意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 109|主題: 38905

有無人覺得D奶奶好煩和同妳搶老公

民房

國民生產總值:13

有無人覺得D奶奶好煩和同妳搶老公

有無人覺得D奶奶好煩和同妳搶老公搶孫 :-x :-x :-x :-x

大宅

國民生產總值:1272

Re: 有無人覺得D奶奶好煩和同妳搶老公

我覺得奶奶好煩,(有時)會覺得佢同我爭仔(個孫),但就冇覺得佢搶我老公~~因她都幾驚我老公!!!

複式洋房

國民生產總值:392

me too !

Perria 寫道:
我覺得奶奶好煩,(有時)會覺得佢同我爭仔(個孫),但就冇覺得佢搶我老公

大宅

國民生產總值:1692

我奶奶絕對無興趣同我爭, 只係我老公鍾意次埋去, 你話死唔死。

:idea:

大宅

國民生產總值:1111

我奶奶就冇同我搶,但有時D說話吾知有心定冇意:

- 話我仔係佢屋企食飯至會食到有肚(覽)(即係話係我屋企食飯餐餐食吾飽);
- 話我仔&老公係佢屋企飲好多湯,一定係我屋企冇湯飲!(其實我奶奶煲湯&(主送)都渣到不得了,連我工人都好味過佢,更加冇得同我媽fight,只不過我老公食野真係冇乜要求,求其有得飲就算,而且次次都係我奶奶自己不斷(不)出黎比佢飲,我老公至會飲咁多!)

總之最鐘意同我仔講一句說話:梗係你亞媽克薄你!點解我知?因為我係度佢地都經常講!

大宅

國民生產總值:1296

搶老公就冇, 搶孫就有; 不過我老公同我講:你夠搶(口左)佢個仔拉!
我諗下又係喎。 :-P

民房

國民生產總值:2

i agree ah. i don't like my mom-in-law. actually even her daughter doesn't like her too. i am always afraid that she will grab my baby who is just 13 months old. i also don't want my baby copies her strange characters :-(

別墅

國民生產總值:544

me too

子爵府

國民生產總值:11754

有時好想屋企可以有兩個廁所就好了, 有時我洗碗咁耐, 佢都唔去廁所, 次次到我就快洗完, 想去廁所時佢又去左, 等我無得即刻去, 重要等佢係咪大大, 成日坐住個廁所又痾唔出, 好耐都唔出來, 好心佢就一早去拉!成日人去佢又去, 朝早睡醒又係, 人地唔去廁所佢又唔去, 去廁所佢又去, 好似有得分咁, 不如攬住個廁所睡, 半夜想佢廁所時, 梗見佢係廁所,都唔知佢痾乜, 咁多尿痾.

大宅

國民生產總值:3903

畀面勳章

可至同我搶咁簡單,簡直破壞我哋感情,由朝到黑都話我呢樣唔好,果樣唔好,日日數我,搞到我老公都覺得我懶,家陣我又唔做賓妹,洗唔洗咁高要求(做家務方面),又唔俾老公幫手做家務,天呀!我頂佢唔順!

男爵府

國民生產總值:8771

我奶奶一D都唔煩佢唔會搶我老公反而同我一齊話
我老公添..我老公只會話比兩個女人煩死

複式洋房

國民生產總值:306

通常初初拍拖既時候呢,奶奶都係覺得我搶左佢個仔,有一次直頭話「你都未煮過公仔麵比我食,就煮比女朋友食」... 但係後黎,奶奶慢慢知道我都好鍚佢,就對我越黎越好,有時,奶奶仲當我係傳聲筒,佢唔敢問老公既事就叫我問添呀!

水晶宮

國民生產總值:70359

我都覺得奶奶同新抱永遠都係宿敵黎架!!!
我honey個媽咪初初都講過類似的說話,佢話「你咁大個仔都未"meet"過蝦比阿媽食呀~乜你識倒湯比人飲架咩,平時自己個碗都唔自己去倒,依架就幫女朋友倒..........」我honey都話佢擺明呷醋,但我知佢媽咪應該無野既,我估佢都係講下笑架姐~
我都仲未結婚,我依架同我honey的媽咪相處都ok,但我同honey好多時吵架都係因為佢媽咪~
點解咁講???因為佢媽咪成日都管我honey,連我都管埋,等我舉d例子:唔比我honey黎天水圍接我放工(雖然依架比,但以前唔比)、唔鍾意我honey成日同我去街(但我honey又好聽佢媽咪話,因為佢媽咪有心臟病)、有次同我honey屋企人打麻雀,佢媽咪又唔比我打咁夜,話驚我住得遠,好似趕我走咁(但我好想玩夜d)、唔比我honey同我屋企人或同事打麻雀,因為我屋企人或同事打得大(其實係打128,但佢屋企人打好細)......係咪比佢激死~
但我又唔係唔鍾意佢喎,最慘就係佢又唔係真係衰個隻,因為佢又好鍚我,好似處處為我著想,但就係因為佢樣樣野都鍾意管住哂,所以有時又令我好忟,而我honey又好錫我,但亦好聽佢媽咪話,而我honey的做法就係今次佢會聽左佢媽咪話先,跟住就同我講佢會改變下佢媽咪,咁下次就真係得架喇喎~

別墅

國民生產總值:976

LamMAMA 寫道:
家陣我又唔做賓妹,洗唔洗咁高要求(做家務方面),又唔俾老公幫手做家務,天呀!我頂佢唔順!

有冇攪錯呀!!:-x
唔俾老公幫手做家務?
個家大家都有份wor,
有咩理由o的家務一定要女人做晒呢!!
比我絕對接受唔到,
家陣佢當我係賓妹、定老婆呀!!!
娶老婆番o黎係錫gar,
點可以當o的老婆係「私人亞四」gar!!! :-x

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.