嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

是否一夠一歲就轉大仔奶粉呢?

如題. 我囡囡下個月就一歲喇!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

子爵府

Re: 是否一夠一歲就轉大仔奶粉呢?

好似要視乎邊隻奶粉喎, 香港既奶粉通常6個月時轉, 日本奶粉係9個月轉。個can上面好似會寫架。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

我個女初時係食澳洲雪印(思敏兒一號),咁佢六個月時轉咗二號,依家佢下個月就一歲,唔知駛唔駛咁怏轉思敏傑呢? 奶粉罐上係寫一歲轉大仔o既,但有D醫生又話唔一定要轉,都唔知點好!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

別墅

我個B係食澳洲雪印(思敏兒一號〉吃到1歲多2個月,因他吸收的很好。

男爵府

我個B 9個月時轉2號, 佢雖然依家1歲, 但我打算15-16個月先同佢轉3號.
該用戶已被刪除

大宅

tuenyima: 咁當然係聽醫生講啦! in fact, 我個仔到成22個月大至轉3號奶粉, 話哂d腸胃develop 得好d, 轉奶成功o既機會都高d.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

首頁

尾頁

跳至