少年成長

跳至

首頁

尾頁

洋房

救命呀..有冇人既BB好似我咁呀..我好擔心呀

我個仔16個月...放佢係托兒所三日跟住就發燒,之後好左啦,又番...日頭見佢都冇野 ga.不過一到訓覺就死啦,以前就會自己係床碌碌下訓..訓得都ok ga,不過..以加成晚都要人揹住訓,一訓落床就扭又喊,聲都沙埋,到2點後先係床訓得到wo,晚晚都係咁呀,佢9點去訓...有冇人既BB好似我咁..呀?唔該幫下我啦...

禁止訪問

Re: 救命呀..有冇人既BB好似我咁呀..我好擔心呀

複式洋房

佢會唔會有上呼吸道感染令佢呼吸困難。試下比佢墊高胸口及塗些薄荷膏係喉嚨、頸及心口。或者向託兒所問清楚佢的情況。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我果囝細個(1year old to 2 year old more)都有這情況, 一晚喊醒三-四次, 要人抱住先瞓倒, 一放在床就醒, 之後就大喊. 有時半夜醒了大喊成個鐘, 初時以為佢病了或發惡夢. 試過半夜帶他去急症室, 去到他又冇事. 有時佢又指指脚喊痛而要按摩. 情況多了, 老公話佢梗係"炸帝", 之後每次他又這樣時, 我地都駡佢, 教訓唔準錦, 慢慢到現在都冇在瞓覺時"曹"了.

洋房

又係番托兒所先係咁呀?之前未番就訓得好好 wow..你個仔以前既情況維持左幾耐呀?攪到我都訓唔到..又喊我就訓得唔好..雖然有工人揍

男爵府

畀面勳章

leeflorence 寫道:
我個仔16個月...放佢係托兒所三日跟住就發燒,之後好左啦,又番...日頭見佢都冇野 ga.不過一到訓覺就死啦,以前就會自己係床碌碌下訓..訓得都ok ga,不過..以加成晚都要人揹住訓,一訓落床就扭又喊,聲都沙埋,到2點後先係床訓得到wo,晚晚都係咁呀,佢9點去訓...有冇人既BB好似我咁..呀?唔該幫下我啦...

leeflorence, 我諗你個仔同我個仔當時差唔多, 我仔就係舊年10月(20個月)返育嬰園, 返到屋企冇乜野, 都算食得, 但一到半夜(好準時搭正2點幾)就黎架啦, 狂喊狂叫唔好唔好, 初時唔知都以為佢唔舒服, 仲要一喊就成粒鐘, 我地係咁叫佢, 叫佢醒啦, 佢都聽唔到, 一味喊, 即使好似醒左, 佢就要出廳訓梳化, 你估佢維持左幾耐 ~ 個幾至2個月晚晚都係咁, 但又好伸奇wor, 到左星期五六日晚呢佢又冇事wor, 一返園個晚就會又開始過, 我地都有問過佢個先生, 佢地都話我個仔剩係係入園個一刻喊(因佢唔想同我地分開, 佢以我地dum低佢), 入到去裡面先生再氹下佢就冇野喇, 仲玩得好開心(係同玩具, 初頭佢唔合群架), 我仲以為佢嚇親, 仲同佢燒街紙(冇法, 因當時諗唔到點解), 但做左又係咁, 後來我地都算搵到個原因, 原來佢係入園個刻佢唔肯入去, 咁先生就抱佢入去, 當時佢就係講唔好唔好, 咁佢就將早上ge情形入左腦, 到夜晚就發夢, 好喇, 兩個月之後就開始穩定喇, 而家我唔捉住佢講拜拜, 佢都費時理我地, 好心急想入去玩, 所以你唔使擔心, 呢d就叫做適應期, 等佢適應左個度環境又冇事架喇, 不過呢段時間你地會好辛苦law(冇得訓仲要聽佢喊), 同埋個個小朋友個適應力都唔同, 有長有短, 有d好快冇事, 有d仲好叻乜事都冇, 有d就..... 你返去同佢個先生傾傾, 病就一定要預左, 因始終會有交义感染, 希望都算解答到你啦

洋房

真係唔該晒你呀...等我都知係咩事...我都有拜過神..諗起都都有 d 攪笑

首頁

尾頁

跳至