跳至

首頁

尾頁

大宅

煩緊買咩牌子既bb沖涼用品及護膚品, 有人話Chicco, Atopico 同 Mustela都好, 唔知點算?

仲要諗洗衣液同洗奶樽, 食具清潔液, 好煩惱!

大家有咩心水?

子爵府

我大囡用:
沖涼用品及護膚品:chicco/mustela
洗奶樽, 食具清潔液:nuk
洗衣液:combi
衣物柔順劑:chicco

細b都會跟家姐用呢d

大宅

Thanks, bbmuimui,

咁你通常係邊度買呢D用品呀?係咪Jusco同一般百貨嬰兒部就有得賣架? 邊度抵D呢?

Thanks a lot!

原文章由 <i>bbmuimui</i> 於 08-3-23 12:31 發表

我大囡用:
沖涼用品及護膚品:chicco/mustela
洗奶樽, 食具清潔液:nuk
洗衣液:combi
衣物柔順劑:chicco

細b都會跟家姐用呢d

子爵府

我大女就用

沖涼液: 強生甜睡(紫色)
洗頭水: mustela 去頭泥
潤膚膏: california baby

洗奶樽液: Nuk
洗衣液 : 威潔嬰兒洗衣液

原文章由 hicaca 於 08-3-22 17:32 發表
煩緊買咩牌子既bb沖涼用品及護膚品, 有人話Chicco, Atopico 同 Mustela都好, 唔知點算?

仲要諗洗衣液同洗奶樽, 食具清潔液, 好煩惱!

大家有咩心水?

別墅

潤膚用A CREAM,醫院同事健議的.
洗澡應該用強生(貴果條line)
不用柔順濟,因為就算廣告話對bb
不敏感,始終都係化學野少用為妙

大宅

Thanks all of you, 呢排要四圍格價, 要揀d又好又唔好太昂貴的bb用品.

複式洋房

我朋友比支 NUK BB沖涼我,好唔好?唔好我再買!

大宅

我大B出世係醫院有provide QV 既BATH OIL, 用完曬支SAMPLE之後我就用施巴... 呢兩隻都唔錯呀.

不過我會Suggest 未買既mummy... 用咩牌子都好, 最好買最細支既size, 因為個個bb都唔同, 有d baby對某d成份敏感, 有d 又無野, 所以其實都係試過最穩陣!!

大宅

我個囡家陣就用緊

沖涼液: QV bath oil (冬天) or Seba Bath Milk (夏天)
洗頭水: 冇特別買, 都係用 Seba Bath Milk (冬夏都係佢)
潤膚膏: QV cream (冬天) or Seba Lotion (夏天)

洗奶樽液: Nuk / Chu Chu / Peigon (睇下邊隻減價就買邊隻)
洗衣液 : Chu Chu / Peigon (睇下邊隻減價就買邊隻)

我都同意, 買 d 細支裝用過 ok 先買大支
一家四口

洋房

其實如果買seba的話..係專門店會否平啲....

大宅

我囝囝用緊

沖涼液: Seba Baby Bubble Bath

洗頭水: Seba Baby Bubble Bath
潤膚膏: Johnson's Baby / AQUEOUS CREAM
洗衣液: 威潔嬰兒洗衣液

[ 本文章最後由 mykaren 於 08-3-27 16:37 編輯 ]

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

大宅

Seba 我第一次係教協買, 之後係 "R" 嘜藥房買, 都 ok !

原文章由 shanfung 於 08-3-26 16:11 發表
一家四口

大宅

喺藥房買會平啲

原文章由 shanfung 於 08-3-26 16:11 發表

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

侯爵府

畀面勳章

我媽咪叫我一開始就用seba, 但我話唔想整慣佢, 先試用johnson, 唔好至轉用seba

首頁

尾頁

跳至