在職全職

跳至

首頁

尾頁

民房

有無有食煙習慣既全職媽咪

有無覺得做左媽咪仲食煙好似好衰甘呀,不過有左bb時就介左,0000但之後又食返,不過同小朋友出街一定唔會食,你地呢?(POST錯左係媽媽會所,食煙媽咪係呢度傾啦)

大宅

Re: 有無有食煙習慣既全職媽咪

我陀bb果陣,間唔都有食,好彩bb無事,但依家都好想食,不過餵人奶d人話唔好食煙,我唔想bb俾我搞到健康唔好,唯有同自己講"忍下口"啦!

子爵府

我未有BB前都有食 , 但有左BB後就無LU , 到生完都好想食,但又餵人奶喎未無再食LAW , 生完後只係食過兩啖!!
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

子爵府

畀面勳章

我有左果時都有食煙, 不過慢慢越黎越小, 我連酒都有飲..到有左第七個月開始就完全冇食冇飲到, bb好彩都冇事
生完過左第一個月我就食返煙, 不過一日四五支到, 都要係廁所食. 食完會洗埋面同手先掂bb.

民房

我何只洗手,直頭食一次刷一次牙呀 :-P ,都擔心囡囡知道,但介唔到,為有食小d啦 :-(

大宅

個個既處境都好似呀。
:-o :-D :-o

大宅

係呀係呀, 由其餵人奶嘅媽咪

大宅

我知道有咗BB之後就冇食喇,但係生完好快又食返,不過諗住下半年再生多個,所以依家唔食住,遲D就唔知~~
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

大宅

你個女好鬼靚呀

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我未有bb時係一个煙(Orange),每日smoke about 2 pkg.當我知道有bb而且己5週大,我立刻停咗無食了,眨吓眼介咕1年多,有時心郁郁都想食,但呢个念頭一閃即逝,我真係唔想再食(掂),因實在太難介了!!

ps. I have smoke alomst 15 year.... that why i don't want to smoke anymore, that is a good chance for me to renew my life.. thanks for my daughter.
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

子爵府

我生兩個bb都有食煙,兩個都冇事,我而家係全職媽媽,係屋企都有食,如果我自己同兩個b出街係唔會食,如果同老公一齊出,就會食,但會食少d,我兩公婆都係煙民呵!
P.S.餵人奶時就戒了,唔餵人奶又食番

男爵府

我食左10幾年煙..但一知有左呀B就無食..開頭都心思思想食..但唔知点解一點起支煙就好內疚..跟住就無食..到呀B出世(早產B)因為餵人奶所以都無食.唔知係咪耐冇食,聞到D煙味都想嘔..就因為咁我更加唔想食.費時呀B聞到D煙味..SO FAR 我呀B到而家都未病過(大吉利士)

大宅

anitatata 寫道:
你個女好鬼靚呀

多謝~~~
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

大宅

可能係你食煙佢先咁靚架咋........haha :-P

大宅

哈哈...........唔係嘛,咁我哋要估厲多D媽咪食煙至得喇(講笑)

大宅

弟時你個女知你食煙咪用呢個理由囉 :-x

大宅

我個女一直都知我同爸爸食煙嫁,佢成日叫我哋戒鬼咗去添,佢成日話食煙D皮膚唔靚呀,佢話佢自己好靚,我就唔靚咁話

大宅

你話你有今時今日咁靚都係靠我地食煙先有你咁靚咋,你地付出幾大呀。

大宅

anitatata 寫道:
你話你有今時今日咁靚都係靠我地食煙先有你咁靚咋,你地付出幾大呀。

:lol: :lol: :lol:

子爵府

lovelyanyan 寫道:
我個女一直都知我同爸爸食煙嫁,佢成日叫我哋戒鬼咗去添,佢成日話食煙D皮膚唔靚呀,佢話佢自己好靚,我就唔靚咁話

lovelyanyan,
恩恩都好識用激脹法嚟叫你戒煙bor~~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題