跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

pauline6.... TOTAL 重40lb, 現仍有10lb, 舊牛仔褲仲
未o岩,唔知點減,冇節食

[ 本文章最後由 pauline6 於 08-3-26 21:28 編輯 ]

別墅

我都係重咗40磅, 現仍有15lbs 未減, 現開始在家做運動.
希望快d有成果

男爵府

醒目開學勳章

阿媽問我係咪又有左...

複式洋房

我都重咗40磅,而家淨番10磅,個肚仲好似有咗4個月咁,我都開始跑步,一星期一次,又唔敢減得咁激進,因為我餵人奶,所以慢慢黎,夏天就要俾啲肥肉見人。

珍珠宮

畀面勳章

沒生時160磅, 衣家134, 喂緊人奶, 唔敢食少嘢, 不過一定要減肥啦, 上星期日同老公去買衫, 件衫係好鬆身既, 點知個位姐姐仔竟然問我:"小姐, 係咪有左呀?" 即時 唔識反應, 真係唔減唔得啦。

大宅

未生前重了30磅, 生完仲有13磅, 而家呢13磅未減過

我已經冇餵人奶, 但冇恒心節食, 只靠間中做下運動; 如果5月前再唔得, 我就幫襯番我上一胎個減肥醫生, 食一個月藥後減番晒 (這是最後一著, 因為都貴貴地)

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 ohmama 於 08-3-27 00:26 發表
未生前重了30磅, 生完仲有13磅, 而家呢13磅未減過

我已經冇餵人奶, 但冇恒心節食, 只靠間中做下運動; 如果5月前再唔得, 我就幫襯番我上一胎個減肥醫生, 食一個月藥後減番晒 (這是最後一著, 因為都貴貴地) ...

請問係咩藥黎架?幾多$呀?

大宅

生前重了26bls..一生完出院比未有bb時多了10bls,現在比生前輕了1-2磅,得番100磅~個個都問我係唔係真係生完~我無刻意減,而且仲食多了野,可能我餵人奶..瘦得快~工作又辛苦~

大宅

是注冊西醫開的, 要因應體質及變化開藥, 所以我諗未必人人一樣, 我在不同時期都食過不同的藥

因事隔兩年幾, 我不肯定現在幾$, 我印象中當時好似一星期一千蚊以內, 視乎你減得是否理想, 我當時減了頭兩星期便有效, 一個月後已回覆標準, 不用再覆診了

原文章由 beemabeeba 於 08-3-27 01:14 發表

請問係咩藥黎架?幾多$呀?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

只比生之前輕了2kg...
出院到而家都冇瘦過...

洋房

ohmama,

可唔可以PM個醫生的電話比我...好有興趣~~

我的工作要著suit, 入到一間我以前幫襯開的時裝店, 我已經叫佢比最大我試...居然比佢問我有冇著過佢地牌子, 好似懷疑我冇可能著得落~~我話我有著過, 啱啱生完,未收身啫. 比佢叫我修咗身先....激死我...

好傷心, 我唔想就咁樣放棄自己~~

大宅

生完之後PAT PAT, 大脾, 肚腩, 腰走晒樣, 又要返工, 放工後又要揍囝, 都無時間做運動, 宜家一星期做一次M6, 希望有D瘦返LA

子爵府

我而家仲差5lbs到, 生前重咗33lbs到, 生完之後冇晒胃口, 到而家都係, 食野又咀"diu"咗, 以前好多野食的, 而家都唔食, 要食辣野先得...仲有就係身體差咗好多, 唔知其他mama有冇呢?? 又怕凍, 生完4個月就睇咗幾次醫生啦 媽話我坐月的時候冇坐好, 鬼咩, 同99一齊住, 坐月晚晚到2點先瞓, 第2朝又早起身,補品只係登過2次比我飲...

別墅

比生前重9lb,現在139lb,但本身都係超重人事,理想減到118lb 5'2".

現家勉強可以著番生前西褲,仲努力breast feed,一日4次,一星期做機1次,希望快D有成績!

REmind: 各位媽咪,千萬唔好食藥,我有超過15年減肥經驗,食藥唔work,仲攪衰身子!亞b仲好需要我地,唔好亂黎

大宅

我重左30磅左右, bb出世有7.6磅.
生完1個月得番10磅. 3個月得番5磅.
而家4個月, 未知, 無磅到, 因為已經同之前無乜分別.
西褲滿月已經著到, 而家差不多全部褲都著到.
不過緊少少. 我無做過運動, 無節食.

大宅

陀B重左50磅!宜家仲有14磅,因為我開刀加上弱雞底,完全唔敢節食做運動,事實又要返工又要湊女,根本無時間無精力去減肥mouth:

以前D衫開始著得返,但褲仲係好緊:;pppp: ,仲有連BRA都唔啱,要買過

大宅

有咗時多了 22磅, 現在重差 8 磅, 但肚皮好loose...

男爵府

唔知係咪生第二個仲難減, 宜家仲有20lbs先去返未生第二個時體重. 都唔望可以去返生第一個時咁囉.

返左工好似仲衰, 反彈返. 點算好?

男爵府

生完我冇認真磅重, 不過有個肚腩....打算下個月開始放工後會跳funky dance (jazz+hip hop), 或者join舒X堡"跳舞+美容"package, 睇下雙管齊下之下會唔會瘦到身.....

夏天就快嚟, 希望可以瘦d, 着衫都會好睇d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 豬BBBB 於 08-3-27 02:03 發表
我而家仲差5lbs到, 生前重咗33lbs到, 生完之後冇晒胃口, 到而家都係, 食野又咀"diu"咗, 以前好多野食的, 而家都唔食, 要食辣野先得...仲有就係身體差咗好多, 唔知其他mama有冇呢?? 又怕凍, 生完4個月就睇咗幾次醫生 ...

我身體ok呀,可能我坐月坐得好,我99整左好多補品比我食,同有整姜水比我沖涼+我20幾日先洗頭(但一生完第2朝就沖左涼,係開刀,帶埋個尿袋去沖涼)..+我聽人講,坐月時好多野唔做得+要食野補充失去左既野,所以我係無瘦到ga.....

首頁

尾頁

跳至