想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今日5,6點時夢我要過大河而我兩個fd係河裹面玩水突然之間見到一條金色黑背大鯉魚,比人仲要高,水桶咁粗。其中一條仲同我朋友玩另一條自己係另一邊,跟住死佬電話嘈醒我.......=.="大家話d個係5係胎夢呢??????????我做ivf 擺蛋先4日 唔會咁早牙.....

大宅

胎夢同普通發夢有何分別呀?

大宅

恭喜你, 你不久有bb啦 !
呢個可能仲係仔仔 !! 你如果bingo, 可唔可以講聲我知 ?

祝你生個精靈bb !

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我唔係好明,不過,祝你早日bingo

原文章由 KingKing1203 於 08-3-14 18:04 發表
我今日5,6點時夢我要過大河而我兩個fd係河裹面玩水突然之間見到一條金色黑背大鯉魚,比人仲要高,水桶咁粗。其中一條仲同我朋友玩另一條自己係另一邊,跟住死佬電話嘈醒我.......=.="大家話d個係5係胎夢呢??????????我 ...

大宅

呢樣野係係 "周公解夢" 果到有既, "鯉魚妻有孕貴吉"

我聽 人講, 如果夢見鯉魚會有孕, 係好野黎既 !

大宅

好媽媽勳章

oh.........你唔解畫,真係唔太明樓主講咩添........

咁真係好好預兆好好意頭,樓主,恭喜定你先!!加油呀!!

原文章由 Wishhavebb 於 08-3-15 12:34 發表
呢樣野係係 "周公解夢" 果到有既, "鯉魚妻有孕貴吉"

我聽 人講, 如果夢見鯉魚會有孕, 係好野黎既 !
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

禁止訪問

複式洋房

多謝reply, 我唔知到底有冇, ivfegg今日先第5. 點都taste唔到啦, 唸到心入面上上落落. 都唔知點. 數著手指等快的開彩. 今朝又發埋一大堆好怪的夢..
我唸都係雞精飲多咗. 人燥de..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

如果係真真係恭喜晒樓主

大宅

我在放胎後,發了兩個夢,都是夢到身邊的朋友有咗bb,咁又係唔係預兆呢?還是日有所思,夜有所夢。

男爵府

我前幾日都發夢生咗三胞胎(2男一女),起身後覺得有d驚 三胞胎啊!點湊啊! ,咁我呢個夢有冇咩預兆呢?不過我唔貪心架!可以生到一個就夠喇!

大宅

pochacco_ch 同 Venus Tam 果 d 就好似係日有所思, 不過都係參考, 到期咪知咯。

公爵府

畀面勳章

有一朝我發夢見到我婆婆抱住個bb女係度逗佢笑, 我行埋去, 婆婆就將bb女交比我抱, 我抱住b女行回家途中發現b女唔知右定左手有7隻手指, 之后我就醒左囉. 諗起有d驚添.mouth:
[img][/img]

複式洋房

回覆 #2 Wishhavebb 的文章

再過多8日就開彩. 如果真係有著,,就拿拿聲還神

男爵府

heehee... 我都覺得我似日有所思多d.....
原文章由 Wishhavebb 於 08-3-16 10:55 發表
pochacco_ch 同 Venus Tam 果 d 就好似係日有所思, 不過都係參考, 到期咪知咯。

複式洋房

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-16 15:58 發表
heehee... 我都覺得我似日有所思多d.....

大宅

最初我都唔明咩叫胎夢, 至到見到 Wishhavebb 解話先明...

呢度有夢見鯉魚解釋:
http://hk.geocities.com/lawrence8828/27.htm

複式洋房

我琴晚先發完自己大緊肚,起碼7個月大,仲好有實質感
可能今個月失敗咗,日有所思,夜有所夢

我下個月會好好努力呢
各位姊妹都係唷

大宅

小科豆,
你個夢可能有d 預示, 可能你有機會生bb, 不過可能會生七星女, 你有做治療嗎 ?

不過都係果句, 都係參考 :lol:

大宅

回覆 #18 elainesugar 的文章

加油 !!! 支持你 !!!!!!

首頁

尾頁

跳至