興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

原本衝住G3去咖,諗住睇啱就即買啦,點知個sales又係咁推介htc嗰部,搞到我心大心細,最後冇買到,如果呢三部,你地會點揀呀?

大宅

睇你平時點用
要大芒咪G PRO 2
要超清機細芒大咪 G3
要流暢普普通通咁用咪HTC

別墅

引用:睇你平時點用要大芒咪G PRO 2要超清機細芒

原帖由 davelyh 於 14-12-17 發表
睇你平時點用
要大芒咪G PRO 2
要超清機細芒大咪 G3
多謝你嘅解答,其實我主要用來上下網,睇下片,同埋同啲仔女影下相咁,g2pro我都覺得太大部,不過網上嘅人都話好用,所以先心思思

大宅

kona 發表於 14-12-18 16:25
多謝你嘅解答,其實我主要用來上下網,睇下片,同埋同啲仔女影下相咁,g2pro我都覺得太大部,不過網上嘅人 ...
大部都係一個問題黎, G PRO2 係一部好機,LG 黎緊好似講左唔會出大芒機
其實 HTC 幾好用 你可以試下 睇下有無-1400蚊做緊

別墅

引用:Quote:kona 發表於 14-12-18 16:25 多謝你

原帖由 davelyh 於 14-12-18 發表
大部都係一個問題黎, G PRO2 係一部好機,LG 黎緊好似講左唔會出大芒機
其實 HTC 幾好用 你可以試下 睇下有 ...
唔該曬你呀,我想再問下,咁htc邊部值得入手啊?我講嗰部可以嗎?因為我見網上評論話啲電唔耐用,我預算4000樓下,thx

大宅

引用:Quote:原帖由 davelyh 於 14-12-18 發表大

原帖由 kona 於 14-12-18 發表
唔該曬你呀,我想再問下,咁htc邊部值得入手啊?我講嗰部可以嗎?因為我見網上評論話啲電唔耐用,我預算400 ...
我用緊eye,之前pro2. 後者係好用,user friendly, 但略嫌大部左D,影相我覺得EYE 快同多野玩D,我都係用黎影BB多。至於電量,我通常wifi 上網,但少睇片,一日一叉實夠。

大宅

引用:Quote:原帖由 davelyh 於 14-12-18 發表大

唔該曬你呀,我想再問下,咁htc邊部值得入手啊?我講嗰部可以嗎?因為我見網上評論話啲電唔耐用,我預算400 ...

htc m8 都比較好評我有幾個朋友用緊都話D電都幾好, 可以用到一日無問題
不過你勁打機就唔知了, 有時D 電去得快唔快好睇個人用咩APPS
好似之前有人話手機淘寶APPS好食電咁, 你無裝就無事你有裝就有事,
有無開自己同步又一個問題, 會唔會精神緊張成日解鎖睇有無MESSAGE又一個問題
所以我只可以講我幾個朋友都話D 電比之前既HTC 同SAMSUNG 好
41xx 咁上下
htc e8 就平d 不過唔知好唔好
htc b2 有防水 不過大部d
htc eye 太新唔知了

其次 SONY新個部Z3 D電都幾勁, 可以諗下, 不過影相會比其他機慢DD

個人推介 HTC

別墅

引用:Quote:原帖由 kona 於 14-12-18 發表唔該曬

原帖由 bebobebo66 於 14-12-19 發表
我用緊eye,之前pro2. 後者係好用,user friendly, 但略嫌大部左D,影相我覺得EYE 快同多野玩D,我都係用黎 ...
多謝你的意見

別墅

引用:Quote:原帖由 kona 於 14-12-18 發表唔該曬

原帖由 davelyh 於 14-12-19 發表
M8之前嗰代我都想轉用咖啦,都聽好多人講好用,等我再去衛訊睇清楚啲先,唔該晒你

大宅

引用:Quote:原帖由 davelyh 於 14-12-19 發表本

原帖由 kona 於 14-12-19 發表
M8之前嗰代我都想轉用咖啦,都聽好多人講好用,等我再去衛訊睇清楚啲先,唔該晒你

...
唔好客氣
不過出既時候睇清楚部機
我同朋友出個陣頭幾部都有問題 又花 又甩色 又凹左咁
可能係開機QC有問題無人揀個d機

別墅

引用:Quote:原帖由 kona 於 14-12-19 發表M8之前

原帖由 davelyh 於 14-12-19 發表
唔好客氣
不過出既時候睇清楚部機
我同朋友出個陣頭幾部都有問題 又花 又甩色 又凹左咁
好在你提下咋,好,等我到時驗真啲

