家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人住緊西九龍果邊新樓呀??想搬去果邊呀..有冇好介紹??

我睇過奧海城上面果D...不過好貴真係..

別墅

Re: 有冇人住緊西九龍果邊新樓呀??想搬去果邊呀..有冇好介紹??

Hi caffey2003,

我住奧運站附近。我見到有兩個新樓盤起左一半,我諗就快賣得。一個係奧海城三期,近大角咀大同新邨。另一個就係遮住維港灣無敵海景,好似係恒隆嘅。

柏景、帝柏同維港就賣得七七八八,得番大單位。想平可以考慮港灣豪庭,不過一出黎就對住大酒店。

近油麻地仲有個窩打老道八號。不過隔離就係果"難",又會重建。前面係廟街,後面就係砵蘭街。好似係賣緊五千幾一呎,真係唔知有冇人買。

大宅

Re: 有冇人住緊西九龍果邊新樓呀??想搬去果邊呀..有冇好介紹??

豬爸爸...

唔該哂你...好長細呀...你係未好鐘意睇樓架??

港灣豪庭我都有諗過...不過就係因為出面就係大酒店...so......
你住奧運站邊頭架??好唔好住呀??

別墅

嘻嘻,我咪住係你講奧海城上面好貴果D。

我有左個囡囡之後,仲邊樹有時間睇樓丫。咁啱我住附近,比D資料你參考啫。

住落左幾好住。講交通,搭地鐵過海快。都有好多巴士,睇你去邊啦,我就完全唔啱搭。買送就多數去百x,海富宛有個街市仔都唔錯。

一期商場就好細。二期商場就好熱鬧,星期六日必定有野攪。無x嘅電視劇集又經常係度做宣傳。鐘唔鐘意就見仁見智。

洋房

caffey2003

你會唔會考慮埋泓景臺, 昇悅居或宇晴軒. 果邊選擇都好多喎. 好似之前都有媽咪討論過. 你用search engine search 下丫.

大宅

豬爸爸

係呀...我上次去過二期果邊真係好熱鬧.....上次就係睇左果到...靚就真係好靚...不過好貴...我睇果間開價成9xx萬...千幾尺....唔知d租金又點呢??你果陣買幾錢呀??同埋幾尺...hk d地產同我講果邊實用好細...我又好似唔覺呀...都好見洗呀地方...想攪果到因為貪佢夠熱鬧....星期六日唔洗搵街去都大把野行呀麻....不過最緊要價錢囉....

大宅

kasan

我都有諗過架....不過就未去睇過....唔知果邊方唔方便呢d交通??
唔該哂你先...等我去search下..

別墅

Hi caffey2003,

我個係細單位,六百幾尺,差不多三百萬。你個價太貴,你可以上網估下價,HSBC同中銀都有即時報價。睇左先去揾Agent,佢地講嘅嘢唔好信咁多。

大宅

豬爸爸

係啦....佢仲話係發展商既貸..一個仙都冇得減....
我岩岩先放左我hk呢邊既樓..果層不嬲係租比人住...因為細過頭...而家真係想買番間...但係個市又升到咁.....
你買差唔多三百萬...我諗而家都唔得啦呢d價...你就好啦...haha....

首頁

尾頁

跳至