意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 20|主題: 38915

你食住老公,定老公食住你, 舉下例 !

別墅

國民生產總值:682

你食住老公,定老公食住你, 舉下例 !

同上

該用戶已被刪除

Re: 你食住老公,定老公食住你, 舉下例 !

大宅

國民生產總值:3265

我都唔知係我食佢定係佢食住我, 我係o個種唔駛理屋的人, 意思係屋企d大野佢理, 小野我理o個種, 連交幾多錢管理費我都唔知, 我諗佢食住我掛, 你o地話呢?

大宅

國民生產總值:4533

唔好話食來食去!!應該係我尊重佢多d還是佢錫我多d!
當然係佢錫我多d啦!

大宅

國民生產總值:2899

好媽媽勳章

吾好話邊個食邊個 其實係互相專重 但我覺得如果只係老公照顧晒成頭家就係比佢食住我本人吾係甘同意 我覺得如果真係講到要食住我的話 個男人一定要好錫我專重而且明白事理家中所有事都安排得好好 甘呢種男人比佢食住我都無所謂 我會甘心同佢行每一步路無論係難行或好行 但如果佢只係一個有錢照顧家人ka大男人平日只顧自己比錢後就以為自己了不起 吾理人感受最緊要自己好受果d男人係食吾到我 我只係會驚佢 也只會同佢共富貴 只要佢有小小行差我就會離開 一d機會都吾會比

以上只係我個人意見

大宅

國民生產總值:3951

倆夫婦要互相尊重, 但我老公就聽我話多d, 可能我講野有道理啦, 同佢都好少say no.

男爵府

國民生產總值:5872

其實用到 "食住" 呢個形容詞, 已經代表某一方對配偶存有恐懼感, 咁樣既夫妻關係好似唔係咁好, 好多做老婆以為自己食得住個老公, 要佢出糧一個崩都要囉番黎, 叫佢行就行企就企, 打就要企定定果d, 個老公好自然有咩都 "唔敢"講比個老婆知, 到時有咩問題出現果陣就太遲。 其實應該互相尊重先至係上策, 起碼老公/老婆既朋友們都唔會話佢地另一半係 "惡夫/河東獅" 先啦。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

珍珠宮

國民生產總值:45499

2018勳章

我同老公, 都冇話邊個食住邊個, 我有D乜o野事會問佢意見, 而佢買 o野同投資, 又會問過我先做決定. So far so good.

複式洋房

國民生產總值:209

一時時喇, 都無話邊個食住邊個, 不過, 我老公有個親戚, 佢話睇我o地兩公婆個相, 似係我食住我老公多o的喎, 但係,有時, 我又會比我老公鬧到死(通常都係為o左o的仔女), 有時, 我又會覺得佢鬧得幾o岩。

但係, 有時, 我又會炳我老公, 佢有時又會唔出聲.........所以, 真係好難講話邊個食住邊個 :-P :-P :-P

大宅

國民生產總值:1853

係佢食住我
但我覺得咁好有安全感....
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

水晶宮

國民生產總值:70359

"我家有隻河東獅"個個惡女人只有做戲先有架姐,邊有男人會頂得順個老婆咁橫蠻無理,你估真係個個都頂得順"我的野蠻女友"咩!!!
其實睇戲的時候就真係覺得好搞笑,睇得好過癮,但現實生活咁咪即係慢性趕走自己的男人,而且用到食住呢個字眼,我個人覺得咁係想操控一個人多過愛佢囉,兩個人相愛係應該互相尊重同遷就,唔係要佢聽哂你話,如果你要佢做乜佢就做乜,我覺得佢一d主見都無囉!!!

男爵府

國民生產總值:9771

我係被"蝦"個個~~~~~~~~~ :-(

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.