自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

引用:我用黑色都係默默放血.....

原帖由 天佑我們 於 14-12-28 發表
我用黑色都係默默放血.....
同感

男爵府

回覆:用紅色銀包是否會越用越窮

有聽過

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:聽人講!乜咁大仇口呀!送你紅色銀包!!

原帖由 castle100 於 14-12-28 發表
聽人講!乜咁大仇口呀!送你紅色銀包!!
之前先討論過,我唔信

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

用紅色銀包真係會越用越窮咩?死啦,依家用緊喎,仲係人地送嘅生日禮物嚟添

公爵府

回覆 yvonne818 的帖子

哈哈!!咁大仇囗!講笑咋!我都喺聽返來咋!

子爵府

引用:咁你要講埋咩色愈用愈旺喎

原帖由 小木偶媽咪 於 14-12-28 發表
咁你要講埋咩色愈用愈旺喎
Green ar,可以聚財

blackbeauty    發表於 14-12-28 19:03

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我都係用紅色銀包,又唔覺喎

男爵府

我手袋鍾意用紅色咁大個咪燒得仲勁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 castle100 的帖子

看你的錢包能幫你招財嗎

字號:

平時在購買的銀包的時候,有沒有想過錢包也會帶來你財運呢?其實錢包不同的顏色,對你的財運也有不同的幫助喔,因此選擇適合自己的顏色,會為自己的財運帶來好處喔!以下那種顏色的銀包你最喜歡?

【A】 白色

【B】 黃色

【C】 梅紅色或桃紅色

【D】 黑色

【E】 紅色

【F】 藍色

【G】 咖啡色或棕色
  [A.] 白色代表乾淨,是一種不太適合錢包的顏色,對財運幫助不大,反而容易花錢,如果你命中五行喜用白色的話,則不會出現上述情況,反而越用越旺。
  [B.] 黃色可以招財,對財運有好的幫助,但命中忌黃色的人,則不適合用。注意啦!
  [C.] 梅紅色和桃紅色這兩種顏色都代表桃花運的意思,因此你想行桃花運的話,多用這兩種顏色錢包啦,不過聚財能力有點弱。
  [D.] 黑色代表沉穩,可以守住錢財,即聚財,不輕易讓錢損失。但命中忌黑色的人,不適合用,用了反而容易破財。
  [E.] 紅色代表紅紅火火,是最能招財的顏色,但同樣也表示花錢爽快。也有一種說法,紅色代表赤字,因此很多人不喜歡買紅色銀包,其實這是一種誤解。
  [F.] 藍色代表水,意思是錢會像水一樣流走,也是一種不太適合錢包的顏色,但命中喜用藍色者,則是另外一回事。
  [G.] 咖啡色和棕色也有守財的意思,同樣可以聚財,因此市面上很多皮類銀包都這兩種顏色為主。
如果你的目前用的銀包並沒有為你帶來好財運,那麼請你查查自己命中喜用五行,如喜用水,則適合用黑色和白色,喜用火,則適合用黃色和紅色。反之,命中忌水者,儘量避開黑色和白色。如果你想你的財運好些,不妨多選適合自己五行顏色錢包啦。

http://big5.huaxia.com/hxjk/xzcs/2009/11/1647618.html

綿綿雨    發表於 14-12-28 22:43

公爵府

因紅=赤
所以好快洗晒錢

水晶宮

引用:用過紅色,唔知點解真係錢洗得快d

原帖由 Rubik 於 14-12-28 發表
用過紅色,唔知點解真係錢洗得快d
可能靚
成日想拎出嚟

水晶宮

回覆:用紅色銀包是否會越用越窮?

於我而言,不是!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

睇你命格ga ma

大宅

送比人果個都要用錢買,可能唔知呢,其實依家2014年,大部分好多人讀過好多書,唔明某部份仲可以咁迷信,八字唔夾又風水又盛,最大責任是自己理財吧,何必把自己責任推到别人身上?一個人不善理財,用咩色銀包结果都一樣

小可愛11    發表於 14-12-28 19:58

男爵府

唔好帶銀包

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未聽過

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆 castle100 的帖子看你的錢包能幫你招

原帖由 偷懶喵星人 於 14-12-28 發表
回覆 castle100 的帖子
剛剛換左黑

偷懶喵星人  :lol  發表於 14-12-28 20:26

珍珠宮

畀面勳章

係嘅咩

珊瑚宮

畀面勳章

YY1101 發表於 14-12-28 18:38
下!甘我咪要換
怪不知儲吾到錢
x 2

子爵府

唔係嘛!!!!!

我用緊又唔覺喎

首頁