意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 102|主題: 38911

結0左婚但未生小朋友請比意見

男爵府

國民生產總值:6543

好媽媽勳章

結0左婚但未生小朋友請比意見

請問你地無小朋友, 平時同老公做咩多? 多話題嗎?傾咩多?

大宅

國民生產總值:1272

Re: 結0左婚但未生小朋友請比意見

ywpw
你同老公結左婚幾耐呀?你自己想唔想有小朋友?因為產前產後好唔同的!!!

男爵府

好媽媽勳章

我無小朋友, 亦唔敢生, 我同老公可能離婚, 原因係無溝通.
Perria 寫道:
ywpw
你同老公結左婚幾耐呀?你自己想唔想有小朋友?因為產前產後好唔同的!!!

珍珠宮

國民生產總值:45485

2018勳章

我未生仔前, 同老公打tennis,行街街,睇早場,搵抵o野食, 我地又會半年出外去旅行1次.佢有時都會自己去踢波, 睇波. 有番D私人空間.
我地o既話題就可以好闊, 諗起講乜就傾, 但我地有時又會好靜. 我地都算係幾夾,唔多鬧交.

大宅

國民生產總值:1853

做愛多
講笑ja
行街,係屋企玩下,話題多,咩都講
你係咪同老公無咩話題?
我覺得為左話題而生bb唔值
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

男爵府

好媽媽勳章

我明白, 我唔會就咁生bb, 但我同老公已八年, 仲邊有咁多話題, 佢話我地無溝通, 可能要離婚.

別墅

國民生產總值:581

你有冇做野o架? 我通常未生b前都同老公"伸"公司d野, 講講下就可以講到好遠去, 有時就睇電視、電影都會諗到好多野講。我個人都唔係好多野講o架, but我地2個都冇咩dead air囉?! 咁你地結婚開頭o個幾年又傾d咩多? 我覺得只要生活環境相同就會有好多話題。

其實生左bb都唔代表會增加溝通, 好多人有左bb後反而多左多好磨擦, 因為揍b真係幾辛苦o架, 如果做老公唔體諒, 做老婆o既唔忍耐, 好易就嗌交。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

好媽媽勳章

我同佢結婚只有2年多, 但同居有5年, 我公司人唔多所以唔係好多話題, 我覺得問題唔大, 但佢覺得無話題, 我都算多0野講0既人, 但佢對住外面d人就多d, 對住我就無啦.

大宅

國民生產總值:1272

ywpw
你地冇小朋友,應該平時都會間中去拍下拖,行下街,食下飯...等等活動架,都冇嗎???或者你做個主動約老公去玩下,咁話題就自然會有,我覺得如果連你自己都放棄左一半的話,問題當然會越來越難攪,結婚先得2年,應該係仲處於好sweet的階段,雖然你地之前同居,但婚後係另一個階段,應該係好開心的,我同老公婚前都係同居幾年,依家結婚差不多一年,我已覺得同同居時的關係好唔同,大家會更關心對方才是,如果你老公話覺得無話題,你試問下佢係邊方面囉...一齊去建立好番個關係先係最主要。你自己唔好諗得咁灰~~~希望在明天!!!!!

該用戶已被刪除

民房

國民生產總值:119

行吓街, 睇吓戲, 烹吓飯仔咁囉. 以家多佐樣嘢, 就係睇波! 不過佢捧曼聯, 以我就捧阿仙奴. 我哋都算係有啲"憂"默感既人, 所以冇事. 我都有朋友有類似既問題, 發覺"憂"默感原來係好重要架! 我連睇電視都要付勾住佢隻手坐架. 兩公婆有時確係要"chi" 纏啲.

民房

國民生產總值:6

我同我老公都7年幾8年(同居加結婚),so far而家都幾多野講,因為可能大家都鍾意同一d活動,例如:電腦,睇波又鍾意一齊出街食好野,又會一齊玩煮飯仔,得閒仲會講下佢公司d野,我又講下今日同d師奶八到d咩番o黎,你老公鍾唔鍾意睇戲o架,試下同佢傾o下d劇情

其實就好你睇下你老公邊d野叻d,例如:電腦方便,如果佢叻d你咪問下佢有關d電腦問題點fix,因為佢"醒"在"哩"方面,咁佢一定好樂意答你,

試下la

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.