夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

同叔仔夾唔夾???

我老公大佢細佬8年,我就大佢6年, 可能都有小小代溝,加上平時無兩句,次次返去奶奶度食飯,佢就開飯前出街,如果我老公家姐,姐夫,細妹係度佢就好多野講,所以我十分唔鍾意同我老公個邊d人食飯,因為好似搭抬,唔係.....因為搭抬仲可以食得暢快,但同佢地就食到周身唔自然 :-x :-x

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

Re: 同叔仔夾唔夾???

我同老公個邊d人都無乜兩句,不論係姑奶,姑仔,叔仔都係,橫掂我只係夜晚返奶奶到睇囡囡時那三四個鐘見到佢地,又唔係同佢地做人世,話之佢地啦,總之我同老公,囡囡開心就得啦

侯爵府

我不嬲都係你敬我一呎,我敬你一丈,
都唔係成日見
嘻嘻哈哈過一日咪算

子爵府

點解佢地好傾時, 你會不自在呢?? 好傾唔好咩?? 我一把年紀, 仲成日「聊」後生仔架, 差六年又點算代溝呢?? 你可以先打開個心嗎?? 不過, 人與人的緣份好奇妙, 我呢d 外人好難明白.

子爵府

我老公係細仔,對上有五個大佬, 所以全部都係大伯嚟~~~!!我覺得同佢地都相處到,亦溝通到,唔會因為佢地大我成廿年而睇低我...雖則响教仔問題上有分岐,但大致上都ok既~!算係咁啦~!

大宅

都無話夾唔夾o既, 可能佢0地本身性格係咁! 唔會全部因為你o既

我以前都好似你咁唸, 點解姑仔(大我三年)無o野同我講?

後來我話比老公知, 佢回應我: 佢係咁0架, 唔多會主動同人傾計, 但你同佢答咀佢都會一齊傾.....

我0地只會節日聚餐先見面, 平時各有各忙.

講開又講, 我有個阿嫂在早兩年一次聚餐中被我姑奶話0左句, 自此佢就無再來聚餐了, 事源佢係一個比較唔多出聲0既人, 咁0個次我姑奶叫佢:[??(名)呀, 食D(菜名)啦], 但唔知點解佢無應佢wor 咁跟住我姑奶就隨即話:[嘩, 乜唔應人都有o既!]之後大家都當無事發生, 繼續吃......

我E個姑奶都同我有拗過幾句, 但我唸大家都明白係為o左件事, 之後都無0野......佢份人係好長氣, 你要頂得佢住你就要咩都由佢講......我成日叫我老公做擋箭牌, 我老公話:[得喇, 得喇! 唔好嘈啦!]咁佢真係會停

大宅

其實我同大伯(大我6年)、姑奶(大我5年)、叔仔(我同佢同年,我大佢幾個月)關係都唔錯∼佢地3個都係好被動既人(包括我老公),而我係一個極主動既人,所以最初係我同佢地講野先既,佢地當然會應我啦∼而家就算唔係我開口先佢地都會同我講野∼!我老公都好想我同佢地講多d野架∼!

大宅

I with my 姑奶,姑仔,叔仔 relationship is O.K. We always have the gethering one month one times. I will talk to my 姑仔 once a day on the phone. I treat her as my closed friend.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

子爵府

好媽媽勳章

見到我叔仔簡直想星佢幾巴 :-x
我想要9999呀...

翡翠宮

我個個未可以叫做叔仔住,因為我未結婚,我男朋友個細佬大我5年,但佢細佬從來都無我講過一句野,就連招呼都無打過,佢係一個比較cool的人,我亦比較被動,所以到依架大家都未同對方講一句野~
但我見佢同佢對住d親戚唔係咁架喎,佢同佢d親戚好好傾架喎,好多野講架,係對我先係咁架咋,我男朋友話佢細佬除左對住佢d親戚會咁多野講之外,對住我男朋友/佢媽咪/佢爸爸的朋友都係咁架,有人去佢屋企,佢就會哩埋係自己間房,唔出黎social架,所以我成日都話我同佢細佬有排都唔會熟絡呀!!!

男爵府

呵呵~~~~~~~
我老公雖然唔係"好老公",但佢屋企人就係全家也是好人!個個都very nice!(除了我奶奶有時就.........老人家啲囉!)
所以我好樂意返去我奶奶度吃飯!!

別墅

I lived with my hubby's family. His family members are all very nice. My brother in law is pretty good, he always help me looking after my baby.
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

bandband 寫道:
我老公係細仔,對上有五個大佬, 所以全部都係大伯嚟~~~!!

咁橋
我仲有個姑奶添!

佢地對我地好好架,時時一齊食飯,我的仔女仲有禮物收,到大伯,二伯家食飯,仲唔駛做 :-P :-P :-P
總之,要我地唔好咁早走就得 ,坐耐的喎 :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

靖嵐 寫道:
見到我叔仔簡直想星佢幾巴 :-x

Me too. 冇禮貌, 冇修養, even同D阿哥講野都粗聲粗氣, 呼呼喝喝, 不知所謂.

民房

I get on terribly well with my husband side family, my husband is the youngest of all, have 2 big brothers and older sister who is still single and she lives with father and mother in law very near me. And I see my month in law everyday as she looks after my bb along with my maid. My father in law will come down to take bb to the park everyday. Only yesterday my parents came over to my place to have dinner and I asked both my in law and sister in law to have dinner together as well, they are ok and get along fine so far so good. I am glad!!!

大宅

我老公有4 個細佬,最大o個個大我一歲,最細o個個細我九歲,可能因為佢地唔鍾意佢地家姐啦!所以佢地同我都好好傾。

洋房

我同我老公2位細佬都很夾.
我同我老公由相識至結婚已經13年,佢大細佬及我老公都係同一間中學及一同玩朋友.所以沒有過問題出現.細細佬年齡有少少差距但我家中自己都有細佬,他脾氣同我自己細佬差不多,所以很容易相處.而家我有o左BB佢地仲好照顧我.
Nicole:2004年6月4日出世 重3.44kg 是個足月BB.

首頁

尾頁

跳至