在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

BB幾多個月剪頭髮

同埋想問下點剪ga?
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

禁止訪問

Re: BB幾多個月剪頭髮

男爵府

我兩個小朋友都係好細就剪過頭髮 (幾個月大), 但剪左個女既頭髮之後好後悔, 因為髮質變硬, 卷髮變成直髮, 長得又慢...個仔就冇咩所唯因為係短頭髮...最唔好係髮質變硬...不過如果係男仔就一定會剪短的...係用shaver 呀...有四個長短度可以選...

水晶宮

我個仔一滿月就剪了第一次頭髮,我用剪刀剪的,媽媽幫手抱住0黎剪我還留起了,他本身少頭髮,到了3個月nut胎髮nut到好似D男人髮線後移,好核突,似nut毛狗!到6個月到先再剪第二次,但一剪了就快長好多,一歲時買了剪髮器,但他太驚D聲,所以到而家都係用髮剪,佢而家3歲2個月,3個星期到就要剪一次,D人有D唔信係我幫佢剪的,可能睇落大專業 !講笑,其實我有10年剪狗毛0既經驗掛? :-P

大宅

畀面勳章

唔該晒各位,仲有一個問題就係我個囝囝而家兩個月大,我好想同佢剃光頭,但係佢頭頂有好多頭泥,想問問大家同唔同佢剃好呢? Ths!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

畀面勳章

jk923,
嘩! 十年真係好專業喎! 不過! 哈哈! 我都唔弱都有九年經驗, 你養咗幾多隻狗狗呀! 我就養咗四隻,全部都係囡囡0黎ga!

大宅

我個仔都係我自己剪架乍, 佢14個月剪過3次, 第一次4個月到(訓左,用交剪,係邊剪dd), 第二次8個月(訓左,用交剪,用梳梳起來剪,剪多dd), 第3次過年前11個月(訓左,又係好似第二次甘, 不過今次剪得貼左好似"陸軍裝"甘)hehe............而家又長番lu, 就來又剪lu(不過我今會用剷幫佢剪).......試下hehe吾知佢會吾會醒呢?

禁止訪問

水晶宮

Hi!呢幾日掛住同阿仔去街而家先得閑。
kahki_y,我而家無養lu,隻狗兩年前病死左,佢未死果時成日同我'乙水'阿仔玩,到阿仔識爬時隻狗就要玩'伏里里',因為阿仔成日追住佢。
Posemom,最初阿仔0既爺爺嫲嫲又係咁講,我無理佢0地,反正熟能生巧!如果佢0地比$咪帶佢出去剪law,不過我都要諗過wo,比人剪親就'幣',點知佢0地D交剪乾唔乾淨?我而家當係一個親子活動o黎o家,阿仔約3星期就要剪一次,小數怕長計嗎!是嗎?

洋房

冇所謂嘅,覺得長咪剪囉,最好瞓左先

大宅

陪月勳章

我囝囝係六個月時第一次由我操刀 (佢地個個都驚到手手震wor), 之後每個月一次. 囝囝依家十個月了.

複式洋房

我囡囡係7個月時剪 (我都係手手震!)

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我果個就滿月同佢剪,
等佢瞓咗就同佢剪囉
原文章由 kahki_y 於 04-4-1 06:03 PM 發表
同埋想問下點剪ga?

首頁

尾頁

跳至