夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

思想越軌!!

當你哋遇倒一個唔錯嘅男性時, 會唔會思想越軌?

尤其是在職太太, 見嘅人比起全職太太多, 又如果已經結咗婚 10年, 有時悶悶哋都會咁做, 我就最近暗地裡喜歡咗一位男同事, 至得人驚嘅就係佢細我10年, 而覺最唔舒服嘅就係同老公結咗婚10年來一直對我很好好, 咁樣令我有很重的犯罪感。

但現在無時無刻都想起我同事, 你哋覺我係唔係好衰好唔應該咁樣。

funnymonkey

子爵府

Re: 思想越軌!!

咁好多人都試過既(包括我),我覺得只要自己識得諗,識得handle自己感情,唔好俾自己任性同感情用事,咁呢一刻既'三分鐘感情'(思想越軌)就會好快無咗~!你試諗吓你老公對你好唔好,愛唔愛你,你有無小朋友?你依家個家庭生活已經好幸福,仲苛求啲乜,倘若呢刻你個心一味諗你老公同依家既生活有幾唔好,你又試吓諗清楚啲,你係咪好肯定同呢個人起埋一齊唔要自己老公同家庭,之後你會比依家更幸福同快樂???我嗰陣都問自己同樣問題,答案係:"唔會囉,我老公依家對我算唔錯,至少一條心咁對住我,就算俾我同另外既男性一齊,我諗結果都係一樣,否則可能無依家咁好!"與其係咁,點解無啦啦要自己行埋咁多無謂既冤枉路?既然結果又唔係特別好, 真係無謂自找咁多麻煩俾自己去受囉~!總之同自己講,已經係成年人嚟架喇,自己要成熟啲理性啲!浪漫呢樣嘢只會响電視至有,係得妹妹仔先至會信,現實?只要個老公對自己唔錯,生活又ok,咪得囉!女人無非都係想咁既啫!講真,自己都過咗自己段人生成三分一甚至一半,仲有幾多時間去俾自己浪費?! 你自己諗吓啦!

伯爵府

有時都會咁諗,雖然我同老公結婚7年多,但有時見到d正既男士,都有「思想越軌」呢架野出現,不過,好快又會打消尼種念頭,因為老公仍然對自己很好。

如果我遇見比我年紀更細既男同事,我會驚覺如果更早結婚,我諗我都會有個咁大既仔囉!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

思想越軌???少少緊有啦^____^諗下都得卦!!!
不過妳吾好日又諗...夜又諗......諗一陣好喇!!!

Bandband^_____^

妳有二千五百幾個留言....唔.......我都有一百九十幾個.....哈哈^^我好快會追到妳^0^....(我講留言呀!!!).....嘻嘻^____^

珍珠宮

畀面勳章

markli 寫道:

Agree! 職業女性, 平日見既人就梗係多. 雖然實遇到d"有好感"既男性, 都曾試過有一剎那諗"佢比我老公好", 僅此而已, 但我唔覺得係"思想越軌". 表面上, 可能係欣賞佢某一d長處, 但又不致於係"love"既感覺. 始終自己老公係同自己一生一世既人, 亦係自己真正愛既人, 同老公既愛情親情係無可代替.

所謂"思想越軌", 其實男人都會既. 佢地有時見到d靚女都會有呢d思想啦!! 唔通個個靚女都想係老婆女友咩??? 只要大家識諗, 小小"思想越軌"又何足掛齒呢!

子爵府

markli 寫道:

Bandband^_____^

妳有二千五百幾個留言....唔.......我都有一百九十幾個.....哈哈^^我好快會追到妳^0^....(我講留言呀!!!).....嘻嘻^____^

嚇得我吖!好彩你响後尾加番句:"....(我講留言呀!!!)....." 如果唔係,我睇怕我老公嬲到炸咗我部腦... 慢慢追啦吓...我出名口水多過茶...我最鐘意發表偉論... :-P :-P :-P

洋房

YE, BANDBAND

i really respect you ...as you always contribute your advises here and sharing your thought with us, without fail ^.>

KEEP UP THE GOOD JOB ^^

p/s are you a working mama??

子爵府

carollam,

我係在職媽咪嚟架,依家係做緊自己生意(舖頭賣美髮用品),但因為做唔住,就嚟執笠,所以依家咪忙緊搵工囉...不過我係得打中文字快,無乜專長,都唔駛搵唔搵到份高人工少少既工做...因為我老公無工做(暫時),所以成頭家既開支都要我負擔,出面五六千蚊人工,真係唔夠囉,我又要供樓... :-(

:-P 我平時發表既嘢都係我既感覺...唔代表我講既諗既嘢一定會係啱既,我講出嚟都係想同一家分享同討論,可以既話,你都可以架!

洋房

funnymonkey 寫道:
有時悶悶哋都會咁做, 我就最近暗地裡喜歡咗一位男同事, 至得人驚嘅就係佢細我10年,
funnymonkey

咁就唔駛驚,你都明知同个細10年的男人係唔會有結果嘅,点會亂嚟呢,得閒唸下同老公去边度happy下仲開心啦!

男爵府

你只要諗一諗,個個男仔你睇的只是表面,佢會唔會好似你老公咁,一直十年都對你咁好呢!!!

大宅

想下好正常呀

男爵府

有時都會架, 見到d有potential既男性, 我唔怕o係我老公面前讚佢夠正架, 如果我未結婚的話, 呢個都係唔錯既選擇, 就係咁架渣! 當然後補一句: "當然我老公最好啦!"
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

首頁

尾頁

跳至