夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我會咁冇用呀!

點解呀! 我真是好冇用, 每次同佢講電話都哭, 點解成日都同我講同佢可以一世,同我唔可以, 仲可以日日同佢做, 可以做一世都得! 對我好似鬼咁對待! 有時我想如果我冇個囡,我走左仲唔駛比佢折磨, 但係我個囡得2歲, 點走呀! 我真是唔想做一個唔負責任的媽咪呀!

子爵府

Re: 點解我會咁冇用呀!

tung,

你唔好咁諗自己啦!都唔關你事,係隻佬衰格之嘛!你冷靜落嚟先,始終現實少少先計劃你同囡囡日後既生活安排,始終女人無話無男人就唔得!你可唔可以番外家住??或者有無搵過社工?唔好驚唔好意思而唔去搵社工,始終社工會好幫得到你手,況且你都仲好後生啫(囡囡得兩歲,你應該仲好年輕),無謂再嘥時間同精神响嗰個'男人'身上,佢唔要你係佢既損失!唔好因為佢無眼光而眼少你自己!你仲好有Market,你要對自己有信心!你唔為自己,你都要為咗自己個女,你個女需要既唔係呢啲咁既老豆,而正係極需要一位堅強而愛鍚關心佢既媽媽!你做得到,你囡囡一定以你為榮!你依家唔係無人需要你,你仲有個囡極之需要你既關心同愛!你唔好諗埋一邊囉!只要你勇闖到呢一關,你日後一定會幸福快樂!唔好俾依家呢一刻既唔開心而矇敝咗自己!你明白我講乜嘛?依家女人係可以好硬正而唔係軟弱!呢啲唔係天生架!係要自己變得好硬正!為咗你個女,為咗你同你個女既將來,你一定要做到!我地bk每位媽咪都一定橕住你!收唔收到?

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你老公係咪係出面有第二個女人?你點解要走?點解唔係佢走?唔駛喊,呢D咁既男人唔值得為佢喊。

男爵府

你根本就無錯, 唔好亂諗o野, 冷靜o的, e+大前提係要搞清楚你同個衰人既關係, 跟住係你同囡囡o既將來.

個衰人咁對你, 你無謂為佢傷心, 佢擺明唔理你o地兩母女啦! 囡囡係無罪, 你要支持住, 冇用o個個係個衰人, 唔好喊!bk所有人都會支持你!

禁止訪問

大宅

tung,
唔好再俾機會佢傷害你啦. 你應該冷靜下,呢排唔好再同佢有聯絡,免得令自己心情大起大落及失控.
堅強些! 一定要活得比"個對賤人"好.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

男爵府

tung,

你不是一個冇用的人, 冇用的人是那個傷害你及家人的"賤人". 男人大丈夫, 要有責任, 有承擔, 但那"賤人"還要出口傷人! 真令人氣憤! :-x :-x :-x

你是一個十分勇敢的人, 只要你肯努力振作, 你和你的孩子一定會過得比以前好.

若有不開心的時候, 多來BK傾告, 這裡有很多人會給你支持和關懷!

複式洋房

Tung

Tomorrow will be a Better Day!!!
Be Brave to face everything for your daughter and yourself. Being with him, I
can't find any way u could be happier but more worse.
Trust yourself, the road will be difficult, but will be brighter than u stuck with this man who no longer know how to love a family.

Take care!!!

大宅

tung :

唔好咁唔開心啦!你post個主題係唔arm你用ga,係arm個衰人用就真,佢連做老公做爸爸基本的責任都冇,好簡單...你女女只有兩歲,佢做了幾耐爸爸,就算個衰人以前做你男友老公都叫做耐dd啦!都求奇當佢負左責任啦!佢有什麼用呀!有x用佢就有! :-x 佢唔負責你都冇計ga,只有硬住頭皮去做,雖然眼前女女仲細,但女兒會大的,會比兒子更體貼的對媽咪的,眼前好似好苦,但將來一定唔會的。堅強!
沒什麼必要就唔係同佢講咁多電話啦!以免心情又再傷害呢!一個男人可以走得咁勇,這些人就算返來你身邊,你都冇好日子過ga la,又要擔驚受怕,倒不如同女女好好生活落去仲好呢!

永遠支持你!

洋房

Dear tung,

您唔係冇用!!!您是一個有用,有責任感的好媽媽.為了您囡囡,您自己,要堅強些,知道嗎?咬緊牙關,撐下去呀!將來您和您的囡囡必定有幸福美滿的生活.

千祈唔好再打電話比個衰人,您打一次便會傷心一次,何必呢!何必比機會個衰人去傷害您.有時間您不如抱下個囡,親親她,同她傾下計,回報仲大.要知道您唔開心的情緒或多或少都會影響她.

同大家一樣,我會全力,全力,再全力支持您!

大宅

畀面勳章

人唔傷心唔流淚...但總有喊完嘅一日...當日個衰人同你結婚嘅時候唔係代表一生一世嘅咩?...今日就話同隻賤女人一世...咁已經代表咗個衰人係大話精...你仲對佢有咩寄望呀...不如堅強d面對呢個事實...做應該做嘅嘢...他日個衰人仲响度同d女人講大話嘅時候...你已經真正擁有個囡囡一生一世...回想起當日...可能你會覺得為佢流淚係幾咁唔值得.
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

tung,
點解你會咁架?你曾經好勇於的走出一大步,同佢簽左紙.係咪因為你一時心軟呢?既然佢已經講得出呢D說話,你仲不心息?佢不只唔理你感受, 佢已經去到出言傷害你的地部喇 :-x

首頁

尾頁

跳至