嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

笑牛牌芝士有幾種,應買那種呢?

笑牛牌芝士有幾種,我見有紅,藍,綠,長盒形包裝,另有圓形包裝應買那種俾囡囡食呢?
唔該.

大宅

Re: 笑牛牌芝士有幾種,應買那種呢?

長盒型的藍色係芝士原味,而紅和綠盒就各有三種不同口味,例如紅盒有蕃茄味和藍芝士味,而綠盒就有青椒和磨菇味等。我個b種種味道都鐘意,如果你第一次比bb食,我建議買紅/綠盒,因為bb起碼可以試晒三種味,有三個選擇。 :-P

大宅

係o米就切開細粒食就得定要加入CONGEE.

禁止發言

大宅

淨食可以切細小小食,放粥一碗我會放一至兩粒,o的芝士會自己溶的。

複式洋房

sham :

想問是否煲任何粥都可以, e.g. 魚/朱肉.

Ngahei

大宅

Ngahei,
係呀!魚粥肉粥都無所謂的。我個b最鍾意就係加落蕃茄肉粥度。

男爵府

我都有俾仔仔食, 但又覺得好咸.

大宅

我都係買呢隻芝士比2個仔食(紅色盒).
佢o地比較鍾意一粒粒o甘食.
話時話呢隻芝士在吉之X(JX$16.9)做特價時平過百X($2X.X)&惠X.
做個精明的媽咪呀!

複式洋房

我呀仔都鍾意食呢隻芝士!
[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

大宅

My daughter also eats this, but blue colour. I feed her by using spoon, she likes it very much!

首頁

尾頁

跳至