夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

點解會這樣?!

我老公好懶, 家務全不做, 飯來張口, 每朝沖完涼返工後就唔會再沖涼, 甚至洗面抹手洗腳都唔會做. 放工返家就人帶衫的倒在梳化上, 一坐不起, 直至天光起床返工!
以上的行為我巳可忍受. 但佢連大大完都可唔洗手, 經常大完清理唔乾淨, 弄得底褲, 櫈都有佢大大污物. 我以前都會用手幫佢洗底褲, 但日子久了, 佢沒有改, 我就覺得唔可以再接受了! 就此點, 我好痛苦, 唔好意思同朋友家人訢苦. 比你地會點?
全屋上下, 大小事務都係我理(我都要返工), 同佢傾女,家務等事時, 佢都借左阿陳隻耳! 對我莫不關心. 那都唔緊要, 就連個女, 佢都唔願付出時間及耐性! 點解個老公會變成這樣?!

大宅

Re: 點解會這樣?!

hi 小昕子,
聽到你甘講都替你辛苦呀, 我老公都吾仲意做野架, 放工返來做大爺架, 不過有時都會煮下飯既, 不過我都覺得吾夠law, 可能我大貪心啦, 佢又係一d都吾關心屋企野架, 咩野都要你吵一大輪先去整, 不過我好你d, 我吾使返工, 但24小時要照顧仔仔(佢好百厭)真係連睇電視既時間都無呀.....不過算啦男人係甘架啦, 所以有時見人地d老公又細心又對老婆好好, 都好恨hehe.............不過嫁左啦(鬼叫自己揀咩) 忍忍啦

大宅

唔同佢嘿休嘿休囉,睇佢改唔改!
laughin' to keep from cryin'

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

小昕子:
嘩..............你老公好恐怖呀!!!
你講既係咪真架???有無誇張左架???
我覺得一d都唔做家務已經唔啱,除非老婆唔使返工就無得好講,但兩個都要返工,有乜理由要老婆做哂呀???當老婆係工人呀???
你話你老公"返工前沖左涼,返工後就唔會再沖涼,甚至洗面抹手洗腳都唔會做"我已經覺得好恐怖喇!!!做左成日野返到屋企可以連基本的個人清潔都無,洗手洗腳一定要架喇,係我就容忍唔到喇,咁污糟點同佢一齊訓覺呀???訓係佢隔離諗起都想嘔呀!!!我想問下你一個比較私人的問題呀???你老公返完工如要同你咩咩佢會唔會都係一樣唔沖涼架???你點忍佢呀???
不過,最經典及不可接受的就係你話你老公"連大大完都可唔洗手, 經常大完清理唔乾淨, 弄得底褲, 櫈都有佢大大污物"你老公係咪智商有d問題架???連小朋友都識的大大完要清潔乾淨都唔識呀,乜野人黎架???搞到周圍都係,係你先忍到佢架咋,好恐怖呀!!!

洋房

小昕子:你話"點解個老公會變成這樣"係咪話佢以前唔係咁架?如果真係,就快D叫佢睇醫生啦!否則,仲忍乜鬼呀!倆公婆,開心見誠同佢講,話你頂佢唔順,一定要佢改,佢唔肯o既,就自己企硬做D野啦,咁污糟,唔顧自己都顧o下個女丫.

大宅

小昕子
Yr husband係咪D好叻,職位&人工都好高,有D自負,係屋企(包括佢媽屋企)話晒事嘅人黎架?

民房

小昕子,
唔做家務都可容忍, 但個人衛生搞成咁, 有d問題wa, 有冇同老公傾過點解會咁?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

你地拍拖個陣係咪咁樣?

大宅

小昕子 :

你老公以前做仔時,佢亞媽係唔係都係咁樣照顧佢ga?!

複式洋房

mimimor 寫道:
小昕子,
唔做家務都可容忍, 但個人衛生搞成咁, 有d問題wa, 有冇同老公傾過點解會咁?

Before you got married with him, is he same?

首頁

尾頁

跳至