潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問二手店有冇可能買到假野?

請問有冇人見過二手店例如米蘭店,有混假野落去賣呢?
唔係話佢有心,但會唔會有可能收到d aa貨而店員check唔到呢?thx!

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 請問二手店有冇可能買到假野?

應該唔會呱,你想佢以後唔駛做生意呀!

子爵府

我都覺得唔會o羅!

拎D袋去二手店,佢地會否抄下放袋人資料嗎?

別墅

唔會掛? 以後唔使撈都有份!

:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

大宅

YES~~ they will see fake.. because not every staff know a lot for the handbags...

and they dont have any information for the selller, they just pay cash that is.

大宅

remy 寫道:
我都覺得唔會o羅!

拎D袋去二手店,佢地會否抄下放袋人資料嗎?

梗係唔會啦.....o個次我睇住有人拎袋去放, 佢望一望就話幾錢喇.....而且俾你去放袋, 你都唔會俾佢抄低d 資料呀.... :-P :-P :-P

大宅

醒目開學勳章

有可能呀!
因為我識得一個朋友佢在羅湖買o左一個4條A(好似係,因名牌我唔係好識)約八百元的A貨,然後佢拿去米蘭站放,個sales居然睇唔出重用4千元同佢收呀!而我朋友本身是在高級時裝做sales而當時佢好淡定所以無比人發覺.
所以你地千其唔好以為冇假野呀!

大宅

cherry,
我都覺得有機會有假野囉.....講真, 邊有咁多人去放袋先....最少我自已就唔會囉, 就算唔用, 我都會儲起去.... ..我諗好多人都係咁諗o卦...

大宅

嘩咁好彩呀?都可以當一門生意喎 :lol:
唔知你朋友個袋賣左未呢~~~

我都覺得係有可能嫁,因為d款出得咁多咁快,d staff未必有齊資料。同埋我之前好似聽人講過係米蘭站見到有假野賣。但就唔知佢有心定無意啦。

大宅

cherrychung講的類似情況,我都有聽過,
如下:
我人話佢個 friend早前糸大陸買左個A貨,後來拎去賣給米蘭站,米蘭站根本驗唔出是真偽,佢就這樣收了幾千元,所以大家小心d呀!

所以有心買牌子貨的話,去專門店有信心d,
水貨店都冇乜信心

複式洋房

我都認為會有機會買到假嘢, 所以小心.

複式洋房

Wow, wow...CherryChung, people tends to believe Mxlan Station gah......

大宅

之前有雜誌都做過測試,比d A貨去d二手店度賣,結果有好幾間都收左個袋...有時d sales未必曉分,連海關都要去d名牌攪既驗證training先曉分啦,更何況d sales! 除左佢地分唔清,而且又唔排除有d人會特登將d假野賣比二手店呢~
所以買袋最好去專門店
This is Blythe~~~~~ [img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid106/peb3d24df3abafa538e08eaa01e1ab5cd/f96dbd55.jpg[/img]

洋房

信譽好重要.我應為{米X站,二手店}都OK.
但其他{巴X站,歐X站}就唔係咁信.

大宅

My friend tell me above 4 shops are same owner.
and last times I go there and saw the LV bag feel like fake...the outside not too "firm" ................
you know a china can easy made the match pattennnnnnnn and moreeeeeeeeee
Namaste

複式洋房

我個人認為一定有呢個可能, 第一, 正如其他媽咪所講, 海關禁pro., 都要用專業途徑先驗到, 收了假貨唔知, 此乃無心; 第二, 正所謂你估佢唔到, 佢有心完全可裝無心人, 溝貨都無人知啦! 衰左咪賴職工囉, 唔洗負責任, 再講, 佢d生意好低成本架咋, 真係搵夠離場都無損失 (好似好衰禁樣諗人), 講真又唔係話平好多, 與其用到個心'攞攞聯', 不如貴少少去返專門店買, 開心好多架. 以上全屬個人見解, 如有得罪, 請原諒.

首頁

尾頁

跳至