夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

怎样做

同老公結婚已7年了也有仔女,最近他話識咗第2個己拍拖幾個月想搬走,我話唔得叫他選擇我或她,之後他話已同她分手不過会做好朋友我地從新開始,過咗2個星期我發覺他仍然同她拍拖,我問他他答是,我想現在比他選他一定選擇離婚,他現在好似返到家無野間中不回家吃飯(去拍拖),想知怎样做好煩,好不好再迫他選或是給他多一点時间去念,我現在可以做物,請教教我或分享有同一經歷現在和好如初case

大宅

Re: 怎样做

其實我和你一樣, 佢會同你講分左手, 但係全部係假架! 你知嗎,佢地現在剛剛開始, 同佢一起的感覺好好, 而對住我們只是責任, 只要個女仔再嗲多佢一陣, 佢就會走! 其實你現在想唔想同佢一起, 因你要知道,如果你想你就要一個老公兩個女人分,什至只係表面上的夫妻,實際上就什麼都唔係, 簡單咁維係, 如果你覺得你可以得你可以離開佢, 你就快d同佢撹清楚, 因這些男人會做得越來越過份! 最重要係你家人是否支持你, 因家人的支持好緊要架! 仲有呀如果你真的同佢分開,你叫佢走, 唔好留間屋比佢, 起碼你仲有得住呀! 而我最近同個賤人分開, 我的case同你一樣, 又是話會同佢分開, 但最後都冇, 仲同佢返我屋企, 所以我選同佢離婚, 我都有個囡架! 但我始終冇法忍受囉!

大宅

7年呀
都好耐嗯.....
如果一道牆係硬淨,會容易比敵人打破嗎?
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

大宅

睛靈勳章

就是D男人7年之癢,好悶想玩,不似D女人甘於平淡

民房

I once saw a poster with a seagull which said:

"If you love something, set it free. If it comes back, it is yours. If it doesn't, it never was."

For a couple that has been married for over seven years, you really should have accumulated enough sentimental reasons to stay together. If you find yourselves being further apart, then there is surely a reason for concern.

The issue now is whether your partner is genuinely willing to work to keep his relationship with you and cherish the family.

Family matters are never for third parties to judge. You alone know the inside stories and your partner's character.

Hope this helps.

Max

男爵府

做返好朋友?????有無可能呀!!!
我覺得若你想繼續同你老公一齊,就必定要佢唔再見個個女人.因他巳做錯事,不可能再有選擇權!佢想要同返你哋一齊就要佢一定不可再見個個女人!!
我覺得這是必定的,我真係唔信可以做返朋友咁簡單,做戲咩!!

若佢而加咁樣,更加要問清楚佢囉!
不過你要諗清楚,就係若佢要同個女人一齊,你會係忍個隻定係分開.
因兩者不同,若是忍個隻就唔好逼得咁緊,只係比吓壓力佢,等佢唔好太過份!
若是分開,當然係勁逼佢唔比佢再見個個女人啦!
以上只是我個人意見!!!

民房

coco118,

Your case is exactly same as mine. I got married over 11 years. My husband knew a girl 3.5 months ago. But he already rent a house for her 3 months. 我老公願意唔要個家庭及個女, 都要同個女人一齊. 我話比機會同時間佢, 佢都話唔駛. 一定要離婚.

男人真係變左心, 係唔會回頭........

首頁

尾頁

跳至