跳至

首頁

尾頁

大宅

小兒係這間外語學習店學日語,起初沒有太大問題,只係讀係入門班中期時,還有3堂時,就開始隔日打電話叫你確定升班及交下一班之學費, 我問小兒是否ok可以升, 她說冇問題, 於是我係課程完前兩星期已交下一班之學費, 入門班完就讀N5班, 点知讀到N5班後期, 她同我講小兒跟不上, 你可以從頭由入門班再讀起, 否則退學, 這時, 中心小姐拿出一張課程同意書, 由小兒簽名, 我跟本從來未見過, 裡面列名退學要寫退學書, 不足1個月, 需要交下堂學費. 本人覺得佢做法很有問題, 突此提醒各位家長

禁止訪問

引用:小兒係這間外語學習店學日語,起初沒有太大

大宅

良x

大宅

吾知边度有好的中心學日文呢?

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:銀座有間學外語店舖太離譜

邊間 可否pm我

借個位:我都搵緊銀座/新北江 小一功課班,

因兩公婆都收好夜,所以唔小朋友做功課做到太夜

有冇人知邊間比較好?

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

佢冇常識架小朋友未夠18歲簽咩都冇法律效力

大宅

樓主, 我個仔又係哩間學日文, 升上N5, 又係未學完第一期就要催交學費, 好似欠佢咁, 佢地話中心規定係第六堂要交下期學費, 之後催左幾次, 最尾二個堂又催, 我就話唔讀, 佢地就話我簽左協議要早一個月通知, 唔一個月通知都要阿仔返多一個月, 交返一個月學費就可以, 之後我即時去中心, 叫佢拎返份我簽架野出黎(我印象中係我簽過), 但佢地話我係有簽過, 但又搵返到, 最後我都無理佢地。

哩間野好唔多掂。

大宅

回覆 julieko 的帖子

講得冇錯, 亞仔得12歲

大宅

太不合理

首頁

尾頁

跳至