心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

你地奶奶係點樣稱呼你地架?

我奶奶會叫我做"家嫂", 我覺得好核突! 又無人同我一樣呢?
縉霖已經7歲啦
**大眼天地**http://kidclub.shopping.####.hk

大宅

Re: 你地奶奶係點樣稱呼你地架?

叫名,因此佢有幾個新抱~~~
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

好媽媽勳章

emily200323 寫道:
叫名,因此佢有幾個新抱~~~

me too!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

叫乳名,因為我細細過個陣係佢隔離鄰舍

大宅

都係叫名

大宅

二嫂

別墅

叫名,仲要叫得好肉麻.....
佢初初都叫我"二嫂",但我接受唔到,
係我30歲前唔可以咁叫!!!!

王國長老

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

我初中已識我老公,佢媽咪由o個時直到結婚後都叫我英文名的。我結婚都快8年了,但唔知點解自從我老爺舊年過身之後佢開始叫我"大嫂"?!我都唔係好慣....

大宅

叫名

別墅

名~
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

子爵府

畀面勳章

初初叫亞嫂,我話叫名好D,現在多數叫名.

民房

初時奶奶叫我做阿嫂,我覺得咁稱呼輩分上吾多合理,同奶奶講,不如叫我的名或叫我做家嫂,會合理D,跟著以後就叫我的名.

珍珠宮

叫我英文名~

男爵府

我奶奶叫我英文名, 但係我老爺叫我亞嫂O家

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

叫我英文名,係咪好in呢?
My Two Princess

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

叫我中文名啦,不過佢用鄉下話叫....攪到有一次我老公個二哥打黎搵我跟左佢叫!!我仲話你打錯喇!!點知佢再打黎我老公聽,先知係佢囉!!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

叫我"三嫂",初初好唔慣,搞到我好"老餅"咁! :-P

男爵府

都係叫名

男爵府

叫我個名最may個字﹐即亞X :-P
(佢都係用呢種形式叫其它新抱)

首頁

尾頁

跳至