嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地BB床有冇用床圍?或用到幾時冇用?

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

出世至宜家十個月都有用呀,
因為BB的活動能力強了, 驚佢撞到, 所以都有繼續用!

大宅

引用:出世至宜家十個月都有用呀,因為BB的活動能

原帖由 ANNA5 於 14-11-05 發表
出世至宜家十個月都有用呀,
因為BB的活動能力強了, 驚佢撞到, 所以都有繼續用! ...
Thanks jm 回覆

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章

引用:請問你地BB床有冇用床圍?或用到幾時冇用?

原帖由 mob 於 14-11-05 發表
請問你地BB床有冇用床圍?或用到幾時冇用?
之前有用,但有一日我b踩住個牀圍爬左出來,我張b牀已經整到最低,佢借力琴左出來,我吾敢再用

大宅

引用:Quote:原帖由 mob 於 14-11-05 發表請問你

原帖由 naylaw 於 14-11-05 發表
之前有用,但有一日我b踩住個牀圍爬左出來,我張b牀已經整到最低,佢借力琴左出來,我吾敢再用

...
吓……咁犀利

子爵府

回覆:BB床有冇用床圍?

用到十個月 無用了 用左都比佢拆左

珍珠宮

回覆:BB床有冇用床圍?

買左冇實際用過,迎接新生命時整床圍靚靚啦,發覺用左就唔可以離遠望到bb, 下下要埋床邊睇b, 所以1日就拆左,到bb識旭撞頭我就放佢床尾,我張bb床係大床,床尾有排都未伸到撞頭大把位,我印象bb有排鍾意打橫瞓就多左頂頭,自己睇得緊好快抱瞓好,因為慣左唔用床圍,一用又覺得睇唔晒bb床,後來見冇乜用過,冬天又拎床圍出嚟用下,仲衰....bb踏腳借力想爬出嚟,又拆左。對我嚟講買得最無謂的bb產品,好彩冇跟jm買2套,好多媽咪話要洗替換。建議你bb出世3個月後再買都未遲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

大仔有用. 二仔最初冇用床圍, 之後我加番, 用到佢識企, 佢就借床圍咁踩上黎, 所以即拆. 細妹直頭冇用.

響外國, 床圍係視為危險物品, 街上冇得賣, 有經驗既護理人員知道會叫個阿媽拆左佢.

大宅

引用:買左冇實際用過,迎接新生命時整床圍靚靚啦

原帖由 小紅梅 於 14-11-06 發表
買左冇實際用過,迎接新生命時整床圍靚靚啦,發覺用左就唔可以離遠望到bb, 下下要埋床邊睇b, 所以1日就拆左 ...
Thanks jm回覆……
我現時用梗一套,考慮買多一套,同你一樣,用左睇唔到床仔裏的阿b,下下要落床睇,所以正考慮中……

大宅

引用:用到十個月 無用了 用左都比佢拆左

原帖由 MYSONPY 於 14-11-05 發表
用到十個月 無用了 用左都比佢拆左

大宅

引用:大仔有用. 二仔最初冇用床圍, 之後我加番,

原帖由 bosch 於 14-11-06 發表
大仔有用. 二仔最初冇用床圍, 之後我加番, 用到佢識企, 佢就借床圍咁踩上黎, 所以即拆. 細妹直頭冇用.

...
危險物品

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

mob 發表於 14-11-6 07:07
Thanks jm回覆……
我現時用梗一套,考慮買多一套,同你一樣,用左睇唔到床仔裏的阿b,下下要落床睇,所以正 ...

一套就夠, 因為一套已經好ur 炸..... 洗左的話, 張bb 床只係冇床圍1-2日, 對bb 唔會構成危險.

大宅

引用:Quote:mob 發表於 14-11-6 07:07 Thanks jm

原帖由 bosch 於 14-11-06 發表
你說得對

大宅

育兒性格勳章

回覆:mob 的帖子

我有用床圍,重有3套,其中一套係有透氣孔,我覺得初生時純粹用黎擋風,到夏天,bb識得坐跟住學企,時時在床仔跌跌撞撞,到時床圍先算有用,我個b都有踏床圍,但因為我索得鬆,佢一踏,張床圍就跌,同踏枕頭一樣,爬唔到出黎,而床頭那個,我係索住床頂的橫軸,所以佢踏不上去。

大宅

引用:我有用床圍,重有3套,其中一套係有透氣孔

原帖由 jody4444 於 14-11-06 發表
我有用床圍,重有3套,其中一套係有透氣孔,我覺得初生時純粹用黎擋風,到夏天,bb識得坐跟住學企,時時在 ...
3套咁多?

大宅

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 jody4444 於 14-11-06 發表我

原帖由 mob 於 14-11-06 發表
3套咁多?
係呀,bb2個月前用ikxa,純粹擋風,到夏天用brxxthable ,到5個月,佢學座,周圍鐘,就買caxxbxxxca,但只用佢床頭那片,遲啲,諗住天氣再涷,先會用番ikxx或caxxbxxxxx的剩餘幾片,都係諗住擋下風咋。

大宅

引用:Quote:原帖由 mob 於 14-11-06 發表3套咁多

原帖由 jody4444 於 14-11-07 發表
係呀,bb2個月前用ikxa,純粹擋風,到夏天用brxxthable ,到5個月,佢學座,周圍鐘,就買caxxbxxxca,但只用佢 ...
好細心

首頁

尾頁

跳至