夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果...

如果有個大陸女人打電話來話係你老公個老婆,你哋會點?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 如果...

我諗我會問清楚個老公究竟發生咩事先。

子爵府

首先要好淡定告訴對方我是陳太,
請問你搵xx咩事??
最重要保持冷靜,
因(1)未搞清楚對方身份及目的;
(2)唔好俾對方激嬲你;
(3)倒轉頭套佢咩料.
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

同意Mrs.Chan做法,一定要淡定,唔好咁快大興問罪,首先表明自己身份

我係X太,我老公啱啱行開咗,請問你邊位搵佢,我叫佢覆返你電話

大宅

我諗我發癲都似,如果佢冇做過,點會無啦啦有個女人打嚟話係佢老婆呀,仲要係大陸女人(因為我老公成日都返上去嫁),我以前同我老公拍拖嗰陣時都試過有個女仔打嚟,咁我未問佢係邊個搵我老公囉,佢竟然問返我你又係邊個呀,之後就係一連串嘅罵戰,收線之後我老公就死喇,我鬧到佢飛起呀.嗰次之後,我老公以後都唔敢同D女人/女仔咁friend囉.
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

複式洋房

Don't be angry to fast, but let the woman know you are Mrs Chan first.
And try to ask you husband what go on.

Relax!!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都會好似lovelyanyan,因為呢個係好自然的反應~
有乜可能可以冷靜呀,你地依架無事發生就梗係可以咁冷靜講野喇,到真係發生係你身上的時候就唔同講法架喇!!!如果可以咁冷靜個個睇怕佢對佢老公的愛都有限~

別墅

有女性打來話係老公個老婆.... 唔多合邏輯, 你check下你老公幾時上過大陸? 定係好多時冇回家過夜等等, 而且都要問一問你先生, 如果真有其事先作處理... 下下發惡都冇用, 如果係事實, 已經發生, 如果比人玩, 你發惡就對個男人唔公平~ 如果打錯電話.... 咁真係死得唔抵~

建議問清楚搵老公o既人, 叫佢講全名... 及留電, 如果留假電話, 咪即係玩囉~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

仲咩會冷靜唔到呀?只不過係一個電話,如果咁少事就控制唔到自己情緒,咁樣點照顧一個家庭?

我成日都有好多男性朋友打電話比我,如果我老公下下對我發顛,我諗我會頂佢唔順,佢唔發顛並唔代表佢唔愛我,反而我覺得咁樣係尊重我、愛我、相信我。

小manman 寫道:
我都會好似lovelyanyan,因為呢個係好自然的反應~
有乜可能可以冷靜呀,你地依架無事發生就梗係可以咁冷靜講野喇,到真係發生係你身上的時候就唔同講法架喇!!!如果可以咁冷靜個個睇怕佢對佢老公的愛都有限~

男爵府

我會諗邊個玩嘢囉...........
跟住當然要問返佢嘢啦!
接著...........當然係問老公!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會問番佢" 你係佢邊一個老婆, 廣州果個定係四川果個?"
有message 就留低啦.

Irene_Lo 寫道:
如果有個大陸女人打電話來話係你老公個老婆,你哋會點?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Fatty:

你好攪笑呀
如果係我,我會問佢搵邊位,確定下係唔係真係搵自己老公先,如果係既,我會話佢唔係度,到老公返黎一定問佢,就走唔甩啦,不過都要諗下究竟係打手提定打屋企,以我自己為例,如果係手提既都會有D可疑,但屋企就一定玩野多,因為我老公唔俾屋企電話人!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

stkyo 寫道:

我成日都有好多男性朋友打電話比我,如果我老公下下對我發顛,我諗我會頂佢唔順,佢唔發顛並唔代表佢唔愛我,反而我覺得咁樣係尊重我、愛我、相信我。

我老公唔比我有男性朋友,咁我就乜要比女性朋友佢呀
大家公平D好D嘅............

頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

象牙宮

一個男性朋友都唔比識,咁好管束姐,我無理我老公,我一直keep住識朋友,無論男女,而我都唔干涉我老公識朋友。

lovelyanyan 寫道:
我老公唔比我有男性朋友,咁我就乜要比女性朋友佢呀
大家公平D好D嘅............

水晶宮

stkyo:
依架唔係講緊唔比對方識男/女性朋友的問題呀!!!
普通識下男/女性朋友當然無問題喇~
但依架係講緊有個女人打電話黎話係你老公個老婆呀,如果搞清楚真係揾自己老公有乜可能可以冷靜呀!!!佢係你老公個老婆,咁你係乜野呀???一定會問自己老公究竟係乜野一回事架喇!!!
你個d男性朋友打電話比你,當然無問題喇,你話如果有個男人打電話黎話比你老公聽佢係你老公,你老公會點呀喇!!!就算唔發脾氣都會問清楚你喇!!!

男爵府

佢有冇搵你老公時講全名? 我姑奶都試過, 講左個英文名同佢老公一樣 (因為佢老公個英文名好普通), 佢當時既反應當然打醒十二分精神問佢係邊個? 最後都係一場誤會。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

象牙宮

小manman,

我明白唔係講緊識男女朋友呢個問題,我只係認為點解唔可以冷靜去面對一個電話,因為未知對方係咪真係有嘢,可能只係普通朋友,而因為你覺得"如果可以咁冷靜個個睇怕佢對佢老公的愛都有限",但係我老公確實曾有不知名既女仔打過電話比佢,我老公咁啱行開咗,我問佢貴姓,佢又無講,事後我都有話番比我老公聽有女仔搵過佢,我無check佢來電顯示,亦無問我老公個個係邊個,咁係咪表示我對我老公既愛有限???如果你真係咁覺得,我都無說話好講!

唔好意思,離咗題!

水晶宮

stkyo:
你都識講係有個不知名的女仔打電話比你老公,你問佢貴姓,佢又唔無講,但依架係講緊有個電話打黎話係你老公個老婆喎,都唔同!!!
如果普通有個女仔打黎,都要好似審犯咁審你老公就梗係有問題喇,但依架係有個女人話係你老公個老婆呀~係緊張個老公既都會問清楚佢喇!!!

象牙宮

小manman,

我都明白你既緊張,我都會問,但係我覺得可以冷靜面對,唔等於唔愛佢。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題