自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

For 1歲小朋友,mega bloks 定duplo 好?兩者可以撈埋一齊玩嗎?

大宅

回覆:mega bloks 定duplo

我兩隻都有買,但覺得Mega Bloks比較岩1歲小朋友玩,因為duplo 磚角比較尖,mega個d圓d,mega又大粒d,mega比較安全,不過duplo就多d款!

子爵府

回覆:Birzzle 的帖子

一歲,我覺得mega blok岩玩d,大粒d。兩個唔唔可以撈埋玩。

子爵府

如果講襟玩就Duplo, 但大約歳幾2歳先啱玩。
Mega bloks對於1歳小朋友就會易d掌握,但缺點就係玩得耐就cup 唔實。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

Thanks 樓上jm 既解答

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

duplo

我仔玩到4歲半都仲好鍾意玩。細仔就1歲,唔識砌但好鍾意,colorful...成日拎住敲下敲下,有阿哥做板,我估佢歲半可以砌到最簡單,幾舊就咁砌埋。同埋duplo好有教育性,有學數字、英文,故事等。。。可以搜尋下

大宅

全新,有意pm

大宅

Duplo

大宅

mega block

珍珠宮

1歲就MEGA BLOKS, 易砌d

男爵府

引用:For 1歲小朋友,mega bloks 定duplo 好?兩

原帖由 Birzzle 於 14-12-14 發表
For 1歲小朋友,mega bloks 定duplo 好?兩者可以撈埋一齊玩嗎?
長遠就duplo , 我囝1歲已經好鐘意玩,雖然未識砌,但呢個歲數,好enjoy 拆野,但到左兩歲已經識砌好多野,同家姐一齊玩,好多樂趣,而且duplo 有好多系列,我已經有三盒公主系列,一盒馬戲團系列,一盒警察系列,一大盒普通的,好多人物,好好玩,even大人都岩玩架

子爵府

Duplo實際d,我仔1歳就識玩,mega block反而唔玩,好浪費

大宅

係邊到買duplo平?

大宅

Duplo啦,mega bloks好快唔啱玩,又嘥位。
我囝囝一歲多啲時買過一盒日本積木,個size似megabloks, 有十幾塊,2塊2塊砌埋認動物樣嘅,當過渡期俾佢接觸下砌積木。而家佢20個月玩duplo都玩得好好了。

子爵府

Duplo即係點樣架

公爵府

畀面勳章

回覆:carmen0807 的帖子

http://www.lego.com/en-us/duplo/products

伯爵府

Mega block大粒、但cup唔實。朋友送佐包俾我仔,我仲以為係淘寶cheap野。

大宅

回覆 Birzzle 的帖子

Mega blocks for one yr old baby.

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至