想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章

如題,見有jm話係求龍母,我係基督徒,當然我唔會求龍母啦,咁有無基督徒jm係求耶穌求子架,分享下你們的見証,等我有多d正能量

伯爵府

引用:如題,見有jm話係求龍母,我係基督徒,當然

原帖由 KKEDU 於 14-11-23 發表
如題,見有jm話係求龍母,我係基督徒,當然我唔會求龍母啦,咁有無基督徒jm係求耶穌求子架,分享下你們的見 ...
我舊年受浸後幾個月就有第二胎(高齢,努力左兩年幾),但結果8w發現係空心胎。當下果刻都有諗點解神會咁做。但慢慢就接受呢個係神既安排。只好繼續祈禱,同更加投入教會既義工工作。終於上星期就驗到bingo. 雖然只係得5、6w, 未見心跳。好緊張之餘亦只好信托神,神會有安排。

大宅

瞓得好勳章

恭喜晒,保重身體,我今年2月小產到以家,仲等緊上帝的安排,雖然唔明點解要收返,但對神的信心真的很緊要,我相信有一日神必比返個B我,大家一起加油

大宅

回覆:有無人求b係靠祈禱同對耶穌的信心,而成功架

我都係基督徒,再始想有bb時就祈禱,三個月後有但係09/09第一次6周就見紅最後小產,當時喊到死,雖然唔明點解但我確信神的安排。三個月後開始試,四個月後又有了,02/11生了大仔。

到想生第二個時一擊即中,點知空心胎,再試幾個月就有了,09/13生了女女。

我想話,我整個過程確信天父給我最好的安排,我所祈求的,不是想幾時有、盡快有,而係天父係佢認為最合適的時間賜下,即使可能呢一世都無,也有他的心意。懷孕的時候完全放鬆心情,因為很多東西不是掌握在我手中的,當然介口小心果d都有做。
即使我有小產的經歷,我也用這去幫助身邊的人。
加油,做你能夠做的,夾時間,用紅d,保持身體好,但將祈禱的重點放於願天父的旨意成就。

子爵府

2024年龍年勳章

我一直禱告了四年,n次iui失敗加1次ivf失敗。
需有失落不解的時候,但仍堅信衪給我的會是最好。
這才是真正既信仰,真正既信心!

Life must go on

別墅

回覆:KKEDU 的帖子

我有向天父爸爸祈禱亦有盡自已嘅努力,我知道嚮最適合嘅時候,神就在我身上作工,我有信心去等待,雖然我有灰心過,失落過,哭過,失敗過,最終我知到,只要求,祂必給我成就!
我的女兒已經19月大了!
祝福你!

大宅

若不是耶和華建造的房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守的城池,看守的人就枉然儆醒。雖然好難接受,但這是真的。

別墅

有信仰真好,祝福

複式洋房

我都係靜代主安排中, 我一次iui失敗, 黎緊會做ivf.
我同老公諗住最多試2次ivf, 一切交比神,得同唔得都堅定相信神幫我地揀選係最好的。

雖然我都好想有自己嘅小朋友,但如果主真係唔比我,一定係有原因,我同老公講好左一齊相信神,就算最後無小朋友都要無遺憾開心咁生活,大家一起依靠相信神啦!

子爵府

引用:恭喜晒,保重身體,我今年2月小產到以家,

原帖由 KKEDU 於 14-11-23 發表
恭喜晒,保重身體,我今年2月小產到以家,仲等緊上帝的安排,雖然唔明點解要收返,但對神的信心真的很緊要 ...
我都係二月小x了,仍然等待緊神為我安排最好嘅。大家一齊加油!

大宅

我第一次小產時好傷心好傷心,好唔明白主點解比咗我又要攞返走,後來先知主係為我好。因為我一直唔知自己有內分泌疾病,小產時醫生幫我詳細檢查先發現,如果個b勉強留住都好可能有問題。醫好個病之後好快就順利生咗bb了。

想生第二胎時又再小產,今次冇乜特別原因,但我冇再質疑神點解比呢件事發生,我相信神容許嘅一定有原因,而且一定係對我最好,就算一世都唔會知點解,我都相信主。所以好快收拾心情,繼續等候。宜家我有咗6wk了,心裡面好平安,將一切交比主。

複式洋房

我上年曾經好努力咁試,又計日子又食咩食咩,結果真係中左,但到7周開始流啡,果時仲有心跳,雖然好想留住,但同神講一切等祂決定,所以雖然最後無左,但我好明白理解。之後好快放底左件事,打算休息一兩年,享受下二人世界,去下長旅行咁,點知今年諗都無諗過意外咁中左。雖然仲有好多關要過,但都平安。不過今次真係知道神的安排實在太好,俾我仲有氣力的時候生,又讓我可以坐好耐月,又知道係我地兩公婆最想要的囡囡。完全無諗過。

大宅

回覆 KKEDU 的帖子

我有多囊,以為自己唔會有bb, 不過我相信上帝就算唔比bb我,可能自有佢原因,我自己本來都擔心湊唔惦,經濟同管教問題,因為四大長老都唔幫手。直至今年好多事都睇開左,放鬆左,經濟都好左,突然有左bb,又好平安,無再擔心,依家覺得好感恩,呢個時候都少番d人生bb,起碼唔似龍b,爭得咁勁

大宅

回覆 KKEDU 的帖子

樓主加油,好多人祝福你架。

伯爵府

原來呢版有咁多基督徒姐妹!我地要一齊努力加油!

大宅

回覆:CLK-MB 的帖子

原主祝福各位...我相信神有安排...會係最prefect 既時候比大家bingo....神要成就既事係無可能唔得...大家要大信💪

大宅

信心的等待

大宅

瞓得好勳章

回覆 janwudarosa 的帖子

你也可信耶穌架,上帝的恩典真係多而又多,只要你信,凡事都能

大宅

瞓得好勳章

多謝各位,看左呢板大半年,從來都唔知原來呢板有咁多基督徒,成日看到其他jm又話風水又話偶像,個心真係好唔舒服,但係原來有咁多人和我同行,感覺多好,無錯,對神的信心真係需經磨練,我相信神必為我們預備最好,就算真係無仔女,都要豐豐盛盛咁過日。大家都努力。

大宅

我也正在等候中。神的時間表永遠最好。我們的好處一定不在祂以外。

首頁

尾頁

跳至