意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 31|主題: 38923

點解老公咁鍾意打麻雀

民房

國民生產總值:28

點解老公咁鍾意打麻雀

我都唔知點解佢成日去打麻雀, 留低我同個囡, 每日返工已經好倦, 返到屋企個囡又唔聽話, 佢做 SALES, 好晚返, 所以個囡唔跟佢, 佢佢放假我就返工, (我返寫字樓), 所以佢放假就真係可以休息, 而我佢放假就要湊囡, 囡囡平時俾保母照護, SATURDAY & SUNDAY 要自已湊, 所以我係無得休息, 我仲要做埋家務, (無錢請工人), 我己經同佢講過唔好打麻雀陪下我同個囡, 佢話工作壓力大, 要玩下, 咁我呢? 我都有(家), 點解佢咁自私唔理我同個囡, 我都唔知哭過好多次, 個心好痛….好痛…, 我都唔知咁辛苦為(物)? 佢搵錢又唔多 , 又無俾錢我, 點解自己要辛苦… :-( :-(

大宅

國民生產總值:4639

好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 點解老公咁鍾意打麻雀

寫信比佢啦
要佢明白

大宅

國民生產總值:2812

寫信真係一個好辦法~~ 你可以慢慢寫,佢都可以細細睇。
我老公之前係碼頭返工,有時返完夜就與同事去打麻雀,打完又去返工,我都唔明佢可以兩日唔訓覺,話佢又唔聽,發我老脾。之後我都係用寫信方式讓佢知我架不滿同擔憂。

大宅

國民生產總值:2335

咪咪豬 :
唔好意思,不要怪我多口,可能你先生已是"病態賭徒",打麻雀係心癮。

民房

國民生產總值:28

佢唔係病態賭徙, 只係佢的(事好), 佢又唔打GAME, 唔上網, 唯一喜歡打麻雀, 我都知佢都算係咁, 但有時俾個囡激(親), 加上工作又做到好倦, 想有人分擔下, 而我又沒晒D私人時間去做我自己想做的

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.