跳至

首頁

尾頁

複式洋房

教極都唔肯,好似好長遠~~~
係咪箸 pull-ups 會方便D學呢?

大宅

原文章由 jentsoi 於 08-4-17 18:02 發表
教極都唔肯,好似好長遠~~~
係咪箸 pull-ups 會方便D學呢?

我買左個小痰罐,每日jamie訓完下午覺,我就會同佢除左片片,放佢上去痰罐仔上面,跟住話佢知v.v.,連除我就會發出shhh....shhhh聲,佢多數都會痾到喎,而家仲每次放佢上去既時候,佢自己就會發出shhh....shhhh聲咁架喇,even佢無得痾...好好笑架.....
好喇,疴完後我會帶佢去洗pat pat,洗完後我唔同佢著片片,每隔10-15分鐘就同佢除褲再疴,睇下佢有無囉....多數都係無既...仲會發脾四tim... 咁我就同佢著返褲褲由佢囉,直至到6-7點度先同佢著返片片.....但係你要預左幾個鐘頭裡面bb會lie 尿5-6次...呢個過程每個bb都會經歷...大家都要加多點心機啊,會係好難,但係我地一定得既~~

祝各位0703既bb早早戒片成功~~

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

複式洋房

你真係有心機呀,我地仲未成功,每次一擺佢落 potty 就即刻企番起身~~~

別墅

阿包都係未得呀 .. 一見到 mini 囉隻鴨仔出黎 .. 佢巳經叫定先 .. 每次放落去又係即刻起身 ... 隻腳係都要叉落中間 .. 無佢符 ..

有時見佢個樣想呵 boo boo .. 就放其他玩具响前面比佢玩 ( 我都知唔好 ) .. 都坐到一陣既 .. 但係 "蚊蚊" 下都係呵唔到 .. 最後令願唔呵或要人豆住先得 ... 激c人

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁男仔點教呀?教佢企起度定坐 potty 先呀?

大宅

原文章由 COE1205 於 08-4-17 23:28 發表
咁男仔點教呀?教佢企起度定坐 potty 先呀?

我諗都係教佢坐痰罐仔先好d,其實我地而家都係比個意識佢有尿尿同poo poo呢回事jet....等到你仔仔handle到之後再先慢慢教佢企係度shh shh囉.....(只係個人意見)

祝成功.....

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

複式洋房

我成功可以在厠所板上大大, 因為佢次次大大都有樣睇,一睇到佢想就同佢除pamper 去,佢又肯繼續喎,呼讚下佢囉,大概一個月後她現在有時自己叫pass pass, but not yet train her 小小, it's too difficult later when she really used to 大大 then 再train 埋小小, step by step

大宅

乜咁快就要幫佢介片喇, 我仲諗住等天氣再熱d 先, 咁到時佢如果成日賴濕左都冇咁凍嘛..

子爵府

我都諗緊PULL-UP 會唔會方便D, 其實bernice已經識得指要去廁所, 我係俾佢坐大人廁所的, 只係我有時唔明佢要去廁所囉.

可以1日用 3條片片喇..有時訓左都急醒..喊住要去V.V., 唉...疴係片片都得架..仲要喊到收唔到聲, 初初以為佢咩事..點知係急尿!

洋房

嘩你地d Baby 好叻wor, 我果個一俾佢坐pottyangry. 呀不過jamie媽的方法唔錯, after sleep go to potty, if not let her be.....大家認為介片褲是否合用, 應該如何用呢 ?

別墅

艾, WW 同Bernice都係咁呀: 有時訓左都急醒..喊住要去V.V., 唉...疴係片片都得架..仲要喊到收唔到聲, 初初以為佢咩事..點知係急!
but somtimes also worry 忍尿唔疴係片好像唔係幾好

原文章由 艾莉 於 08-4-18 09:46 發表
我都諗緊PULL-UP 會唔會方便D, 其實bernice已經識得指要去廁所, 我係俾佢坐大人廁所的, 只係我有時唔明佢要去廁所囉.

可以1日用 3條片片喇..有時訓左都急醒..喊住要去V.V., 唉...疴係片片都得架..仲要喊到收唔到聲, ...

複式洋房

我個衰豬明明poo緊一半,一擺落potty 就寧願唔痾發脾四走人~~~
好想佢快D學識等佢個pat pat 乾淨D...

男爵府

翊翔細個時,每次同佢去廁所,多數都有得痾,
而家大個d,反而明明有得痾 都唔痾, 痾係尿片度.真係 &

複式洋房

唔知係咪要個舒服D o既potty 同環境先培養到情緒呢~~~

禁止發言

大宅

而家13個月大,哇,你地bb咁快就可以介片片.c啦,我都仲未買potty.是咪有公仔比bb玩個d好啊?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我阿B而家每朝飲完奶便會小馬桶去便便...
其實好簡單, 我由佢識坐開始,每早飲完奶就會放佢去小馬桶, 然後不停同佢講"唔唔", 久而久之,佢便自動識去便便,而家每日去完一次便OK, 除非嗰日佢食好多野先會下午"賴"一次

複式洋房

前幾日決定唔試 potty 住,買左個 mini toilet seat 放o係坐廁上面俾佢 poo poo,已經成功左3 日喇~~~
聽姐姐講佢幾 enjoy 添~
暫時一日一次 for poo poo only, wee wee 可能遲d先試...

首頁

尾頁

跳至