親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

hochiuwing 發表於 14-12-30 09:54
我坐兩程機都好焗,你係唔係都一樣?我坐近機尾,好似25同26行,小朋友瞓到出晒汗,個鼻都好辛苦。

...
濟洲航空真係唔會再搭,好鬼熱,d 座位又迫又窄,男士180 cm 以上會坐得好辛苦,我相公就係喇......

珍珠宮

hochiuwing 發表於 14-12-30 09:54
我坐兩程機都好焗,你係唔係都一樣?我坐近機尾,好似25同26行,小朋友瞓到出晒汗,個鼻都好辛苦。

...
好焗 ?!

珍珠宮

想問下 ... 我買 jeju 時冇得劃位, 要 ck in 先攞位 ... 想問下 ck in 先攞位的朋友, 可以坐返一齊嘛 ? 我 2 大 2 小 ... 驚要分散坐

男爵府

noriko_lo 發表於 14-12-30 10:22
濟洲航空真係唔會再搭,好鬼熱,d 座位又迫又窄,男士180 cm 以上會坐得好辛苦,我相公就係喇...... ...
請問你有無坐過HK EXPRESS? 我嚟緊3月會去大阪, 唔知係咪都咁焗既呢? 係咁好似JEJU咁細?

大宅

1213 發表於 14-12-30 10:28
想問下 ... 我買 jeju 時冇得劃位, 要 ck in 先攞位 ... 想問下 ck in 先攞位的朋友, 可以坐返一齊嘛 ? 我 ...
可以上番jeju 個網比錢劃位,或者你早d 去ck in 留位

大宅

我原本係買左21 號早機番,到後期plan 行程時發覺好趕,所以我send email 去jeju 改回程,又比我買到22 號夜機番,足足玩多兩日

不過最後都係覺得唔夠時間行街,所以下次至少要留5日o係首爾

大宅

改機票手續費同機票差額只係$280 一個人

珍珠宮

引用:Quote:1213+發表於+14-12-30+10:28+想問下+

原帖由 noriko_lo 於 14-12-30 發表
可以上番jeju 個網比錢劃位,或者你早d 去ck in 留位
我買時有d論盡,俾唔到$,結果要hk cs 幫手買,講左冇得劃位

珍珠宮

引用:改機票手續費同機票差額只係$280+一個人

原帖由 noriko_lo 於 14-12-30 發表
改機票手續費同機票差額只係$280 一個人

大宅

1213 發表於 14-12-30 18:48
我買時有d論盡,俾唔到$,結果要hk cs 幫手買,講左冇得劃位
咁就無辦法鳥,你到時早d 到機場劃位拉

大宅

引用:第一次去韓國,第一次去滑雪,寒國真係無改

原帖由 noriko_lo 於 14-12-29 發表

第一次去韓國,第一次去滑雪,寒國真係無改錯名,冬天去 ...
想請問濟洲航空因咩事delay?
遲左差不多二個鐘,航空公司有冇送啲餐飲卷作補償?
因為我都買左濟洲機票,都擔心delay

大宅

Qbobo 發表於 14-12-31 02:53
想請問濟洲航空因咩事delay?
遲左差不多二個鐘,航空公司有冇送啲餐飲卷作補償?
因為我都買左濟洲機票, ...
我講錯左,應該係個半鐘頭左右,佢有用韓式英文廣播解釋,不過我聽唔明好彩係回程先delay, 但唔緊要拉,情願佢check 清楚部機,平平安安番尼最緊要麻!
廉航delay 當然係無野送拉,佢本身都無包飛機餐,又點會照顧客人lee 方面既需要呢~
祝各位旅途開心又平安!

伯爵府

引用:Quote:Qbobo 發表於 14-12-31 02:53 想請問

原帖由 noriko_lo 於 14-12-31 發表
我講錯左,應該係個半鐘頭左右,佢有用韓式英文廣播解釋,不過我聽唔明好彩係回程先delay, 但唔緊 ...
我27號晚都係坐濟洲回港,都係在機上等左好耐先飛,真係好焗,下次要準備哂風扇仔,原因係好多飛機升降,飛機要一架一架甘排隊等

大宅

回覆:pre-christmas trip 油雞,4 日alpensia,4日首爾

我去程3個分開坐,回程就一齊坐但就係機頭第一行
去程同回程都遲左約半個鐘,架機又真係幾焗

珍珠宮

引用:我去程3個分開坐,回程就一齊坐但就係機頭第

原帖由 whoru 於 14-12-31 發表
來回都遲

珍珠宮

引用:我去程3個分開坐,回程就一齊坐但就係機頭第

請問你去程早幾多 ck in ?

大宅

引用:Quote:原帖由 whoru 於 14-12-31 發表我去

原帖由 1213 於 14-12-31 發表
請問你去程早幾多 ck in ?
我晚上11點3已到機場都劃吾到一齊,老公同個仔就同一行條通道,我就再前多幾行

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+1213+於+14-12-31+發表請問你

我晚上11點3已到機場都劃吾到一齊,老公同個仔就同一行條通道,我就再前多幾行

...
01:50 機,right?

大宅

daisy17772 發表於 14-12-30 00:33
How long you stayed at 羊群牧場? Is it worth going there? what else could be done there at 羊群牧 ...
我諗一個鐘左右,除左餵羊,其實可以行晒成個牧場睇風景,不過太凍,我地都無行~如果無咩特別行程又去開韓牛村都可以去下,反正我地係渡假村都無野做!如果想多野睇,就一定係去三養牧場,但職員同我地講搭的士去都貴,我地兩公婆先唔去,如果多d 人一齊搭就抵d!

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:daisy17772 發表於 14-12-30 00:33 H

原帖由 noriko_lo 於 15-01-01 發表
我諗一個鐘左右,除左餵羊,其實可以行晒成個牧場睇風景,不過太凍,我地都無行~如果無咩特別行程又去開韓 ...
thank you

首頁

尾頁

跳至