爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人買了ACL的DVD錄影機 ? $2998

是否真的可以駁在Digital Camera後錄影成DVD ? 我部DC是Sony, 很想買來試, 又驚錄不到, 請比意見 !

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

Re: 有無人買了ACL的DVD錄影機 ? $2998

我也想知.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

沒有人知嗎?

別墅

EmilyBB,
我今天去ACL看到, 現在減價到$2490, 真是很想買, 平了$500 !

別墅

SKW, 我想請問聲呢部機可唔可以錄電視或播番d結婚vcd轉成dvd? 如果可以通知我.... thx!
我們應該感恩 神的話語令人清醒

珍珠宮

2024年龍年勳章

mjzz 寫道:
呢部機可唔可以錄電視? 如果可以通知我.... thx!

[size=large]YES

珍珠宮

2024年龍年勳章

mjzz 寫道:
我想請問聲呢部機可唔可以播番d結婚vcd轉成dvd? 如果可以通知我.... thx!

[size=large]NO
除非你用另一部VCD機播你隻結婚VCD碟﹐而同時用這部DVD機錄翻佢。

別墅

PaPa 說得對 !

別墅

ACL說可將Digital camera駁線在此部機後錄成DVD, 還可將VHS & VCD錄成DVD, 仲可以錄6小時的電視節目在DVD, 好正 !

侯爵府

我都好想買部DVD錄影機。
ACL边到做?好唔好?
SKW, 你買佐味?畫質點樣?

複式洋房

個人意見:
1. 如要DV / 電視節目 轉DVD, PC都得, 仲平好多添, 但當然, 冇DVD-Recorder咁一按即錄咁方便啦;
2. 如想有"邊睇邊錄"既功能的話 (如錄低左場波去街, 返到屋企就算未踢完都可以由頭開始睇而唔影響繼續錄影), 現在就只有Panasonic(HDD & DVD-Ram)及Pioneer(either HDD / DVD-R in VR-mode)具此功能
Welcome Discuss!!

別墅

MomMom,
我未買, 但好想買, 希望多些人比意見

別墅

dad,
你知道用什麼PC的software由DV轉去DVD嗎?

複式洋房

there's a very user-friendly software called "movie maker" in XP

大宅

Or you can use the software "TMPGEnc" for the best result.

別墅

Thanks for all your help.

首頁

尾頁

跳至