夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無老公係做電腦ga, 有就入黎傾吓 !!!!

我老公成日凈係色對住部pc, 就算放假都係, 根本無比時間陪我.
你地老公係咪咁ga ????

男爵府

Re: 有無老公係做電腦ga, 有就入黎傾吓 !!!!

我做電腦ga, 不過放工後一定唔會再對住部電腦。情願比多D時間屋企。不過我老公就凈係識對住部電視 。。。

男爵府

我老公都係做電腦, 不過"做個行、厭個行", 有工作上既野寧可在公司做夜d都盡量唔帶返屋企做。 我老公番到屋都想舒服下, 個腦鬆下, 所以佢最多係同個仔玩或者打下機, 睇下dvd。

複式洋房

我老公都係做電腦ga.....佢話電腦係佢的搵食工具,佢都要update下自己的knowledge,因為有好多new developer同application佢都要知。所以佢放工都會對住部腦,不過,佢有節制,係等d女訓哂佢先至用電腦。

子爵府

My 老公 is a programmer, sometimes he need to work over-night in the office and can't come home.When he comes home, he likes to play with our baby and PS2. :-(
我個寶貝仔係屎撈B

男爵府

ifriend,
我老公都係咁話, 要不斷update自己正如你老公話有好多new developer同application都要知.
你都好呀, 佢有節制, 我就同你唔同, 因為我地第一個bb今年7月先出世, 所以咁多年佢都係咁, 每晚食完飯就即刻對住部腦.

咁你老公係唔係programmer ???

複式洋房

我老公以前都係 Programmer, 唔止返工對電腦(做嘢), 返到屋企又係電腦(玩 game). 都唔知d男人點解, 倍下我同囝囝唔好過打電腦咩

家下無做嘢, 都係電腦, 電腦, 有時我會問佢, 如果無發明電腦呢一様嘢, 你會點呢? 跟住我老公就話我無腦.
:-P
請入嚟跟進囡囡生活點滴啦http://www.babyhome.com.tw/bb/193501

男爵府

你老公好攪笑 !!! :-P :-P
mamabb 寫道:
有時我會問佢, 如果無發明電腦呢一様嘢, 你會點呢? 跟住我老公就話我無腦.
:-P

珍珠宮

醒目開學勳章

我老公都係做電腦, 佢返到屋企都係會對住部腦! 不過唔係 upgrade knowledge喎!!! 係睇 news, 用 winmx dl 野, 好忙ga

別墅

我老公除左電腦就係電視, 返到黎一係打機一係睇TV, 超唔得閒o架, 唔得閒到我話食飯啦, 去訓啦佢都聽唔到, 轉頭問"下, 你講咩?" 激死。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

好彩我老公唔鍾意打機, 如果唔係多多時間都唔夠佢用 !!!

別墅

我老公都係 I.T. 人, 只係掛住返到屋企打 PS2 同電腦, 連陪我睇 DVD 既時間都冇!

男爵府

我老公份工都係成日要對住部電腦, 但係返到屋企佢盡量都唔想再用電腦, 除非真係要做公司野囉 !

別墅

ifriend 寫道:
我老公都係做電腦ga.....佢話電腦係佢的搵食工具,佢都要update下自己的knowledge,因為有好多new developer同application佢都要知。所以佢放工都會對住部腦,不過,佢有節制,係等d女訓哂佢先至用電腦。

非常同意, 我老公時常對住部電腦, 晚晚成兩點先瞓. 放假有時我話去街, 或去我d朋友或返外家, 佢就話 waste his time. 我就駡他只係識得對住部電腦, 呀女時常係屋企便自閉症. 佢暫時無再講, 同時復活節都有同我們出街. :-P

大宅

我老公份工都係成日要對住部電腦,出出入入都揹住個Notebook袋,返到屋企就對住個Notebook,不過都會同個仔玩,以前都叫過佢唔好成日對住部電腦,但係工作需要冇辦法,真係對住部電腦多過對人﹗
我自從上左BK.又成日對住部電腦,不過覺得好開心,反而家陣係老公叫我唔好成日對住部腦

男爵府

我覺得d男人都係唔識得節制, 諗住屋企有個老婆幫手就可以咩都唔理.
最起碼我果個就係咁啦, 唔使煮飯, 唔使洗碗,唔使做家務, 凈係識比錢同倒垃圾

首頁

尾頁

跳至