佢地會買有信心的牌子中的最底model. 佢地話小d function 就會耐用d, 過幾年如果有問題就掉左佢買過部.

你地如果想問客觀d 的意見, 只要在non 繁忙時間同d sales 爹下, 包你有收穫. 我訪問了很多電器鋪, highly recommend 你地去 吉之島, 教協, 華x crc, 的電器部 (only 問料, 唔係叫你買),佢地唔會push 你買某牌子, 只會比意見. 好過 豐x, 百xx, 祟x, etc.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.