心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我下個月要上庭喇!(續:上完庭喇!)

沙田差館打黎,話我上年三月係大圍俾人打劫/非禮果單野,下個月要上庭呀!因為上年5 月已經捉到個人,而且我認人既時候認到個衰人!
但我唔知點解好唔想去,而且好唔開心,好想喊,尋晚又發惡夢!!其實到今時今日我仲好驚架!!

大宅

Re: 我下個月要上庭喇!!

katrina
一定要去呀
捉到個衰人,你都算不幸之中大幸
唔去就益左個衰人
唔好驚,我支持你^^
Milk Milk Milk - Jerry boy Yahoo BOLG

大宅

thx~
但我仲係十五十六,連我自己都唔知點解,俾小小時間我!!

大宅

唔去即系放過佢
放過佢佢再出來犯案
咁唔好彩又系你中招
到時先後恢太遲了

一於告到佢七彩
連香港政府都幫你出頭
你唔去太浪費了

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

警察咁辛苦捉到個衰人,你提起勇氣指證個衰人喇,你都唔想佢再害第二個,D衰人唔受教訓唔會知衰,或者今次會勾起你唔開心既回憶,但勇敢D,唔好浪費左警察D心機呀。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你唔去, 後果就係 ---- 有其他女仔遇到同樣既遭遇, 或者比你更嚴重,可能唔單止非禮,強姦都有份, 到期時人地既身心都受到折磨及崔殘, 堅強的還好, 唔堅強的會自殺, 你忍心嗎???

至於個衰人, 你今日放過佢, 佢只會變本加厲, 到時可能有第二個屯門色魔出現架,!!

請你鼓起勇氣, 拿出我地女性既尊嚴, 一於指證佢!!!
我地會為你而歡呼, 支持你!!

大宅

Long, 小路,
好多謝你地既意見,但我係認完人之後一直避開d差人,因為我唔想佢地搵到我,我仲係咁改電話,但佢地都有方法搵到我,唔知點解,我好怕告佢唔入.因為當時個衰人係戴住口罩,我唔知到時辨方會點樣問我,而且當時無証人......
我真係好驚.......但有時諗,佢搞到我無左份工(我做上樓sales,連樓都唔敢上,點sale丫),我上次俾佢好大力 X住我個口,搞到我依家食野個口張大d都好痛,但睇醫生又話無野~真係好芧盾!

大宅

finger
咁又係,諗番起,事發既時候雖然係三至四分鐘,但我事後一直無出過街,一直都唔敢一個人出街!
記得以前住果度,可以望到事發果幢樓,我成日呆望著果度,成日都失控,成日想自殺,諗番起都好恐怖
時至今日,都無行過後樓梯,其實....我都唔想有一日我身邊既朋友同我有同一經歷!

別墅

Hi katrina959,
其實你好叻,你已經付出咗好大勇氣去認人,所以你唔好白費咗,我支持你亦請各位支持katrina959!
[/img]

大宅

lsl ,
不過沙田果邊D差人都好好(因為個賊係佢地果邊D人捉到),我放過佢地好多次飛機,佢地都無俾說話我聽,相反,件事係顯徑發生,大圍D差人捉唔到個賊,仲俾說話我聽
因為認完人之後,大圍果邊打錯電話俾我,又話捉到個賊,又叫我去認人,搞到我顛左,亂叫亂喊,嚇到我老公都喊埋一份,果一刻我嚴重失控,係咁問自己:點解咁多賊?唔係已經捉左咩,點解又要去認人...........
我最後打多次去問佢地,居然好唔客氣咁話:唔知喎!要問未問果邊囉!要投訴都唔關我地事,問沙田啦!
之後沙田果邊話無呢件事,叫我唔洗驚,仲叫我以後唔洗理佢地!因為個file已經pass左黎沙田

講開大圍警署,我真係好憎佢地,因為我出事後要送去醫院,但當時係sars高峰期,個差人見我有人陪,就好快咁走左,我地等左三四個鐘,都未見得醫生,我果刻好暈,我老公怕我有事送左我去仁安!但過左幾日,我需要返大圍差館落口供,之後就有一段好黑人僧既對話:a,b代表果兩個差人
a:搞錯!點解去左睇私家睇醫生架!
b:佢話佢唔舒服頂唔順喎!(佢:即係我)
a:但要第日要上庭,要我地俾$去仁安攞報告架!
b:要你俾咩,阿公俾之麻!
a:阿公俾未即係我地俾!
b:依家捉到喇咩!
a:咁又係,捉到先算!
佢地一路只係識問我個賊著咩衫,我響果幾分鐘係咁俾佢撞我個頭落地,頭骨無爆裂,人未傻已經好好啦,仲問我記唔記佢著咩衫!!

大宅

lsl 寫道:
Hi katrina959,
其實你好叻,你已經付出咗好大勇氣去認人,所以你唔好白費咗,我支持你亦請各位支持katrina959!

Hi ! katrina959
我都覺得妳應該去指證嗰個衰人,點可以畀佢逍遙法外,再去害人,妳一定要去,我支持妳,千祁唔好放棄....

大宅

Dear katrina959,

你一定要上定作証, 其實你自己本身已經係一個好強的証人,
咁難得你又認到人, 你受到咁多心理上的折磨, 係時候要個
衰人入去受番夠本.
差人出咗証人傳票比你, 如果你唔出庭的話,
會被人告蔑視法庭

大宅

凱嵐,
唔係嘛????
但你知唔知點解佢地會有我電話呢??連我屋企人都唔知架喎??

大宅

katrina我都覺得你好叻亞
情緒好d嗎
警察都有好同唔好
放鬆d啦好多人支持你
Milk Milk Milk - Jerry boy Yahoo BOLG

大宅

katrina959

支持你呀!

大宅

Dear katrina959,

差人做嘢.............自然有辦法

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

katrina959,

就咁睇個topic差D比你嚇死,我以前你個變態friend對你BB做咗D咩.....嚇死!

我支持你上庭,如果唔係可能會有更多既受害者,支持你!加油!

子爵府

好媽媽勳章

一定要上庭指證呢d衰人

雖然你出庭唔代表一定可以入佢罪,但你唔出庭,佢就一定可以逍遙法外

你要諗,衰人入到罪:
香港女仔又少一個危機
你心理上又可舒服些,起碼唔駛再比警察煩,又唔怕有朝一日再遇到佢,再發生一些唔開心的事情

子爵府

katrina,

唔駛怕!呢度個個爸爸媽媽都支持你!放心上庭告x個衰人啦!!!

大宅

stkyo
好耐無同你計喇~唔好意思嚇親你~係呢,你近排點呀??
題外話:隻怪獸都好耐無搵我喇,因為我都無咁多時間應酬佢,同埋我都無咁好心情理佢啦!!不過佢成日教我教仔,諗起都想嘔,咁我阿b d尿片有尿濕顯示架嘛,明明條線轉晒綠色要換,而且阿b已喊到飛起,佢死都唔俾我抱佢,仲係咁話我;初頭我唔夠奶,要補奶粉,佢話要用滾水開,然後慢慢等個溫度ok先可以飲,仲搶住黎沖奶;未過十二朝死都要上黎我度,佢d fd叫佢唔好上,佢又話我奶奶佢地都上得,點解佢唔上得!?!?!;我慣左餵奶前幫阿b換片先,佢又要話我白痴,浪費尿片!阿b喊到我心都煩埋,仲係度呱呱嘈,我頂唔順同佢講:你唔好煩啦,你換過片咩?m巾你就換得多?(我第一次鬧佢咋)

首頁

尾頁

跳至