夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

婚前婚後

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 婚前婚後

首先你唔好轉牛角尖,點解你要為咗你老公而同所有朋友斷絕來往?有朋友,你可以同佢哋傾訴吓,開心D,大家交流吓心得,呢D都係得益嚟架!

你唔可以成日掛住以前D sweet嘢,你哋已經步入咗另外一個階段,唔同以前架喇!就算當日你無懷孕,你哋都無可能永遠都keep住個陣既sweet,愛情會變成感情,咁並唔代表佢唔愛你,你對小朋友未識照顧自己,你都會將你D精神集中係佢哋身上啦!你自己問下你自己係咪鍚對小朋友多過你老公?你老公鍚佢哋咪即係鍚你。

你唔好比咁大壓力自己,咁樣會影響到D小朋友,小朋友仲細,評估佢哋智商低咗,咁醫生有無教你應該點做?你可以請教醫生點做,唔需要太過擔心!

禁止訪問

別墅

hi Josephine806

妳咁後生...當然會吾係好習慣呢d生活,因為有好多野妳都未見過...但係既然發生佐,妳都要去面對,我見妳講既野...好似感覺到妳諗既野都係吾開心,妳吾好成日諗d吾開心野啦!!
(但佢D語氣好唔禮貌...好似怪責我,好叫佢賣左架車....唉....)
其實妳話佢咁錫兩個仔,佢未必係妳咁諗呢^_______^

如果吾開心,可以上來BK發洩下....吾好放係個心度....呢度d媽咪多數都好好人架^______^...爸爸都係!!!^_____^

禁止訪問

別墅

試吓write letter,好 work!
[/img]

禁止訪問

別墅

i understand your feeling,不如試吓揾社工幫手!
[/img]

大宅

Hi Josephine806,

唔好咁唔開心, 很多時相方的溝通很重要, 或者你可以嘗試大家心平氣和坐下來坦坦白白的傾一次, 可能大家在想法上有些誤會呢? 為了你自己, 為了你的小朋友, 你要堅強。

禁止訪問

子爵府

Josephine806,

其實我覺得你老公真係好鍚你架!你唔好諗埋一邊啦,好似你話曾經寫信同佢講咁,佢剩係話你一句:"傻女!",其實响呢度已經FEEL到你老公其實都明白你感受,只係男人係咁,唔似得女人咁多嘢講,我老公都係咁架!只係我同佢由相識到依家結咗婚生埋仔,都KEEP住大家有乜就要坦白同對方講,唔准鬧交,所以我老公都早已適應我既相處方式,比著佢以前,佢咪又係唔多講自己感受既人~!其實我個仔都係自閉傾向,我覺得作為父母唔需要俾太大壓力自己同仔女囉!同埋都唔急得,如果你老公認為你太大聲以為你鬧緊仔,咁你咪試吓就吓細聲啲溫柔啲去教囝囝講嘢囉,自閉傾向既小朋友好得意,好似我個仔咁,佢查實唔係唔明你講乜,啲嘢又唔係唔識講,只係佢地太固執,堅持選擇唔開聲講嘢同望人,只要你對待你囝囝同正常小朋友無異,自然輕鬆啲咁去教,到佢地有番咁上下大,佢地會突然嗶嗶啪啪咁講好多嘢,進步好快,好似我個仔咁,突然响呢個零月裡面大躍進,有時真係嫌佢多嘢講得滯~~~!! :-P 唔好諗埋一邊喇,始終做咗人媽咪要兼顧好多嘢,唔似得仲係做女果陣吓吓都要同老公浪漫既...總之知老公仔係鍚自己咪得囉,亞仔同你,你老公邊個鍚多啲,呢樣真係無得咁樣分既,如果你老公唔愛你唔鍚你,都唔會娶你仲俾你生BB啦!試吓多啲諒解你老公,唔好剩係諗唔好既一面,有時,我同老公嘈完之後,我都要自己數老公十大優點俾自己聽,數吓數吓就會發覺有呢個老公實在係天賜既最大份禮物!遇到真心愛自己既老公,已經係好好彩! 如果囝囝方面既問題,你可以多啲上BK同我地傾吓(特殊教育...),我地實會同你傾同俾意見你!放心啦!唔駛太過擔心!

複式洋房

I thinks your husband still love you ka, cause after you wrote a letter to him, he only asked you"傻女!",that's enought.
Man is not same with woman, woman if have some problem, them will find someone help or talk.
Man have problem, the will find a hole to go inside to thinking.
No one her husband is perfect.
Don't thinks to much.

別墅

josephine806,

你囝囝方面呢, 相同你講, 我表弟係我由細睇&幫手揍大o既, 佢3歲先識講野, o個時都有擔心有問題, 又睇醫生又剩都冇咩用, 不過後尾佢自己識講野啦, 而家把口不知幾叻呀, 所以唔駛咁worry既。醫生就話可能因為我地屋企講太多種語言所以佢會學得慢d同埋會混淆。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

我大仔都係兩歲幾先識講嘢,而加.....五歲,想佢唔出聲都幾難!
佢都係有自閉症傾向,有可能有"亞氏保家症"........但就要等六月去評估先知!
唔洗咁擔心,我識有兩個男仔小時都有自閉症傾向,但佢哋讀書都好叻架!

首頁

尾頁

跳至