家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

CheapCheap抽濕機???

請問有冇人買o左豐擇牌 $5??, 或者屈臣氏售賣 $5??
o既抽濕機? 效果如何

複式洋房

Re: CheapCheap抽濕機???

豐擇牌 $5??, 冇貨, 所以我未見過個樣,

屈臣氏售買 $6??, 睇過幾好收藏, 又有四個wheels. 10L(即24hours 抽10L, 但要睇室內濕氣), 水箱2-3L.

仲有惠康都係$6xx,

我都想知好唔好用, 總之安全又細部就好.

複式洋房

今日買了豐x牌 cheap cheap 抽濕機, $599, 兩年保養, very good, 好靜, 外型又好, 每天可抽10L, 水箱容量2L, 我5:00pm開到9:00pm, 約有1L 水.
同屈xx 個唔同, 屈xx有4wheels, $599, 你兩個都比較下, 我覺得用得過. 冇理由抽濕機要二三千銀. 一年內唔係真用幾多日.

大宅

好多謝咁多位回應,兩隻抽濕機我都睇過 外型都差不多,但係重一o的。

dear wmt:
你會唔會覺得冇4個wheels,抽來抽去會麻煩o的呢

複式洋房

我部抽濕機都作壞,我都想買個部新的,有名的起碼過$2500,唔知有什麼分別,各位話fortress果隻,開的時侯大唔大聲呢?
如果比開風扇再大聲少少,我都覺得ok啦!!!咁的價錢,真是好平!

大宅

我都買左豐x果部$5xx既抽濕機,幾好用丫!!

複式洋房

adaada
我部豐x牌very very 靜, 靜過我部日x牌直立式風扇, 我覺得一年唔用到幾多日, 冇理由抽濕機仲貴過部air conditioner,

zoeyiu
我屋企唔係好大, 4 wheels 唔會有用, 返而覺得機上面個手抽好好,

男爵府

TONIGHT my 豐擇牌抽濕機 ------dead (cannot turn on at all)

i have used it for this spring only (1 spring :-( ) i'll call up the maintenance tomorrow :-(

for all sisters infomation only!
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

dear ajbaby:

多謝回應,可否跟進一下你的抽濕機o既情況?(壞甚麼?)

男爵府

zoeyiu

到依家都開唔到機, 部機完全冇反應, 我估燒咗個膽or燒fuse????唔確定, call 咗人repair但末來整, 遲d先confirm到
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

複式洋房

各位,我今日終於去fortress見到部抽濕機,大小都可以,但比較重,function 唔是太多,冇wheels,但好靜,因我部日立好嘈,又有熱風,可能作壞,但我看了很久,人地起碼$1800 以上,以價錢來看,真是好平,我都想買來用, 仲有冇comment呀?

複式洋房

有部仲cheap.
今期中x銀行credit card的春夏季優惠篇, 其中: 迷你抽濕機hk$294 + 2000 分, 水箱容量1.3L, size: 175mmL x 180mmW x 310mmH.

只係報告下d cheap野, 唔係叫你地買呀!

我部豐x牌仲ok.

大宅

wmt :

你介紹呢隻迷你抽濕機,應該係放在衣櫃用喎?﹗我都有考慮過,不過部迷你抽濕機附有電線,怕放在衣櫃有危險。

CheapCheap抽濕機係我奶奶想買,所以幫佢問下。

男爵府

zoeyiu

我部fortress機, 完來消fuse, 師傅30秒修理好 :-P

大宅

ajbaby :

師傅上門修理,會唔會收費架

屈臣氏售賣 $5?? o既抽濕機好似冇人買喎 但係我同奶奶都幾鐘意呢隻有4wheels:-(

男爵府

zoeyiu
師傅上門修理,唔會收費架, free ga
原來睇番單先知我用緊個機係大liter數 D, 我仲以為自己買貴好多(舊年summer買$1700) :-P 有4wheels的, 我覺得這機function一般, suggest 睇定d先, 况且e家冇咁潮濕

首頁

尾頁

跳至