夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

老公送咁多禮物俾自己,你地最愛最鐘意係邊份禮物呢???請發表!

除咗亞仔同老公佢自己之外,咪就係我其中一幅簽名相---"天使音樂盒"囉~! 呢份係佢表白嗰日(即係拖我隻手嗰日)送既禮物~!我到依家都好鐘意呢個音樂盒,一來有紀念價值,二來個音樂盒真係好靚好特別,陶瓷做,一個小提琴上面有幾個小天使~!好得意~~~!!!

水晶宮

Re: 老公送咁多禮物俾自己,你地最愛最鐘意係邊份禮物呢???請發表!

bandband,
你個老公都幾有心思wor,送d咁精緻o既o野比你. 我老公就冇咁浪漫. 咁耐以來, 佢送o既o野真係一隻手都數得晒. 仲要係我同佢一齊撰的. 咁’多’件禮物當中, 我最鍾意就係隻錶, 隻錶在日間時會有個太陽在錶面, 夜晚有個月亮出現. 我已經帶o左隻錶4年了.

大宅

Re: 老公送咁多禮物俾自己,你地最愛最鐘意係邊份禮物呢???請發表!

bandband,
你就好啦,我老公!!!!!!!!!!!!!!咩都唔識買,連自己既野/去M 記買個包.....總知買咩都買錯,都唔好話買禮物!(但佢自己買煙又唔見佢買錯!)
連我地隻介子都可以買錯,佢話係情侶介子喎,哈哈!居然兩個side掉轉左!男果隻o岩我戴,女果隻o岩佢戴!!!!!!!
佢避免我呱呱嘈,依家所有所謂既禮物都係佢俾$我自己買,如果你問我依家最鐘意係邊份禮物,未係$$$囉!!!

大宅

見到呢個題目, 就令我諗起我老公係幾年前o既結婚紀念日,佢作o左一首詩, 寫o左o向張書簽度,然後送比我,

內容係"願為憐香客, 長作解語人, 伴隨天涯往, 比翼永不分"

:-P :-P :-P :-P

上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

子爵府

查實我老公咁多年送既小禮物都係五隻手指都數得哂,不過除咗呢個音樂盒之外,啱啱同佢結婚嗰陣,佢又親手用兔毛車咗個散子包俾我(佢嗰陣仲係皮草師父),雖則真係細細個袋,但係係佢親手做俾我,我都好鐘意好珍惜~! 不過話時話啲老公個個都係咁,頭頭結咗婚先至識得主動去送禮物氹老婆,到老婆生咗仔或者時間耐咗就唔識氹老婆...真係...!!!好耐都未收過禮物LU...

大宅

bandband ,
我覺得大多既女人就係咁,拍拖時就會收到老公送既禮物,結婚生仔後就收家用多!

子爵府

我都無收家用好耐...依家都係我俾番零用錢俾老公買煙煙食...

別墅

我最鐘意就係佢送比我條tiffany手鏈,
係拍拖100日的禮物,條鏈我恨左好耐架啦,
係拍拖先會咁romantic~
依家,佢會送條毛比我,
佢仲會拎住條頭髮話"送比你呀!好珍貴架!!!",
真係"開心"到我呀........
(註:條頭髮刻住Made in 死人頭)
世間少有~

大宅

份份我都好鍾意, 真係無邊個突別like, 因為我老公所送的都係我所鍾意的. 我結咗婚先3年, 仲未有小朋友, 唔知有咗小朋友, 老公仲會唔會仍然送gift 呢? :-P

子爵府

祉翱媽咪 寫道:
我最鐘意就係佢送比我條tiffany手鏈,
係拍拖100日的禮物,條鏈我恨左好耐架啦,
係拍拖先會咁romantic~
依家,佢會送條毛比我,
佢仲會拎住條頭髮話"送比你呀!好珍貴架!!!",
真係"開心"到我呀........
(註:條頭髮刻住Made in 死人頭)
世間少有~

咁都得呀~!!!
我老公又係咁~!好耐無主動送禮物俾我喇(係得生日囉)!!!次次都要我詐嬌扭佢買俾我,咁佢先至有一兩次肯'買'俾我咋~~~!!! :-x :-x :-x

別墅

我老公就試過親手織左個,有我喜歡的cartoon公仔&我個名的cushion,等我返工時可以有佢係背後支持我囉

大宅

我老公好實際, 每年只送一次禮, 一次包晒情人節.生日.聖誕節....所有禮物, 禮物是一手xx股票

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呵 ~ 呵 ~ 我老公咁多年嚟淨係頭一年拍拖個陣用送過生日禮物比我之外都無送過,其他我買嘢佢比錢個D唔算。

首頁

尾頁

跳至