嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好慘, 都唔知佢咩事?

想問我B呢排成日喊, 好扭計, 又唔多願飲奶, 飲2啖會無端端喊, 關唔關出牙事呢? 出牙會唔會發燒架?
但佢之前出6隻牙都無事, 依家佢下面出緊第7,8隻, 唔知關唔關事呢?
見到佢唔同平時, 好擔心. 最慘又唔知佢咩事.

大宅

Re: 好慘, 都唔知佢咩事?

我呀b 出左8隻牙都無發燒, 但係我知佢e+吽緊牙, 早幾日無啦啦發燒.......
o甘你呀b有無唔願玩呀 ??? 醫生講過唔願食可能係無胃口, 但唔願玩就可能會有問題, 你留意一下, 有咩唔對路帶佢睇醫生丫 !!!

男爵府

我有帶佢去睇醫生, 因佢又係無啦啦發燒, 但佢話係口腔發炎喎, 食咗佢D藥都係咁, 無料到, 都唔知係唔係.

大宅

Do u clean yr kid's teeth after feeding? 吾會無啦啦發燒ga,好多時D baby由出世開始,飲完奶大人都冇乜幫佢清潔牙齒,口腔越黎越dirty,到佢大D就好易喉嚨發炎、xx發炎引致發燒,但嗰D時間都係baby出緊牙,所以D老人家嘅智慧咪話出牙會發燒 law!

男爵府

環保接龍勳章

bb好多時會喉嚨發炎而發燒的..發燒又喉嚨痛梗係唔想食奶啦..可開凍些.. 稀些, 不須太擔心,bb生長過程中係會有呢d現象,好好照料就得啦!
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

大宅

我個仔都係呀, 成日扭計又吾多肯食野wor, 我都知佢出緊大牙仔, 即係第9隻同第10隻, 佢之前出1-8隻都無甘架, 係出呢兩隻呢就成日放手仔入口度抓,又成日食手仔, 又好"炆憎"成日喊, 又發燒甘wor,我今同佢睇左醫生話佢無咩,比左d退燒藥甘lu, 不過我見佢就辛苦lu, 都好肉赤呀,( 不過出牙仔係會甘架, 放心啦!)佢出左隻牙仔出來會好d架啦, 吾好甘擔心hehe

首頁

尾頁

跳至