醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章

代友問,因有人話唔駛特別比手術費,但有人話食藥個d錢好貴,佢想預番個budget

大宅

回覆:係公立醫院做大型腸癌手術貴嗎?埋單預幾錢?

我媽媽十一月係法國做卵巢子宮大腸癌加造口手術,住院一個月用左40萬。未計化療

男爵府

回覆 milesngan 的帖子

哇...私家好貴....不過我想知係公立醫院..
祝你媽媽快D康復. 健健康康過新一年!!

伯爵府

回覆:係公立醫院做大型腸癌手術貴嗎?埋單預幾錢?

公立係無需另俾手術費,家父三年前做,傳統手術,瞓咗外科兩星期,再加九龍醫院療養個多月,因為係排期入院,六十八蚊一日。因為不用電療化療,其他收費就不知道

男爵府

回覆 YolandaTam 的帖子

thanks.謝謝!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:代友問,因有人話唔駛特別比手術費,但有人

原帖由 24號師奶 於 14-12-28 發表
代友問,因有人話唔駛特別比手術費,但有人話食藥個d錢好貴,佢想預番個budget ...
公家手術無收費,只收住院

我媽咪私家手術(因想快,病是時間競賽),而家政府跟進化療,腸癌藥已列入資助名單,好平,藥費幾十蚊一個療程,見醫生60,吊針100,不用擔心

活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至