男爵府

BK Milk勳章

回覆:kona 的帖子

我同你掉轉,我衝去想買HTC820,佢推介我買LGgro2話聖誕大減價,終於又係買唔成,十五十六中,你又终於買到未呢?

子爵府

引用:我同你掉轉,我衝去想買HTC820,佢推介我買L

原帖由 coobo 於 14-12-22 發表
我同你掉轉,我衝去想買HTC820,佢推介我買LGgro2話聖誕大減價,終於又係買唔成,十五十六中,你又终於買到未 ...
我前两日先由三叔轉Pro2,我鐘意㷛劇,所以啱我。手寫認字又快又準,基本上我亂撩都出到字,Mon又清,又行得快!大愛呀!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:garon 的帖子

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我同你掉轉,我衝去想買HTC820,佢推介我買L

原帖由 coobo 於 14-12-22 發表
我同你掉轉,我衝去想買HTC820,佢推介我買LGgro2話聖誕大減價,終於又係買唔成,十五十六中,你又终於買到未 ...
昨天出左HTC蝴蝶2,好用,影相好多野玩,原本考慮M8,蝶2 0R eye,最後揀蝴蝶。
我囝用開M8,好ok,妹妹用緊諜亦唔錯,電亦耐用,eye 只係新出,但低階少少,而且做緊優惠,蝴蝶減得好勁,做緊三千九百幾,我昨日出平多三百比我,呢個價錢有呢個質素,好抵玩。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HTC蝴蝶2

男爵府

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我想請教下你呀, 你用開htc既機, 係咪佢既鈴聲都係好細聲架, 有無辦法令佢大聲d呀?
同埋我剛買左部eye俾我媽咪用, 但每次佢休眠時, 我用手指戙下部機, 佢就會開番,
不過就同時不停咁show返之前打出過既電話no. , 咁我再戙既時候, 又會變左打多次電話出去,
係咪我set錯野, 定係部機有問題呀?
同埋, 佢同htc m8一樣, 初頭幾日用, 電話鈴聲ok, 同一首歌,
但唔知點解今日開機之後, 個鈴聲就變得好細聲咁既~

大宅

回覆:HTC desire eye vs lg g2pro,g3

GP2個賣點係平價大Mon又夠快

G3個賣點係2K Mon同最細機身的5.5吋Mon機款

Desire Eye個賣點係防水,自拍同Sense UI.

睇你對邊樣野著重啲
3部機街價以GP2最平,G3 32G同DE差唔多價
我自己之前都響GP2同G3之間諗,最後都覺得GP2太大部揀左G3. DE我唔鐘意佢個樣同埋得16G

差~

珍珠宮

引用:回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子我想請教下你呀, 你

原帖由 亞旺媽 於 15-02-07 發表
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我想請教下你呀, 你用開htc既機, 係咪佢既鈴聲都係好細聲架, 有無辦法令佢大聲d呀 ...
我初頭買果時都以為好細聲,後來先發現可能係我聽電話時嘅手勢係未貼近佢個出聲位,而家通話都好清晰唔細聲,至於督下佢就著係佢嘅叫喚功能,如果關機時停留響邊個畫面,你叫醒部機就會響同一畫面,你教媽媽得嫻就刪除已開著嘅程式(即右下角重疊正方型個制),講完電話出番主頁先關機,就應該冇呢d問題。

男爵府

回覆:洋蔥頭媽咪 的帖子

啊…原來係咁,我再試下先,不過,我講既係人地打電話黎既電話鈴聲好細聲,成日都尸聽唔到電話響,而唔係收聽講電話既聲音,有無辦法可以整佢大聲d響電話呀?

首頁

尾頁

跳至